Sådan løser du din dårlige internetforbindelse

|Posted by | Bredbånd

De kolde, trætte vintermåneder nærmer sig, og vi ved alle, hvad det betyder – mere hygge indendørs. Sætte sig godt til rette under dynen med en varm kop kakao og ikke mindst en god film eller serie. Måske sidder du sammen med din gode ven eller veninde? Måske er der dømt ægte familiehygge?

Sammenlign bredbånd nu Få et gratis og uforpligtende tilbud idag

Filmen er sat på, og I sidder alle klar til en god online oplevelse. Men hvad sker der? Hakkende billeder og skrattende lyd. I har ikke engang nået at se 20 minutter, før I oplever den første af mange afbrydelse i forbindelsen. Tilbage sidder I med en meget frustrerende følelse, og du ærgrer dig over de mange penge, du hver måned spilder for netop en god hastighed samt et godt signal.

Ovenstående er blot et frustrerende eksempel på en hverdagssituation med manglende internetforbindelse. 

Eksemplerne er talrige, men grunden er simpel; afbrydelserne skyldes normalt en dårlig internetforbindelse. 

Det kan du selv gøre:

Er du træt af den dårlige kvalitet og det svingende signal? Heldigvis findes der nogle løsninger, som du kan gøre:

  • Hastighedstest: Foretage en hastighedstest for at måle, hvor hurtigt samt stærkt dit bredbånd er.
  • Flyt din router: Placeringen af din router eller modem har en stor betydning for internetsignalet i hjemmet. Betonvægge forringer forbindelsen, hvor gipsvægge er lettere at trænge igennem. Jo færre fysiske genstande din router skal trænge igennem, desto stærkere er forbindelsen. Desuden er det en fordel at placere den i det rum, hvor du mest benytter dit internet.
  • Nulstil din router: Virker intet af ovenstående, kan du prøve at nulstille din router. Hertil kan du hive stikket ud, tælle til ti og indsætte det igen. 

Få en udbyder med bedre forbindelse

Hvis løsningerne ovenfor ikke virker, og din internetforbindelse fortsat er svingende samt langsom, er en mulighed at skifte din internetudbyder. Dog skal du være opmærksom på dækningen af internetforbindelsen i de forskellige landområder. Det afhænger af de forskellige internetudbyder, hvor i landet de har den stærkeste internetforbindelse.

Men hvad skal du skifte til for at opnå den gode internetforbindelse. Det handler om individuelle behov, herunder medievaner samt forbrug. Det er dermed ikke sikkert, at du har samme nødvendighed som din nabo eller kollega. Bor du alene, har du et behov. Bor I fire i jeres husstand, har I muligvis et andet ønske. Du skal derfor altid stille dig selv spørgsmålet; hvilke funktioner skal min internetforbindelse yde? Gaming, arbejde streaming, FaceTime – der findes adskillige nødvendigheder, og derfor er det væsentligt, at du finder den rette løsning til netop dig. Desuden skal du være opmærksom på hastigheden i internetløsningen. Hastigheden skal kunne dække alle dine nødvendige behov, så du undgår langsom og svingende internetforbindelse. Dertil er der ligeledes ingen grund til at spilde penge på en for høj hastighed, hvis ikke det er nødvendigt. Mange betaler for ydelser, som ikke bruges, hvilket dermed er penge ud af vinduet. 

Hos Samlino.dk kan du sammenligne op til 20 udbydere, som er på din adresse. Her kan du nemt og hurtigt kan finde den bedste og billigste løsning, som matcher dine specifikke behov. Desuden kan du spare tid såvel som penge.

Sammenlign bredbånd nu Få et gratis og uforpligtende tilbud idag

Husk at du altid kan sammenligne din bilforsikring, lån og mobilabonnement hos Samlino.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 3.9 / 5. Antal bedømmelser 11

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Mattias Nielsen

Mattias er vores Managing Director og ekspert inden for bredbånd og telefoni. Med en baggrund som ingeniør har han en høj teknisk begavelse og giver markedets bedste råd og info inden for telco-området.

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *