Bilhandlernes revanche: Boom i bilsalg

|Posted by | Alle opslag, Bilforsikring
Tags: , ,

Både nye og brugte biler bliver atter langet over disken i Danmark, og salget begynder at nærme sig normalen efter et par hårde corona-forårsmåneder. Læs mere her, hvordan salget mere præcist står til, og hvad du som ny eller kommende bilkøber bør være opmærksom på. 

Bilsalget gør comeback efter COVID-19

COVID-19 lagde låg på alle dele af Danmark i flere måneder i foråret, og det kunne blandt andet mærkes på bilhandlen. Det er dog ved at vende igen i takt med at hverdagen begynder at ligne mere og mere sig selv. 

I juni 2020 blev der registreret 14.300 nye biler, hvilket er en fremgang på 24,8 % ift. maj. Det høje antal nyregistrerede biler i juni redder dog ikke helt 2. kvartal, som endte med 18,6 % færre nyregistrerede biler end i 1. kvartal.

Det skyldes hovedsageligt nedgangen i nyregistrerede biler i erhvervene, som kvartalsvis var 39 % lavere i 2. kvartal end i 1. Vi kan takke husstandene for, at den sammenlagte nedgang ikke var større. I husstandene var den kvartalsvis nedgang nemlig kun på 4,2 %. 

Læs også: Hvad koster det at have bil? Se udgifterne her

Danskerne køber biler som aldrig før

Det er ikke kun nye biler, som danskerne kører dankortet igennem for. Det brugte bilmarked oplever også et boom i salgstallene, hvor der her er solgt 48.700 biler i juni, hvilket er en stigning på 20 % ift. gennemsnittet af marts og maj. 

Juni 2020 er faktisk den måned, hvor der er solgt flest brugte biler til husstandene siden 1996 (som var det første år, man begyndte at opgørelsen). Salget var altså rekordhøjt. 

Spar penge hvor du kan

Måske du selv har anskaffet dig en ny bil for nylig, eller overvejer det inden for nærmeste fremtid. Det er generelt set blevet billigere at have bil i Danmark sammenlignet med for f.eks. 30 år siden, og selvom dét er tilfældet, så er der dog ingen grund til at betale mere end højest nødvendigt. 

Der er mange ting, man skal være opmærksom på som bilejer, men f.eks. at sørge for at have en billig bilforsikring, kan give store besparelser i tidens løb. Danskerne sparer i gennemsnit 3.000 kr. på Samlino.dk, så hvorfor bruge flere penge end højst nødvendigt? Find den billigste bilforsikring til dig og din bil på Samlino.dk.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *