Danskernes bilkøb slår rekord i juli – højeste tal siden 1996

|Posted by | Alle opslag, Bilforsikring
Tags: , ,

Danskernes bilkøb gør et comeback efter to rekordsættende måned i træk. Fremgang ses specielt i husstandene.

Danskerne slår rekorder

Danskernes bilkøb har i juli måned slået rekord på flere parametre. I juli måned er der blevet registreret 20.100 nye motorkøretøjer Det er 29,1 % flere end i juni måned, som desuden også var en rekordsættende måned.

De danske familier kan tage æren for det boomende bilkøb, da fremgangen i bilkøbet hovedsageligt ses i husstandene.

To rekorder er værd at hæfte sig ved

I juli måned blev der handlet 49.300 brugte biler til danske familier. Det er et rekord-højt tal for brugtvognshandelen i husstandene. Det er faktisk det højeste tal siden 1996, som i øvrigt var det første år, man opgjorde tallene. På trods af en sløv handel i marts og april er det første gang, der er blevet solgt 300.000 brugte biler i årets syv første måneder.

Privatleasing nåede desuden det højeste niveau nogensinde. 

Bilkøbet gør et comeback

Sammenligner man antallet af nyregistrerede motorkøretøjer i marts-juli med med det gennemsnitlige antal for de fire måneder forud for COVID-19, er niveauet stadigvæk 17 % lavere. Det skyldes primært bilkøbet i erhvervet, som gennemsnitligt var 38 % lavere i marts-juli ift. de foregående måneder. Bilkøbet i husholdningerne var dog stort set det samme i begge perioder, efter to rekordsættende måneder i træk.

Kigger man på de faktiske tal kom der 19.100 nye biler til i juli måned. Det er 13,9 % flere end i juli 2019. Noget tyder altså på, at bilkøbet gør et comeback efter COVID-19.

Sammenlign bilforsikring på Samlino.dk

Når man først har sagt ny bil må man også sige ny bilforsikring. Måske er du selv den glade nye ejer af en Volvo eller måske kan du bare godt lide at spare penge. I alle tilfælde finder Samlino.dk den bedste bilforsikring til dig.

Så går du også og drømmer om Villa, Volvo og Vildt billig bilforsikring? Så tryk her:

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Hvad tænker du?

Your email address will not be published.