Få styr på din ulykkesforsikring

|Posted by | Forsikring, Ulykkesforsikring

Vi håber og satser på, at vi aldrig kommer ud for en ulykke. Men hvad nu hvis det sker alligevel? Hvordan er du så dækket? I vores guide herunder, finder du svarene på de spørgsmål, du måske har om en ulykkesforsikring.

Hvad er en ulykkesforsikring?

En ulykkesforsikring er en forsikring, der dækker dig selv, hvis du kommer ud for en ulykke, hvorved du får varige mén. Varige mén betegnes som de fysiske varige gener, du får som følge af en ulykke. Det betyder, at de ikke forsvinder ved behandling, og at du derfor må leve med dem resten af livet.

Det er ikke lovpligtigt at have en ulykkesforsikring, og du vælger derfor selv, om du ønsker at tegne en. Det anbefales dog have denne forsikring, hvis du en dag skulle komme ud for en ulykke. Er dette tilfældet, og du står uden ulykkesforsikring, har du ikke krav på erstatning, hvilket kan koste dig dyrt, især hvis din ulykke forårsager tabt arbejdsevne.

Du kan selv vælge, om ulykkesforsikringen kun skal dække dig eller hele familien. Du skal blot aftale det med dit forsikringsselskab, således at alle navne bliver oplyst i forsikringsaftalen. I mange aftaler er børn under 18 år inkluderet i forældrenes ulykkesforsikring. Hvis ikke det gør sig gældende, kan det tilkøbes hos de fleste forsikringsselskaber. I forsikringsbetingelserne oplyses der, om børn er inkluderet eller ej.

Mangler du en ulykkesforsikring? Få et uforpligtende tilbud i dag

Hvad dækker den?

En ulykkesforsikring dækker, som skrevet, hvis du får varige mén som følge af en ulykke. Erstatningsbeløbet afhænger af størrelsen på méngraden samt din forsikringssum (den maksimale sum penge, du kan få udbetalt som erstatning ved ulykke med en méngrad på 100%). Jo højere méngrad, jo slemmere er skaden. For at modtage erstatning af dit forsikringsselskab, skal du have en méngrad på minimum 5%. 

Inden du kan få din erstatning udbetalt, skal din helbredsmæssige tilstand være vedvarende. Det betyder, at din tilstand hverken forventes at blive bedre eller værre. Af den grund tager det typisk 1 år, før din méngrad er beregnet. Méngraden fastsættes af Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings vejledende méntabel.

Hvis du ønsker yderligere dækning, kan du under din ulykkesforsikring vælge tillægsforsikringer:

  • Dobbelterstatning: Modtager ved et varigt mén på 30% eller over.
  • Strakserstatning: Får udbetalt et engangsbeløb ved specifikke skader.
  • Farlig sport: Inkluderer blandt andet motorsport og kampsport.
  • Fører af motorcykel: Dækker fører af motorcykel, scooter og knallert 30/45 samt ATV.
  • Tyggeskade: Dækker behandling af skader på tænder, som opstår under spisning.

Du får ingen (eller begrænset) erstatning, hvis årsagen til ulykken er en af følgende:

  • Sygdom
  • Du var beruset
  • Du var påvirket af euforiserende stoffer
  • Du lavede ulykken med vilje
  • Ulykken skyldes grov uagtsomhed

Din ulykkesforsikring vil typisk også dække ulykker, der sker under ophold i udlandet inden for de første 12 måneder. Nogle selskaber dækker længere end de 12 måneder. Det vil stå i forsikringsaftale. 

Heltidsdækning eller fritidsdækning?

Når du skal tegne en ulykkesforsikring, kan du vælge mellem at få heltidsdækning eller fritidsdækning. Hvis du vælger en heltidsdækning er du dækket hele døgnet rundt, både på arbejde og i din fritid. Sker der en ulykke på din arbejdsplads, vil du således både kunne få erstatning af din ulykkesforsikring samt din arbejdsplads’ lovpligtige arbejdsskadeforsikring. 

Vælger du derimod en fritidsdækning, er du kun dækket af din ulykkesforsikring i din fritid. Det vil sige, at hvis du kommer til skade på for arbejdet, har du ikke krav på erstatning. Den dækker dog ikke skader, der sker, imens du udfører arbejde for andre i din fritid. 

Hvis du har et fast job og arbejder mindst 400 timer om året, er du dækket af din arbejdsplads’ lovpligtige arbejdsskadeforsikring, når du er på arbejde. Dermed er du stadig dækket døgnet rundt med en fritidsdækning. Er du derimod arbejdsløs, hjemmegående, studerende, selvstændig eller lignende, er du ikke dækket af nogen arbejdsskadeforsikring. Derfor vil det være en god idé at tegne en heltidsdækning.

Vælg den rigtige ulykkesforsikring

Prisen på en ulykkesforsikring er individuelt og afhænger af nogle forskellige faktorer. Herunder gælder blandt andet den forsikringssum, som du selv er med til at fastsætte sammen med dit forsikringsselskab. Jo højere din forsikringssum er, jo dyre bliver prisen på din forsikring. For heltidsdækning er forsikringen afhængigt af dit arbejdes erhverv. Derudover er der stor forskel på de danske forsikringsselskaber, og hvad de dækker. Af den grund anbefales det, at du overvejer dine behov og eventuelle tilvalg, inden beslutningen tages. Derefter bør du altid sammenligne markedet, så du finder den bedste og billigste ulykkesforsikring på markedet. På Samlino.dk kan du nemt og hurtigt skabe dig et klart overblik over 15 udbydere på markedet.

Find din ulykkesforsikring her Du modtager tilbuddene med det samme

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *