Før Loki-finale: Vi er klar på et plottwist

|Posted by | TV
Samlino.dk har tidligere anbefalet Loki-serien til de sultne Marvel-fans, og nu ligger seriens sæsonfinale lige foran vores fødder. Vi sidder med mange ubesvarede spørgsmål, og vi forventer et plottwist eller en af teorierne går i opfyldelse.

Du har sikkert fulgt godt med i Loki-serien, hvor vi følger den drilske gud Loke i en alternativ tidslinje, som han flygter til i Avengers: Endgame (2019). Det har været 5 spændende, forførende og dragende episoder, der nu har ført os til finaleepisoden, der kan opleves 14. juli 2021 på Disney Plus. Og vi sidder med mange ubesvaret spørgsmål og fanteorier, som forhåbentlig bliver besvaret, når det allersidste afsnit af Loki rammer streamingtjenesten.

Få en Disney Plus-konto Opret en Disney Plus-konto i dag og få adgang til de bedste film og serier

Har du ikke set de fem foregående episoder? Ved du ikke, om serien er noget for dig? Så læs vores anbefaling ved premiere-afsnittet af Loki.

En stærk premiere på Loki

Du ved det sikkert godt, men du er langt fra den eneste, som sad klistret til skærmen 9. juni, da 1. episode af Loki udkom på Disney Plus. Der er indtil videre kun frigivet tal fra de amerikanske hjem, og her viser det med al tydelighed, at folk har ventet på serien – mere end de to foregående Marvel-serier på Disney Plus. Loki havde omkring 900.000 amerikanske hjem til at følge med ved premieren, hvor det var lidt lavere for Falcon and the Winter Soldier og en del lavere for WandaVision. De havde henholdsvis omkring 750.000 og 655.000 amerikanske husstande til at følge med.

Disse tal fortæller også historien om en populær skurk, der har fået fat i publikummet helt fra begyndelsen. Loke-karakteren har også haft flere og større øjeblikke gennem de foregående film, der har gjort ham både hadet og elsket på samme tid.

Vi vil hos Samlino.dk ikke gå i dybden og spoile de foregående afsnit i tilfælde af, at du ikke har set dem endnu. Det betyder, at vi kun berører overfladen og ikke afslører væsentlige ting, der ødelægger handlingen for dig. Derfor vil vi bruge denne finale-optakt til at tale om nogle af de spørgsmål og fan-teorier, som vi forventer at blive be- eller afkræftet i finaleafsnittet.

Hvilke spørgsmål har vi inden Loki-finalen?

Efter 5. episode ramte skærmen, så kunne internettet blive enige om, at det var et fantastisk afsnit og seriens bedste indtil videre. Det satte desuden gang i fans verden over, og de har mange spørgsmål frem mod finalen.

Hvem styrer TVA?

Der er her flere teorier, hvor én peger mod skurken i Ant-Man and the Wasp (2018), som er personen, der styrer begivenhederne. En anden peger på Miss Minutes eller Loke selv, men det virker mere usandsynligt. Ravonna Renslayer kunne også stå med det hele selv. Ingen ved noget endnu.

Hvordan hænger Loki sammen med Marvels fase 4?

Det vigtigste, som vi kan tage med fra Loki, er, at tidslinjernes opbrud betyder, at tidligere døde karakterer og superhelte ikke længere behøver at være døde. Og hele tidsbegrebet bliver formentlig forklaret endnu mere i Dr. Strange-film. Selvom Loke døde i begyndelsen af Avengers: Endgame, så behøver han ikke forblive død, når han har ødelagt tidslinjen. Måske vil han optræde i en af de kommende Marvel-film.

Og der er snak om, at der bliver åbnet op for the multiverse i seriens finale, der igen vil hænge fint sammen med den kommende Dr. Strange-film – der vil lægge op til den næste Spider-Man-film.

Læs mere om Disney Plus-indholdet på Samlino.dk og bliv inspireret til næste filmaften.

Bliver Loke forelsket?

Det ligner, at Loke har fået et godt øje til Sylvie igennem Loki, og der vil måske komme noget mere romantik i sæsonfinalen. Vi har ikke tidligere set det karaktertræk fra Loke, og derfor vil det være interessant, hvis han falder lidt til ro.

Den store teori og plottwist i Loki

En af de mindre modbydelige og knusende teorier er, at Lokes forelskelse i Sylvie stopper. Det skyldes, at hun måske er blevet manipuleret og vil ødelægge det hele for Loke. Vi håber dog ikke, at det er tilfældet.

Hvert afsnit er en infinity stone i Loki

Den helt store teori, der har lagt diverse fans-forums ned, er, at hvert af de 6 afsnit repræsenterer en infinity stone, som vi har fulgt i de tidligere Marvel-film. De var de sten, som superskurken Thanos samlede for at dræbe halvdelen af universet.

Teorien siger, at første afsnit er soul stone med sin orange glød. TVA’s helhed er orange og Loke vil blive dræbt, hvis han ikke har en sjæl, hvilket han har. Men sjæl er temaet, og stenen repræsenterer sjæl.

Afsnit 2 er reality stone, hvor Loke sætter spørgsmålstegn ved sin egen virkelighed. Power stone er afsnit 3, hvor Sylvie og Loke snakker om deres kræfter. Afsnit 4 er mind stone, hvor hjernekontrol blev et tema. I afsnit 5 er time stone, hvor Loke ser på forskellige tidselementer.

Der er en sten tilbage – og det er space stone, som vi formentlig kommer til at se blive foldet ud.

Det bliver en spændende finale, hvor vi alle håber på et fantastisk afsnit. Vi håber desuden, at der kommer et plottwist og en naturlig overgang til Marvels fase 4. Vi glæder os til at se finalen, og vi håber også, at du sidder klar.

Få en Disney Plus-konto Opret en Disney Plus-konto i dag og få adgang til de bedste film og serier

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Thomas Andersen

Thomas har en kandidatgrad i kommunikation og digitale medier. Hans faglige baggrund i kommunikation afspejles i hans rolle på kommunikationsteamet hos Samlino.dk. Her bruger han sin erfaring til at undersøge og formidle om danskernes privatøkonomi. E-mail: thomas.andersen@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *