Loki: Marvel satser hele butikken med skurkeserie

|Posted by | Alle opslag, TV
Den længeventet Loki-serie kommer endelig på Disney Plus fra 9. juni, så Marvel-fans får et glædeligt gensyn med den drilske skurk.

Jætte, bror til tordenguden Thor og en fremtræden skurk i Marvel. Der kan puttes mange titler foran navnet Loke. De fleste er nok stødt på navnet i forbindelse med nordiske mytologi, hvor han tit skabte problemer for guderne i Asgård. Loke og hele Asgård optræder ligeledes i Marvel-universet, hvor Thors forvisning til Midgård, Ragnarok og meget andet kommer med. Og nu – tro det eller lad vær – får Loke sin helt egen tv-serie, der kun kan opleves på Disney Plus.

Få en Disney+-konto Opret en Disney+-konto i dag og få adgang til de bedste film og serier

En kringlet tidslinje før Loki-seriens begyndelse

Loki-serien tager sin form i kølvandet på filmen Avengers: Endgame fra 2019, hvor superheltene – anført af Iron Man og Captain America – tager tilbage i tiden til begivenhederne i filmen The Avengers fra 2012 for at gennemføre deres ”time heist” (det kan virke forvirrende og en anelse kringlet, hvis ikke du har set den ene eller anden film, men hold tungen lige i munden). Her sker der en fejl i tidslinjen, da det lykkedes for den ellers fastlåste Loke at slippe væk fra fangenskabet med den magiske ”space stone”. Det betyder, at han nu skaber en helt ny tidslinje, hvor han ikke bliver fanget og slæbt tilbage til Asgård (som ellers planlagt i filmen Thor: The Dark World 2013). Den nye Loke-tidslinje har også de konsekvenser, at Thor: Ragnarok fra 2017 og Avengers: Infinity War fra 2018 heller ikke sker, da Loke ikke længere er i den førnævnte tidslinje.  

Så langt så godt. Nu kan serien tage sin start. Vi har tidligere set, hvordan Loke blev en slags upålidelig allieret med superheltene i Marvel-universet, men nu skal han således stå på egne ben. Der er ikke kommet yderligere ud omkring seriens plot, da Marvel gerne vil overraske de altid skarpe fans.

Teorierne, hos nogle af de hardcore fans, går på, at Loke bliver en helt i sin egen serie – fremfor den ondskabsfulde gud og skurk – vi husker fra de tidligere Marvel-produktioner, hvor Loke enten optræder eller bliver omtalt.

Og uden at spoile noget, er det hensigten, at serien skal lede op til den næste film i rækken om Dr. Strange – Doctor Strange in the Multiverse of Madness, der har premiere i 2022.

Find bredbånd til DisneyPlus-streaming Har du også brug for mere data til streaming, så du kan se “Loki”? Her kan du sammenligne priser på bredbånd.

Tom Hiddleston vender tilbage nu som hovedrolle i Loki

Hvis vi skal tage de danske briller på, så har Susanne Bier haft den talentfulde britiske skuespiller på rollelisten i hendes mini-serie The Night Manager¸ men de fleste kender ham nok som den langhåret skurk i Marvel.

Tom Hiddleston får nu mulighed for rigtig at folde sig ud og lære karakteren, Loke, bedre at kende. Det er også grundet den store popularitet, at den karismatiske skurk får chancen for at stå på egne ben i en storslået tv-serie med store stjerner. Tom Hiddleston står igen overfor Owen Wilson (de har tidligere spillet sammen i Woody Allens Midnight in Paris fra 2012) i Loki. Owen Wilson har en fremtræden rolle, hvilket traileren til Loki også afslører. Desuden er den Oscar-nomineret Richard E. Grant ligeledes at finde på rollelisten – sammen med den britiske skuespillerinde Sophia Di Martino, som vi kommer til at skulle holde øje med i fremtiden, da store projekter venter rundt om hjørnet.

Har du lyst til at se Oscarvindende Nomadland? Så kan du passende læse vores anmeldelse inden.

Marvel udfordrer DC med deres skurkeprojektet Loki

Faktisk er Loki det første Marvel-projekt, hvor skurken er helt i centrum. Vi har førhen set Marvels tegneserie-modstander, DC, havde mere eller mindre held med deres projekter, hvor de placerer skurkene i forgrunden. Deres Suicide Squad fra 2016 blev et kæmpe filmisk flop, og DC har forsøgt at rejse sig lige siden. Der kom dog en film med Joaquin Phoenix, der portrætterede Batmans nemesis i Joker fra 2019 – men det var ikke DCs egen produktion, så den tæller ikke med i det overordnede regnskab.

Nu prøver Marvel alligevel med et skurke-projekt, hvor de forhåbentlig tager ved lære af DCs tekniske og fortællingsmæssige brølere. Loki bliver på sin vis en helt ny æra i Marvel-sammenhæng. Marvel skal undersøge, om det kan lade sig gøre at skubbe en af deres skurke i forgrunden. Hvis det bliver en succes, kan der formentlig komme flere skurke-film og serier i nær fremtid.

Marvel har gjort deres forarbejde med Loki og fået Michael Waldron til at skrive nogle af episoderne. Mange husker især Marvels film og serier for at have en god komisk balance, og det forsøger de at bringe i denne film med Waldron. Han har skrevet flere morsomme serier blandt andet Community og Rick & Morty.

Mangler du en indholdsguide til DisneyPlus? Læs mere om de mange Marvel-superhelte her.

Hvornår har Loki premiere på Disney Plus?

Glæd dig til at se første afsnit på Disney Plus 9. juni (faktisk får serien premiere to dage tidligere end først antaget) Normalt har Disney Plus nye tilføjelser klar om fredagen, men Loki har sit helt eget liv og udkommer om onsdagen, hvilket gør serien unik og mere fremtræden.

Serien kommer i første omgang i 6 afsnit og har dermed sin sæsonafslutning 14. juli. Det vides endnu ikke, om der vil komme en sæson 2, eller om Loki kommer til at optræde i fremtidige Marvel-film.

Få en Disney+-konto Opret en Disney+-konto i dag og få adgang til de bedste film og serier

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Thomas Andersen

Thomas har en kandidatgrad i kommunikation og digitale medier. Hans faglige baggrund i kommunikation afspejles i hans rolle på kommunikationsteamet hos Samlino.dk. Her bruger han sin erfaring til at undersøge og formidle om danskernes privatøkonomi. E-mail: thomas.andersen@samlino.dk

Comment

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *