Menu

Hastighedstest: Hurtig og gratis test af din forbindelse!

Vil du have hurtigere eller billigere internet? Tag vores bredbåndstest! Sammenlign mere end 20 udbydere og find det bedste internet til dig!

Sammenlign og køb i tre simple trin

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt og nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Bredbånd

Hos Samlino.dk kan du få testet hastigheden på dit internet helt gratis, dette er kaldet en hastighedstest, speedtest eller internettest. Du behøver ikke at være medlem af noget. Du skal blot trykke på "Start test", og så vil du på kort tid få at vide, hvilken hastighed der er på din bredbåndsforbindelse.
Selvom der findes mange forskellige udtryk til det samme begreb, skal du ikke lade dig forvirre. Internettest, speedtest og hastighedstest måler alle det samme, nemlig hastigheden på dit internet. Har du taget en internettest, og vil du skifte udbyder, kan du hurtigt og nemt gøre det her på siden. Det eneste du skal gøre er at indtaste dit postnummer.
Hos Samlino.dk har du muligheden for at teste hastigheden på dit bredbånd hurtigt, nemt og gratis. Overvejer du at skifte internetudbyder, kan det være en god ide at tjekke din hastighed for at se, hvor hurtig din forbindelse reelt er. Du kan også tjekke det, hvis du synes, at dit internet virker langsomt, for at se om hastigheden lever op til det, du betaler for. Alt i alt er en hastighedstest et nyttigt værktøj i flere situationer, og vi stiller vores til rådighed, helt gratis.
Hvilken hastighed, du har brug for, kommer an på, hvad du bruger internettet til, og hvor mange der skal kunne være online samtidig. Skal I kun være online 1-2 samtidig, primært for at surfe på nettet og måske streame lidt, kan 10 Mbit være nok. Det kan dog være svært at streame på mere end en computer af gangen. Når bredbåndstesten viser 20 Mbit, kan der til gengæld være 3-5 computere online, og det er muligt både at surfe og streame. Oplevelsen vil dog være bedst, hvis højst to computere streamer af gangen. Bruger du internettet rigtig meget og vil gerne have muligheden for, at mange enheder kan streame samtidig, er cirka 50 Mbit en passende hastighed. Du kan også få en hastighed på 100 Mbit, hvilket er en meget høj hastighed. Med denne hastighed kan du streame, så meget du vil, uden problemer, og cirka 10-20 computere kan bruge internettet på en gang, uden at hastigheden nedsættes. Se hvilke udbydere, der imødekommer dine behov bedst, og sammenlign nu.
Din internethastighed deles op i download-hastighed og upload-hastighed. Din downloadhastighed er den hastighed, som der bestemmer, hvor hurtigt du kan hente data fra internettet. Denne hastighed er ofte den vigtigste i en hastighedstest. Det er den, der bruges til at streame film, spille online spil osv. Du kan se et udvalg af streamingtjenester her.
Din upload-hastighed afgør, hvor lang tid det tager at sende data til internettet. Denne hastighed bruges, når du lægger videoer op på Youtube eller lægger filer op på Dropbox. Medmindre du ofte lægger store filer op på nettet, er en upload-hastighed på 2 Mbit/s tilstrækkelig i de fleste tilfælde.
Der kan være en lang række årsager til, at din hastighed er reduceret. En af dem er, hvis du har mange computerprogrammer åbnet på en gang. Dette vil nedsætte hastigheden, og din bredbåndtest vil derfor vise et lavere resultat. En anden årsag kan være, hvis din computer er lidt ældre. Ofte vil din computers processor være langsommere, og det vil have en negativ effekt på dit resultat af din hastighedstest. Hvis du bruger gamle browserversioner, har en masse gamle filer og søgehistorik liggende på din browser, vil din testhastighed ligeledes blive nedsat. Derudover kan det, at mange brugere er online sammen, eller det, at du befinder dig langt fra den trådløse router, nedsætte din hastighed. Befinder du dig i en bygning med tykke vægge, kan det være sværere for routeren at sende wifi-signaler igennem rummene. En anden mulig årsag til nedsat testhastighed kan være, at kablerne som sender dit internetsignal, er i dårlig stand.
Der findes 3 typer fastnetbredbånd. På det danske marked drejer det sig om fiberbredbånd, Coax-bredbånd og DSL- bredbånd. Med en fibernetforbindelse opretter du internetforbindelse gennem lyslederkabler i jorden. Bruger du en COAX- teknologi betyder det, at du opretter internetforbindelse via kabel-tv-stikket, mens du med DSL opretter forbindelse til internettet gennem dit telefonstik. Af disse muligheder er COAX og fibernet klart de hurtigste og mest stabile netværk, mens DSL-bredbåndet typisk er langsommere og mere modtagelig over for støj. Det er dog ikke i alle områder i Danmark, at du har mulighed for at få COAX eller fibernet. Ønsker du at undersøge hvilken type bredbånd, som du har adgang til på din bopæl, kan du indtaste din adresse i toppen af siden, og lynhurtigt få et overblik over dine muligheder ved hjælp af internettesten.
Vil du gerne finde en anden bredbåndsudbyder, skal du først tjekke hvilke betingelser, der er fastsat af dine nuværende udbyder. Har du en bindingsperiode, kan du som udgangspunkt først skifte til en ny udbyder, når bindingsperioden er slut. Der er dog en mulighed for, at du kan skifte udbyder, selvom du er i en bindingsperiode, hvis din kontrakt ikke lever op til det, du er blevet lovet.

Gratis sparetips

Få de bedste sparetips og deals direkte i din inbox ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev