Ny Disney-prinsesse melder sin ankomst

|Posted by | Alle opslag, TV
DisneyPlus Raya og den sidste drage

Raya i Raya og den sidste drage kan opleves på DisneyPlus.

Det vil nok ikke komme bag på dig, hvis vi fortæller, at Disney har lavet endnu en nyklassiker indenfor prinsesse-genren. Og Raya er det nyeste skud på stammen. Hun skal løfte den tunge arv fra Frost, hvor søstrene Elsa og Anna blev prinsesserne alle piger så op til. Er du klar til at byde velkommen til Raya og den sidste drage på DisneyPlus?

Få en Disney+-konto Opret en Disney+-konto i dag og få adgang til de bedste film og serier

Desuden bliver hovedkarakteren, Raya, Disneys første sydøstasiatiske prinsesse, hvilket gør hende unik i sig selv, men hun bliver ligeledes et kæmpe forbillede for alle piger i den verdensdel, der forhåbentlig kan spejle sig i hende. Disney har altid haft en tradition for at skabe prinsesser, som unge piger har kunnet se op til og blive motiveret af.

Det hele begyndte tilbage i 1937, hvor Snehvide så dagens lys – og det blev efterfølgende til en tilbagevendende genre for Disneys produktionsselskab. Det vigtigste er, at de hele tiden nytænker formatet og prinsessen, så hun ikke bliver den næste i rækken med kommer til at stå frem og blive sin egen. Det tydelige bevis kom i 1995, da Pocahontas udkom, hvor hun ændrede hele grundsubstansen i opfattelsen af, hvad en Disney-prinsesse kan opnå.

Raya og den sidste drage lægger allerede op til at blive årets helt store Disney-oplevelse, hvor en af idémændene og instruktørerne er Don Hall, der er kendt fra andre Disney-tegnefilm såsom Tarzan, Bjørne Brødre, Prinsessen & Frøen, Viana og Big Hero 6. Sidstnævnte indbragte ham en helt velfortjent Oscar tilbage i 2014.

Og han er assisteret af James Newton Howard på musik og soundtrack. En lydmand, der selv er blevet nomineret til en Oscar hele 9 gange, og han huskes nok bedst for sit arbejde på Christopher Nolans The Dark Knight.

Alene ud fra disse pointer, så dufter det af priser til Raya og den sidste drage i 2022, når award-season begynder igen. Disney plejer som oftest at være repræsenteret ved en eller flere af de store prisuddelinger, når de udsender en tegnefilm.

I år ramte Disneys produktionsselskab plet med filmen Soul, der handler om en jazzmusikers liv.

Har du lyst til at se Oscarvindende Nomadland? Så kan du passende læse vores anmeldelse inden.

Hvad handler Raya og den sidste drage om?

I dette nye Disney-eventyr rejser vi til Kumandra, der skal forestille en fantasy-verden, hvor mennesket levede i fred og fordragelighed med drager for mange år siden.  

Mangler du en indholdsguide til DisneyPlus? Læs om de mange prinsesser og superhelte her.

Der var ond magi, der truede hele deres rige, og det betød, at dragerne valgte at ofre sig for menneskerne. Filmens handling starter 500 år senere, hvor en lignende trussel er på vej. Det får vores ensomme kriger hovedrolle, Raya, til at tage på tur for at finde den allersidste levende drage, der kan hjælpe med at samle det ellers splittede rige. Hun må på sin lange rejse indse, at det vil kræve stor tillid og endnu større samarbejde, hvis hendes mission skal lykkes.   

Vi stifter i løbet af filmen bekendtskab med dragen Sisu, der godt nok er en legendarisk drage – men er enormt beskeden. Vi møder en 10-årig forretningsmand, Boun, kæmpen Tong og gadetyven Noi med hendes bande.

Find bredbånd til DisneyPlus-streaming Har du også brug for mere data til streaming, så du kan se “Raya og den sidste drage”? Her kan du sammenligne priser på bredbånd.

Hvem lægger stemme til Raya og den sidste drage?

Det er Kelly Marie Tran – der nok huskes bedst for karakteren Rose i den nyeste Star Wars-triologi – som lægger stemme til den kloge og dygtige kriger Raya. Stemmen til dragen Sisu bliver leveret af skuespillerinden Awkwafina, der blandt andet har en Golden Globe på CV’et for Billi-rollen i The Farewell fra 2019. Det er disse to, som du skal glæde dig til at se spille overfor hinanden.

I forhold til Star Wars, så er animationsserien The Bad Batch udkommet, og du kan læse vores anmeldelse her.

Vi møder også andre store skuespillere i denne tegnefilm, hvor Sandra Oh (kendt for serien Killing Eve) spiller Virana og Benedict Wong (kendt fra Dr. Strange) spiller kæmpen Tong.

Og selvfølgelig har de en vaskeægte tegnefilmsskuespiller med på rollelisten. Alan Tudyk har lagt stemme til mange ikoniske og klassiske karakterer fra Disney-universet, hvor Iago fra Aladdin nok er hans allerstørste. Han lægger stemme til Tuk Tuk i den helt nye Disney-tegnefilm, hvor du skal glæde dig til at høre hans altid morsomme stemme.

Hvor kan jeg opleve Raya og den sidste drage?

Fra 4. juni har du mulighed for at lave en bunke popcorn og sætte dig alene eller sammen med hele familien i sofaen og se Raya og den sidste drage på DisneyPlus. Du kan allerede nu gå ind på DisneyPlus og se traileren til den spritnye eventyrstegnefilm.

Hvis du gerne vil se den nye prinsesse, der svinger sværdet og meget mere underholdning, så burde du få en DisneyPlus-konto allerede i dag. Hos Samlino kan du også sammenligne din bilforsikring og Tesla forsikring.

Få en Disney+-konto Opret en Disney+-konto i dag og få adgang til de bedste film og serier

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *