3 gode råd til dit barns første mobiltelefon

|Posted by | Mobilabonnement

Den første mobiltelefon er stort for både barn og forældre. Det er en spændende tid, hvor mange nye indtryk indtræder. Der kan være mange grunde til, at dit barn skal have sin første mobiltelefon, og det kan være i alle aldre. Som forældre, er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser inden da: hvilken mobiltelefon er den bedste? Hvilke behov har mit barn? Hvilket mobilabonnement skal jeg vælge?

Find den rigtige mobiltelefon

Først og fremmest skal mobiltelefonen på plads. Inden du går ud og køber den nyeste og dyreste, anbefaler vi, at du gør dig nogle overvejelser først. Børn har sjældent en forståelse for, at en mobiltelefon kan være dyr. Derfor kan en ældre eller brugt mobil være et godt alternativ til den første mobiltelefon. En idé er at købe en brugt mobiltelefon til at starte med, og hertil lave en aftale om, at hvis der passes ordentligt på mobiltelefonen i en bestemt periode, så kan der købes en ny. Herved lærer de ligeledes at tage ansvar for de ting, som de ejer.

Vælg det rigtige mobilabonnement

Efter mobiltelefonen er købt, skal der findes det rigtige mobilabonnement. Her anbefaler vi, at du finder ud af, hvilke behov dit barn har. Skal dit barn kun kunne sende og modtage beskeder og opkald, eller skal mobilen også kunne bruges til spil og surfing på nettet. Dette er alle nogle afgørende faktorer for prisen, når du skal finde et mobilabonnement. Vurderes det at barnet for det meste kun skal anvende sin mobiltelefon når der skal kontaktes forældre, er der ingen grund til at betale for et dyrt mobilabonnement. Du kan altid opgradere til et nyt abonnement, i takt med at barnet bliver ældre.

En fordel kan være at købe et familieabonnement, hvorved du ligeledes holde styr på dit barns forbrug. De fleste mobilselskaber tilbyder nemlig dette, hvor du for en lille pris kan tilkøbe en ekstra bruger til et valgfrit mobilabonnement. Ved at vælge denne løsning kan alle ydelserne i ét abonnementet deles mellem antal brugere.

Samlino.dk kan du nemt og hurtigt danne dig et overblik over hele markedet. Her  kan du sammenligne mobilabonnementer, så du finder det helt rigtige til dit barn.

Spilleregler

En god idé er desuden at lave nogle regler om, hvad der er tilladt, og hvad der ikke er tilladt at gøre på mobiltelefonen. Beslut herunder hvornår og i hvor lang tid dit barn må bruge på mobiltelefonen om dagen. Ved at sætte klare retningslinjer fra starten af, kan du eventuelt undgå mange diskussioner om mobilen. 

Som tidligere skrevet er det i orden at sætte grænser for mobilforbruget, så det ikke går hen og tager overhånd. Vælger du at købe en iPhone, findes der mange måder, hvorpå du kan børnesikre mobilen. Eksempelvis kan du gøre brug af indstillingsfunktionen med forældretilladelse, hvor børn ikke kan downloade apps uden din godkendelse på din egen mobil. På den måde sikre du, at der ikke kommer en stor regning fra købte spil.

Sammenlign mobilabonnementer i dag Du modtager tilbuddene med det samme

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 5 / 5. Antal bedømmelser 2

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Mattias Nielsen

Mattias er vores Managing Director og ekspert inden for bredbånd og telefoni. Med en baggrund som ingeniør har han en høj teknisk begavelse og giver markedets bedste råd og info inden for telco-området.

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *