Bør jeg få et dashcam?

|Posted by | Bilforsikring, Forsikring

De fleste af os har prøvet at opleve noget i trafikken, som vi ville ønske, at vi kunne genopleve eller havde en video af. Ikke nok med at man kan fange skøre øjeblikke eller sjove hændelser, så kan videodokumentation også være en stor hjælp i tilfælde af en ulykke. Dog er det langt fra de fleste, som kender til et dashcam. En smart gadget til bilen, men hvad er det præcis, og hvorfor burde du skaffe dig en?

Hvad er et dashcam?

Dashcam er en forkortelse for “dashboard camera”, også kaldet bilkamera. Det er et lille smart videokamera, som du typisk monterer i din forrude eller i dit bakspejl. Kameraet tændes automatisk ved bilens start, og filmer indtil at du slukker bilen igen. Ønsker du også filming under parkering, findes nogle bilkamera med en P-mode funktion. Her optager kameraet både under kørsel såvel som parkering.

Meningen med at eje et dashcam er at give bevis og dokumentation i tilfælde af en ulykke eller andre hændelser. Det betyder, at du nemmere kan bevise din uskyld, skulle tilfældet være ude. Kameraet er udstyret med et hukommelseskort, således at dine videooptagelser gemmes. Er kortet fuldt, overskrives den ældste optagelse automatisk. Dermed skal du altså ikke bøvle med at tømme kortet og risikere, at du kører en tur, hvor der ikke bliver optaget. Optagelser af eventuelle hændelser eller ulykker overskrives ikke, de er derimod låst til de aflåses eller fjernes. 

Dog er mange dashcams udstyret med en Wi-Fi eller bluetooth funktion til trådløs forbindelse. Med denne funktion har du mulighed for at se samt dele optagelser fra dit kamera på din mobil eller tablet (når du sidder i køretøjet).

Hvad er fordelene ved et dashcam?

Der findes mange fordele og grunde til at investere i et dashcam, og her er 3 af dem:

  • Bevismateriale: En af de store fordele er, som tidligere skrevet, at du optager trafikken rundt om dit køretøj. Det er dermed din sikkerhed, hvis uheldet er ude, og du kan dermed bevise, hvad der skete. Dog skal du være opmærksom på, at optagelserne ikke altid kan bruges.
  • Parkeringsovervågning: Har du et kamera med P-mode, er du ligesom under kørsel også beskyttet under din parkering. Det betyder, at hvis der sker noget ved din bil, imens den er parkeret, vil du modtage en besked på din telefon, og du ville du have det på video.
  • Kør-selv-ferie: Er du en person, som elsker at tage familien under armen og køre på ferie? Så er et dashcam en god mulighed for at forevige jeres oplevelser for egen synsvinkel. 

Regler og lovgivning

Vælger du at anskaffe dig et dashcam, skal du være opmærksom på regler og lovgivningen herom. I Danmark er det lovligt at filme på alle offentlige veje. Ligeledes må du gerne offentliggøre dine optagelser, med undtagelse af genkendelige nummerplader samt personer. Er dette tilfældet på din video, skal disse sløres eller anonymiseres inden offentliggørelse. Andet vil være i strid med persondataloven. Derudover er det også et krav, at dit bilkamera ikke hindrer dit udsyn gennem forruden. 

Ønsker du at tage dit dashcam med til udlandet, skal du være opmærksom på lovgivningen i det pågældende land, da ikke lande har samme lovgivning som Danmark. Eksempelvis er et filming med et dashcam ulovligt i både Portugal og Østrig. Derfor bør du altid undersøge de lande, som du skal besøge.

Bilforsikring

Selvom du har fået anskaffet dig og monteret et dashcam i dit køretøj, er det stadig en nødvendighed at have en god bilforsikring. Har du ingen bilforsikring, vil dit bilkamera ikke hjælpe dig, hvis du kom ud for en ulykke – uanset skyld eller uskyld. Husk, vi kan også hjælpe dig med at beregne bilforsikring, der heriblandt kaskoforsikring, ansvarsforsikring til bil eller en Tesla forsikring.

Hos Samlino.dk står vi klar med åbne arme og en god vejledning, som hjælper dig på rette vej, når du skal have enten din første eller udskifte din nuværende bilforsikring.

Find din nye bilforsikring i dag Vi sammenligner, du sparer

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 5 / 5. Antal bedømmelser 2

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *