6 Råd for at undgå tricktyveri i hjemmet

|Posted by | Forsikring, Indboforsikring

Det er blevet efterår og sæson for tricktyverier, og nu advarer politiet alle om at holde godt øje. Særligt de ældre borgere er udsat. Grundet forhøjet hjemmearbejde er antallet af tricktyveri stigende, mens antallet af indbrud er faldende.

Hvad er et tricktyveri?

Tricktyveri er, når en eller flere ukendte personer med falske forudsætninger begår tyveri. Dette kan ske på åben gade såvel som i din private bolig. Senest er det blandt tricktyvene ligeledes blevet populært at snyde over telefonen. Her bliver særligt den ældre del af befolkningen ringet op af en ukendt gerningsmand, som udgiver sig for at være fra banken, såsom Nets, hvortil de eksempelvis beder om kontooplysninger og CPR-nummer. I det offentligt rum er “papirtricket” særligt kendt, hvor tyven anvender et papir eller bykort til dække over den genstand, de gerne vil stjæle. Tyven kan også snyde sig ind i dit hjem ved at anvende et falsk dække og dermed udgive sig for en anden person – hjemmeplejer, politi, håndværker. En anden måde at narre sig ind i din bolig på er at bede om et glas vand eller lov til at låne toilettet. 

Ofte rammer tricktyverier i hjemmet den ældre generation samt enlige del af befolkningen, som tricktyvene går efter, da de bliver set som nemme ofre.

6 Råd til at undgå tricktyveri i hjemmet

Nabohjælp

Det kan være en fordel at kende og være trygge ved sine naboer, så de kan stå klar til at hjælpe dig, hvis du kommer ud for en ubehagelig situation. Derudover kan I aftale at holde øje med hinanden.

Undlad fornavne på postkassen

Særligt hvis du bor alene kan en mulighed være kun at skrive dit efternavn på din postkasse. På den måde kan tricktyven ikke se hvor mange, der egentligt bor på adressen.

Lav tydelige aftaler med besøgende

Ved at lave aftaler med de personer du venter på, kan du holde bedre holde styr på, hvornår det skal banke på døren og ikke skal. Desuden kan I aftale at give besked, hvis man er forsinket.

Gem dine værdier

En god idé vil være at gemme alle dine værdier væk. Det kan være alt fra taske, pung, smykker, elektronik med mere. På denne måde hindrer du, at gerningsmanden kommer afsted med tyvekoster, hvis personen skulle være kommet indendørs. Hav desuden så få kontanter som muligt liggende i dit hjem.

Det er i orden at sige nej

Du kan altid sige nej på en pæn og venlig måde. Bliver du spurgt om at låne et toilet eller en mobil, så henvis eventuelt til de nærliggende offentlige ydelser. 

Vær opmærksom

Husk altid at være opmærksom og aflæs situationen, hvis du står overfor en fremmed person. Det er vigtigt at bruge sin sunde fornuft, hvis noget virker besynderligt.

Hvis du har været ude for tricktyveri

Selvom du er påpasselig, kan et tricktyveri ske for enhver. Er dette tilfældet, skal du kontakte politiet med det samme. Dernæst skal du anmelde det til din forsikring, da de fleste forsikringsselskaber har udvidet deres tyveridækning, så du ligeledes er dækket ved indbrud. Dette betyder, at du i din indboforsikring også får erstattet smykker, penge og lignende værdier, som tricktyvene hyppigt går efter. 

For at forsikringsselskabet erstatter dine stjålne ejendele, er det vigtigt, at du både anmelder tyveriet til politiet og forsikringen. Begge parter skal ligeledes vide, hvordan tyveriet er foregået, samt hvad der er stjålet. Det er derfor en god idé at notere det ned på liste. Desuden skal dit forsikringsselskab have en kvittering eller et journalnummer på politianmeldelsen samt dokumentation for de stjålne ejendele, såsom kvittering, fotos, garantibevis, bankudskrift med mere.

Ved anmeldelse til forsikringsselskabet skal du dog være opmærksom på beløbsgrænsen for erstatning, da det kan variere fra selskab til selskab. Tjek derfor dine forsikringsvilkår. Hos Samlino.dk sammenligner vi adskillige udbydere af indboforsikringer og hjælper dig med at finde den bedste og billigste løsning til dig og dit behov. 

Spar penge på din forsikring i dagSammenlign kvit og frit på Samlino.dk!

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 4.2 / 5. Antal bedømmelser 5

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *