Julen behøver ikke at være dyr

|Posted by | Bredbånd, Forsikring, Mobilabonnement

Med højtiden jul i fokus, er december kendt for at være den dyreste måned på året. Der må endelig ikke mangle noget, og med fare for at miste julehyggen kan du hurtigt stå med en tom pengepung. Men hvorfor skal julen altid være så dyr? Og behøver den overhovedet det? Er det ikke muligt at spare penge? Vi har lavet en liste med sparetips, så du kan nyde december uden at miste julehyggen. 

Lav en indkøbsliste

I december føles det ekstra let at blive fristet af alle de gode tilbud, friskbagt julebag og alle de lokkende julesmil. Derfor er det en god idé at lave en liste, hvor du skriver alt, hvad du har brug for ned sammen med den pågældende pris. Indkluder i listen, hvilke julegaver du skal købe. Dermed vil du have nemmere ved at holde overblikket samtidig med at du bliver bevidst om, hvor mange penge, der skal lægges til side til december måned. 

Gratis samvær

Vi har alle hørt, at julen handler om nærvær og at være sammen med familien. Det er gratis, og der findes adskillige aktiviteter, som I kan foretage jer sammen. Eksempler hertil er en gåtur i skoven og indsamling til grankogler og andre ting til juledekorationer. 

Desuden findes der i mange gratis julearrangementer for både børn og voksne. Her kan I blandt andet se juletræet blive tændt eller julemanden komme.

Bag egne julekager

Du kan næsten ikke sige julehygge uden julekager. I stedet for at købe og spise dem fra supermarkedet, kan du lige så godt lave dem selv. Dermed sparer du penge, da ingredienserne kan købes billigere end de færdiglavet kager. En bonus er, at der også dufter af lækkert af jul i dit hjem. 

Lav dit eget julepynt

I de fleste danske hjem er det en tradition at pynte op til jul, men julepynt kan være utrolig dyrt. Desuden er enten et kalenderlys eller en adventskrans også at finde i mange hjem. Også disse koster mange penge at købe færdiglavet. Ved at lave julepynt såvel som kalenderlys selv, er der penge at spare. Det er hyggeligt og skaber samvær at lave sammen med familien eller vennerne. Desuden giver det en dejlig julestemning, og både børn og voksne kan være samlet omkring det. 

En sidebemærkning er yderligere, at du sagtens kan gemme dit julepynt til næste år. Der er ingen grund til at købe nyt hvert år, uanset hjemmelavet eller købt julepynt. Det er hyggeligt, at kunne se tilbage på hjemmelavet pynt om mange år.

Køb dine julegaver i god tid

Ved at købe sine julegaver i god tid, vil du også mindske risikoen for at blive ramt af julestress. Desuden vil du kunne spare en masse penge, hvis du blot holder øje med rabatter og tilbud. Derudover skal du lige vide, hvad du skal købe. Det er meget populært at købe sine julegaver på Black Friday.

Pakkeleg med hverdagens nødvendigheder

Den gode gamle pakkeleg kommer vi vist heller ikke udenom i den dejlige julemåned. Dog kan det være dyrt at skulle købe gaver til, og ofte køber og/eller vinder du gaver, der alligevel ikke har en brugsværdi. Her er vores anbefaling at anvende hverdagens nødvendigheder som gaver. Det kan være alt fra krydderier, rengøringsmidler, sæbe og meget mere. Ved at bruge disse, slipper du for senere at skulle købe dem. Det er altså produkter, du alligevel skal ud og købe på et andet tidspunkt.  

Spare penge på dine faste udgifter

Et sted du kan spare uden at miste julehyggen, er dine faste udgifter. Disse inkluderer blandt andet dit mobilabonnement, bredbånd og forsikringer. 
Hvis ikke du allerede har undersøgt, om du kan få et billigere bredbåndsabonnement, er det på tide at gøre det. Der er nemlig mange penge at spare, hvis du vælger det rigtige abonnement til dit behov. I forbindelse med bredbånd kan det anbefales, at du ligeledes tjekker dit mobilabonnement. Det er træls at betale for noget, du ikke bruger. Tjek derfor op på, at du kun betaler for dit reelle forbrug og behov.

Spar penge på dine forsikringer i dag Få et uforpligtende tilbud i dag

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *