Burde du samle dine lån?

|Posted by | Lån

Danskerne låner som aldrig før, og nu ses der mange muligheder for diverse låntyper. Særligt har mange fundet ud af, at det kan betale sig at tage sine lån der hvor omkostningerne er lavest, og ikke nødvendigvis hos samme bank. Dette kan hurtigt resultere i lån fordelt ud over mange forskellige banker, idet det billigste lån ikke altid er hos den bank, du benytter i forvejen. Du vil ligeledes opleve, at det kan give svingende renter. Et alternativ for de måske uoverskuelige lån, kan være at samle dem alle sammen i ét enkelt lån, også kaldet et samlelån. Men hvad er et samlelån? Og hvad er fordelene overhovedet ved det? Alt det har vi svaret på i dette blogindlæg.

Hvad er et samlelån?

Et samlelån betyder, at du kan samle to eller flere lån fra forskellige låneudbydere i ét lån hos én långiver. På den måde får du mere luft i hverdagen, idet du samler både gæld og udgifter i ét lån, og dermed kun betaler til én rente hos én udbyder. Det er således en slags refinansiering af din udestående gæld. Idéen ved et samlelån er reducere dine renteomkostninger og ligeledes gøre din økonomi mere overskuelig.

Hvorfor skal du vælge et samlelån?

  • Større overblik over økonomien: Ved at samle dine lån, skal du kun forholde dig til én regning i måneden frem for flere. Dermed giver det dig et større overblik i din privatøkonomi, da du blot skal holde styr på ét lån frem for flere. 
  • Slip for svingende renter: Derudover slipper du for svingende renter, som er svære at undgå ved at have flere lån hos forskellige banker. Det er nemlig meget individuelt hvilken rente, din nuværende bank har. Ved at samle dine lån i én bank, skal du således kun forholde dig til én rente. 
  • Spar penge: Det skal også nævnes, at du kan opnå store besparelser ved at samle dine lån. Dette skyldes, at der ofte er en høj rente på små lån. Så har du optaget flere af dem, vil du opleve de høje renter. Dermed kan det godt betale sig at samle dine lån ét sted og få én rente. Dette er ligeledes med til at give dig et større rådighedsbeløb om måneden.

Hvad kræver det?

Du skal blot være opmærksom på, at du være fyldt 18 år, før du kan optage et lån. Nogle banker har dog en højere aldersgrænse på eksempelvis 21 år. Derfor skal du huske at tjekke den pågældende bank, inden du har taget din endelige beslutning. Hvis du vil optage et samlelån på Samlino.dk, skal du som minimum have en samlet restgæld på 10.000 kroner.

Hvordan finder jeg det billigste samlelån?

Har du besluttet dig for at samle dine lån til ét i et samlelån, hjælper vi hos Samlino.dk med at finde det bedste og billigste til dit behov. Du skal blot følge linket nedenfor, og indtaste dine nuværende låneoplysninger og nogle informationer om dig selv. Til sidst skal du have dit NemID klar, fordi bankerne kræver underskrivning med det.

Sammenlign samlelån her! Det tager ingen tid

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *