Luca: Ny Disney-Pixar-film sender os til den italienske Riviera

|Posted by | Alle opslag, TV
I Luca får du mulighed for at tage med på eventyr ved den italienske Riviera, hvor du ikke løber tør for gelato, pasta og scooterkøreture. Disney og Pixar fortsætter deres magiske samarbejde med endnu en perle.

Hvis ikke du har rejsefeber lige nu, så får du det med garanti, når du tænder for Disney Plus på fredag og ser den nye film Luca. Her kan du tage med Luca Paguro og hans venner på sommereventyr ved den italienske Riviera, hvor du efterfølgende får lyst til at pakke tandbørste, rejsekufferten og tage afsted mod Sydeuropa.

Få en Disney+-konto Opret en Disney+-konto i dag og få adgang til de bedste film og serier

Hvad skal jeg vide om Luca, inden jeg sætter den på?

Det er en sand coming-of-age-historie, som Disney har skruet sammen i tæt samarbejde med Pixar, hvilket de plejer at have enorm succes med – og det forklarer måske, hvorfor de har lavet endnu en i rækken. Vi har tidligere set den mexicanske dreng Coco fra filmen Coco (2017), og nu skal vi stifte bekendtskab med den italienske dreng Luca i Luca.

Har du lyst til at se den nye Disney-prinsesse? Så kan du passende læse vores anmeldelse inden.

Det er en vaskeægte instruktør-debut til italieneren Enrico Casarosa, der tidligere har arbejdet på diverse Pixar-Disney-projekter. Blandt andet har han arbejdet på både Coco (2017), Op (2009), De Utrolige 2 (2018) og Toy Story 4 (2019). Han blev Oscar-nomineret for kortfilmen La Luna (2011).

Filmens instruktør, Enrico Casarosa, prøvede ligeledes at få den ikoniske komponist Ennio Morricone til at lave filmens score tilbage i 2020, da projektet blev søsat, men desværre døde den Oscar-vindende komponist i en alder af 91 år. Enrico Casarosa forsøger efter bedste evner at holde den italienske stemning gennem hele filmen, og derfor gav det mening at få Ennio Morricone til at skabe det italienske lydunivers. Filmen bliver nu dedikeret til Ennio Morricone efter hans bortgang.

Der er også Disney-rutine og erfaring i skrivelokalet, hvor Mike Jones, der senest var med til at skrive manuskriptet til Sjæl (2020) og Jesse Andrews er ligeledes at finde på filmens manuskript.

Planen med Luca var egentlig, at den skulle komme i biograferne verden over tilbage i marts, men grundet coronapandemien ryger den nu direkte ind på streamingtjenesten Disney Plus.

Luca træder også ind i en tradition med andre Pixar-film, der kun har ét ord i titlen. Biler (2006), Ratatouille (2007), Op, Modig (2012), Coco, Fremad (2020) og Sjæl (2020).

Hvem er med i Luca?

Mangler du en indholdsguide til DisneyPlus? Læs om de mange prinsesser og superhelte her.

Der er ikke meget italiener over de to hovedroller, men det har dog ingen betydning for filmens sprøde udtryk. Vi har en animationsdebut til Jacob Tremblay, der lægger stemme til hovedrollen Luca Paguro. Den 14-årige skuespiller har allerede en række imponerende film på sit CV, hvor han først blev opdaget i Room (2015). Han har også en anden Disney-rolle til at ligge ude i fremtiden, da han skal være med i live-action udgaven af Den Lille Havfrue (2022).

Den 17-årige skuespiller Jack Dylan Grazer lægger stemme til Alberto Scorfano, der kommer til at blive gode venner med Luca. Jack Dylan Grazer huskes nok bedst for sin rolle i den humoristiske superheltefilm Shazam! (2019).

For at tale om de lidt “ældre” karakterer i filmen, så er Maya Rudolph og komiker Jim Gaffigan ligeledes på rollelisten.

Hvad handler Luca om?

Mangler du hurtigere bredbånd for at kunne streame Disney Plus? Intet problem. Vi hjælper dig med at finde både billige og lynhurtig internet.

Som tidligere nævnt er det en coming-of-age-historie, hvor et venskab blomstrer i de smukke omgivelser med den italienske kyst. Filmen foregår i og omkring kystbyen Porto Rosso, hvor havmonsteret Luca Paguro dukker op. Luca bliver forvandlet til et menneske i det sekund, han forlader havoverfladen. Oppe på landjorden møder Luca drengen Alberto, der viser ham Italien og alt, hvad det indebærer.

De tager på små og store eventyr ved hjælp af deres autentiske scooter, hvor der bliver spist rigeligt af både pasta og gelato.

Der sker flere ting, som måske sætter deres voksende venskab over styr, men det er ikke muligt at tale om, uden handlingen bliver spoilet. For hvordan fortæller du din nye bedste ven, at du rent faktisk er et havmonster?

Hvor og hvornår kan jeg se Luca?

Luca kan opleves allerede fredag 18. juni på Disney Plus. Sæt dig tilbage i sofaen med popcorn eller italiensk gelato og kom med på et underholdende sommereventyr med de to drenge.

Få en Disney+-konto Opret en Disney+-konto i dag og få adgang til de bedste film og serier

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *