Sammenlign ulykkesforsikring
fra 4 selskaber

Trustpilot

Vi har gjort det let for dig at sammenligne markedet

Sammenlign selskaber nu

Hvad andre siger

Trustpilot
robot

Ulykkesforsikring

Hvad er en ulykkesforsikring?

En ulykkesforsikring dækker dig normalt, hvis du kommer ud for en ulykke. Det er altså når der sker en pludselig hændelse, som forårsager at du kommer til skade. Der er dog mange forskellige slags ulykker, der kan være tale om.

For at ulykken skal gælde, så skal den forårsage, at du får varige mén. Du får altså ikke en erstatning, hvis du kun ligger på hospitalet i et par dage. Du skal derfor ikke ønske, at du får brug for en ulykkesforsikring, men den er meget klog at have, da den sikrer din økonomi, hvis det værste skulle ske.

Hvad dækker en ulykkesforsikring?

En ulykkesforsikring gælder som sagt, hvis du pludseligt kommer til skade. Du er dækket op til den forsikringssum, som du har aftalt med forsikringsselskabet, og så får du et beløb svarende til den méngrad, som du får. Det vil sige, at hvis du får en méngrad på 8% pga. en brækket fod, så får du udbetalt 8% af forsikringssummen.

Hvis du skulle afgå ved døden, så kan din ulykkesforsikring også nogle gange udbetale hele forsikringssummen til dine nærmeste, dette skal dog aftales med forsikringsselskabet.

Du kan også få en række tillægsforsikringer i din ulykkesforsikring. Du kan se et bredt udsnit af dem her:

  • Tandskader: Dækning hvis du skader dine tænder.
  • Behandlingsudgifter: Betaling af f.eks. fysioterapi eller kiropraktor når der er sket en ulykke.
  • Farlig sport: En ekstra dækning til den farlige sport du udøver.
  • Transportudgifter: Dækker transport fra uheldssted til behandlingssted
Som du kan se kan en ulykkesforsikring dække meget forskelligt, men det mest normale er dog, forsikringen af dig hvis du skulle få varige mén.

Der er også tilfælde hvor din ulykkesforsikring ikke dækker. Dette typisk i situationer hvor du selv har været delvist skyld i din ulykke enten direkte eller indirekte. De typiske årsager til at du ikke er dækket er:
  • Du var under indflydelse af euforiserende stoffer.
  • Du var beruset.
  • Du lavede ulykken med vilje.
  • Du handlede groft uagtsomt.
  • Sygdom.
Så hvis du holder dig fra disse ting, så kan være sikker på at du er dækket af din ulykkesforsikring. Læs dog din police for at være helt sikker.

Hvornår dækker en ulykkesforsikring?

Du kan købe en forsikring som dækker i to forskellige tidsintervaller. Den ene er en heltidsulykkesforsikring og den anden er en fritidsulykkesforsikring.

En heltidsulykkesforsikring dækker, som navnet antyder, hele tiden. Dette vil sige at uanset hvornår i døgnet 24 timer du kommer til skade, så er du med sikkerhed dækket

En fritidsulykkesforsikring dækker dig kun når du ikke er på arbejde. Det vil sige, at hvis du er på arbejde når din ulykke sker, så er du ikke dækket af din forsikring. Denne type forsikring er selvfølgelig billigere, men din dækning er så også derefter.

Så hvis du altid vil være dækket i tilfælde af en ulykke, så anbefaler vi, at du anskaffer dig en heltidsulykkesforsikring og ikke en fritidsulykkesforsikring.

Du kan også finde dækning til bilen samt sammenligne forsikring til indboSamlino.dk.

Bør man have en ulykkesforsikring?

Det korte svar er ja, du bør absolut have en ulykkesforsikring. Hvis du skulle miste evnen til at arbejde, så er det godt at have en forsikring, som kan holde din økonomi flydende.

Det også være en god mulighed for at få lidt kompensation for det tab, i form af mén, som du har lidt. Du kan f.eks. tage ud at rejse eller nyde dit liv på andre måder.

Uanset hvad anbefaler vi, at du har en ulykkesforsikring, så du sikret i tilfældet af at du skulle komme ud for en ulykke.

Hvad koster en ulykkesforsikring?

Generelt set er en ulykkesforsikring meget billig i forhold til andre forsikringer, og derfor er det en god idé at tegne en.

Hvad en ulykkesforsikring specifikt koster afhænger af mange forskellige faktorer. Der er f.eks. forskellige priser for voksne og børn, og hvorvidt der er tale om en udvidet forsikring. Derudover er der også store prisforskelle på de danske forsikringsselskaber, og derfor er det vigtigt at man er sikker på, at man får den bedste pris. Det kan du være sikker på at få, hvis du sammenligner din ulykkesforsikring på denne side, da vi henter priser fra mange forsikringsselskaber. Så slipper du med at betale alt for meget.

Kan man få en ulykkesforsikring til børn?

Ja, man kan sagtens få en ulykkesforsikring til børn. I mange ulykkesforsikringer er børn faktisk med i prisen, ellers kan man tilkøbe det i sin nuværende ulykkesforsikring.

Hvis du vil være sikker på at få den billigste som også inkluderer dine børn, så kan du sammenligne dem øverst på denne side. Så er du sikker på at du ikke smider penge ud af vinduet.

Kan man få en ulykkesforsikring som ung?

Ja, en ulykkesforsikring er faktisk specielt vigtig hvis man ung. Dette er fordi man nok ikke har opbygget den store formue endnu, og man kan derfor få mere brug for pengene, hvis der skulle ske en ulykke.

Unge er også traditionelt mere udsatte for ulykker, da man som ung tager flere chancer. Dette er f.eks. set i unges kørsel, som, generelt set, er mere farlig end voksnes.

Hvor kan man finde en billig ulykkesforsikring?

Hvis du er på udkig efter en billig forsikring til ulykker, så er du landet på den rigtige side. Her på Samlino.dk samligner vi denne type forsikring, så du kan være sikker på at kunne få den absolut billigste forsikring til dine behov. Så hvis du er interesseret i at spare penge, så kan du prøve det allerede i dag øverst på denne side.

Kan man sammenligne andre forsikring på Samlino.dk?

På Samlino.dk kan du sammenligne mange forskellige typer forsikring samt forsikringsselskabernes priser herpå. Vi gør det nemt at spare penge på forsikring, og har gjort det i mange år. Vi er online og uforpligtende, og du kan altid ringe os op, hvis du har brug for hjælp til din sammenligning.

Jeg ønsker at vide mere om:

Læs mere om de populære forsikringstyper:

Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet.

Tobias har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Email: tobias.sørensen@samlino.dk

Hold dig opdateret med de seneste nyheder

Se de seneste sparetips og artikler relateret til din forsikring