Bliv klar til Black Friday 2023

|Posted by | Lån

Black Friday er lige om hjørnet, og måske har du allerede udset dig nogle produkter, du godt kunne tænke at forkæle dig selv med at købe? Måske skal du på det helt store julegaveindkøb? Uanset hvad, så kæmper butikkerne om at overgå hinanden og vinde din opmærksomhed. Derfor er det en god idé at være forberedt, så du kan hente de bedste tilbud på dagen.

Hvad er Black Friday?

Black Friday en god anledning til at skyde julegaveindkøbene i gang. Du har nemlig mulighed for at spare mange penge. Herved undgår du ligeledes at stresse i december måned.

Black Friday er en stor shoppedag, hvor forbrugerne har mulighed for at købe varer til en stærkt nedsat pris. Tilbudsdagen skydes i gang til midnat natten til fredag og varer 24 timer. Dagen stammer fra USA, og falder hvert år den sidste fredag i november måned – dagen efter den amerikanske helligdag Thanksgiving. I år falder Black Friday den 24. november.

I de sidste 10 år har Danmark dog taget den store tilbudsdag til sig, hvor både fysiske og online butikker skruer priserne ned. I takt med at flere og flere butikker er hoppet med på vognen, konkurrerer de ligeledes i højere grad med hinanden om at have de allerbedste tilbud. For dig som forbruger betyder det, at du kan spare rigtig mange penge. 

Det er meget varierende fra butik til butik, hvordan de griber tilbudsugen eller tilbudsdagen an.

Men særligt teleselskaberne ynder at bruge perioden til at kæmpe om, at få kunderne med på nye abonnementsløsninger. Så hvis det er ved at være længe siden, at du gik dine internet og streamingabonemmenter igennem, så var det måske oplagt at gøre det nu. Vi har gjort det hårde arbejde, så blot skal vælge det abonnement, der er billigst eller passer bedst til dine behov.

Det kan du gøre lige her:

Sammenlign internet her

Undgå at have i prisfælder

Der kan være mange fælder særligt, hvis du vælger at shoppe på Black Friday. Derfor er det altid en god idé at gøre sin research:

  • Tjek prisen: Du bør altid tjekke førpris samt rabat, når du vil købe en vare. Det kan ligeledes være en god idé at undersøge markedet, inden du køber. Tjek derfor prisen på den pågældende vare flere forskellige steder. Husk at bruge din sunde fornuft, hvis en vare er sat alt for langt ned. 
  • Tjek returret: Ifølge EU-lov er du sikret 14 dages returret, hvis du køber dine varer online. Dog gælder denne lov ikke i fysiske butikker, og det er dermed ikke sikkert, at du har returret på de varer du køber. Sørg dermed altid for undersøge returretten, inden du køber en vare, hvis du skulle risikere at fortryde købet. Hvis du køber julegaver på Black Friday bør du desuden tjekke returretten, således at den gælder til efter juleaften.

Køb på afbetaling

Black Friday er en dag med adskillige tilbud, og de kan være svære at modstå, selvom økonomien egentlig ikke tillader det. Af den grund ender mange forbrugere med at købe på afbetaling, hvilket i sidste ende kan blive dyrt.

Derfor skal du være opmærksom og læse det med småt, da afbetaling kan løbe op med høje renter. Du skal altid huske at tjekke, hvor meget du i alt skal betale for varen, hvilket bl.a. kan gøres ved at se efter ÅOP. Det er altså den pris, som du kan sammenligne med andre udbydere, hvis du vil spare penge og finde det bedste tilbud.

Ønsker du at finansiere dine køb på black friday, kan det være en god idé at sammenligne de forskellige muligheder. Det er ærgerligt, hvis du mister besparelsen, fordi du vælger den dyreste finansieringsform. Dermed bør du ligeledes overveje, om det bedre kan betale sig at optage et forbrugslån frem for at købe på afbetaling. 

På Samlino.dk kan du sammenligne nemt og hurtigt indhente tilbud fra flere forskellige udbydere på lånemarkedet. Vi hjælper dig med at skabe det nødvendige overblik gratis og uforpligtende.

Hos os kan du ligeledes spare penge ved at samle dine lån i et såkaldt samlelån, hvor du samler din eksisterende gæld i ét lån.

Det kan hurtigt blive dyrt at have mange små forbrugslån. Derfor har du på Samlino.dk mulighed for at få forskellige tilbud, og dermed vælge det billigste lån.

Find dit samlelån i dag

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 5 / 5. Antal bedømmelser 3

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Thomas Andersen

Thomas har en kandidatgrad i kommunikation og digitale medier. Hans faglige baggrund i kommunikation afspejles i hans rolle på kommunikationsteamet hos Samlino.dk. Her bruger han sin erfaring til at undersøge og formidle om danskernes privatøkonomi. E-mail: thomas.andersen@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *