Reparation af stenslag i forrude: Spar over 3.000 kr.

|Posted by | Alle opslag
Tags: , , , ,

Reparation af stenslag: Sådan får du den bedste pris, når du skal skifte forrude

Bang! En sten har ramt din forrude med 110-130 kilometer i timen, hvilket kan ryste de fleste. Det gør regningen på forruden også, når den dukker op fra forhandleren. Den er for stor til at man kan trække på skulderen, men for lille til at blive dækket af forsikringen på grund af selvrisikoen og det mulige bonustab. Der kan være tusindvis at kroner at spare, hvis man sender opgaven i udbud på en værkstedsportal som eksempelvis autobutler.dk. Det viser en undersøgelse, som blev gennemført for nylig.

Først blev der ringet til seks værksteder i henholdsvis Storkøbenhavn, Aarhus og Odense. Fem autoriserede værksteder og et anerkendt autoglasfirma med 14 år på bagen. Målet var at få priser på udskiftning af en forrude til henholdsvis en Suzuki Swift og en Nissan Qashqai 1.5 dCi.

Bagefter blev samme opgave sendt ud til 20 værksteder i de samme byer via værkstedsportalen med krav om originalt glas eller glas af en tilsvarende kvalitet samt forskriftsmæssig udskiftning. Og så blev resultaterne sat op mod hinanden.

Læs også: Totalskadet bil? Her er dit erstatningskrav

Spar 3.088 kroner på reparation af stenslag

Lad os tage den mest positive nyhed først: Man kan spare op til 3.088 gode danske kroner på at afsøge markedet grundigt efter at have fået et stenslag. En autoriseret Nissan-forhandler på Ballerup-kanten ville have 5.800 kroner for at skifte Qashqai-ruden, mens et værksted fra værkstedsportalen på Køge-egnen kun forlangte 2.712,50 kroner! En besparelse på. 3.087,50 kr. Det er vel værd at køre efter for de fleste. Og værkstedet i nærheden af Køge brillierer oven i købet med en bedømmelse på 4,7 ud af 5 mulige stjerner og følger alle kvalitetskrav i FDMs reparationsaftale.

I Aarhus lød tilbuddet fra den autoriserede Nissan-forhandler i nærheden af Viby Jylland på 5.400 kr. Bedste tilbud fra værkstederne tilknyttet værkstedsportalen – et professionelt bilglasfirma på samme vej – landede i mailboksen indenfor en time og lød på 2.653 kr. Så her var besparelsen på 2.747 kroner.

I Odense, der var den billigste storby, lød det telefoniske tilbud fra et stort autoriseret Nissan-værksted på 4.200 kr. Bedste tilbud fra portalen lød på 2.375 kroner, så her er der 1.875 kroner at spare.

Der er også mange penge at spare på bilforsikring: Sammenlign markedet for kaskoforsikring på få minutter!

Mindre at spare på Suzuki Swift

Er man ejer af en Suzuki Swift, kan man glæde sig over, at forruden er forbavsende billig at udskifte, selv hos de autoriserede forhandlere. Dyreste telefoniske tilbud kom fra en autoriseret Suzuki-forhandler i Nordsjælland, som ville have 3.250 kr. for opgaven.

Det bedste storkøbenhavnske online-tilbud lød på 2.450 kroner og kom igen fra Køge-kanten. Så her lander forskellen på mere beskedne 800 kroner, hvilket dog stadig er 25 procent sparet.

Læs også: Hvad koster det at have bil?

I Aarhus lød tilbuddet fra en af de autoriserede Suzuki-forhandlere på konkurrencedygtige 2.500 kroner, mens bedste online-tilbud i Aarhus-området lød på 1.845 kroner – en besparelse på 655 kroner.

Ønsker man et rudeskift på en Swift i Odense, kan man få det gjort hos et erfarent autoglasfirma for 2.595 kroner. Autoglasfirmaet erkendte da også i telefonen, at det var et kanontilbud. Billigste online-tilbud fra samme by lød på 2.100 kroner – en besparelse på 495 kroner.

Denne artikel blev forfattet af værkstedsportalen autobutler.dk – få 3 tilbud her.

 

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Andreas Pedersen

22-årige Andreas K. B. Pedersen sidder med Samlino.dks markedsføring og interesserer sig meget for forbrugertendenser samt digitalisering, som han studerer nærmere på Handelshøjskolen i København ved siden af sit arbejde hos Samlino.dk. Stil ham et spørgsmål i kommentarsporet herunder!

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *