Se kortet: Her er reglerne for parkering for elbiler i de 10 største byer

|Posted by | Bilforsikring, El
Tags: ,
Foto: Canva

Reglerne for, hvordan og hvor længe du må parkere din elbil i de danske byer, forandres konstant, eftersom flere og flere efterspørger parkeringspladser for elbiler – og de kan være vidt forskellige, alt efter hvilken by du befinder dig i. Vi giver dig her overblikket over de nuværende parkeringsregler i de ti største byer i Danmark.

Senest i oktober 2023 ændrede politikerne på Frederiksberg parkeringsreglerne, således at elbilejere, som ellers har kunnet parkere gratis i byen, nu parkerer på samme vilkår som alle andre biltyper. Også bilisterne i København kan se frem til ændringer i reglerne fra 1. januar 2024.

Overalt i Danmark ændres reglerne altså løbende, så hvordan ser reglementlandskabet egentlig ud lige nu for dig som elbilist, når du skal stille bilen?

Vi har undersøgt reglerne for parkering for elbilejere i de 10 største byer i Danmark.

Find den billigste bilforsikring her Bilforsikringer til dine behov

Her er reglerne for parkering for elbiler

(Accepter cookies for at se infografik)

Made with Visme Infographic Maker

Parkeringsreglerne for elbiler varierer altså betydeligt på tværs af Danmarks kommuner. Udover de offentlige parkeringspladser, kan der også være specifikke regler på private parkeringsområder.

Derfor er det klogt altid at tjekke de lokale skilte nøje, før man forlader sin bil. Husk også at indstille parkeringsskiven, præcis som man ville gøre med en traditionel benzin-eller dieselbil.

Når nu du har sikret dig mod irriterende afgifter ved at kende til parkeringsreglerne for din elbil, bør du måske samtidig også overveje, hvor godt sikret du er mod de andre potentielle omkostninger ved at parkere din bil på en offentlig parkeringsplads. Hvert år får tusindvis af danske bilejere nemlig “bilkabuler”.

Hos Samlino sammenligner vi en lang række forsikringselskaber, der tilbyder ekstra dækning for parkaringsskader, hvis uheldet skulle være ude.

Hvad koster det at parkere på private parkeringspladser?

Når det kommer til parkering på private parkeringspladser, er det ejeren af pladsen, der fastsætter reglerne. Det er vigtigt, at disse regler er klart angivet gennem skiltning. Da der ikke findes generelle regler for private parkeringspladser, er det nødvendigt at undersøge de specifikke regler for det pågældende sted. Vær særligt opmærksom på, at reglerne for parkering af elbiler og plug-in hybridbiler kan variere fra sted til sted på private områder.

Husk altid at tjekke din bilforsikring, kaskoforsikring og ansvarsforsikring.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 3.7 / 5. Antal bedømmelser 6

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Thomas Andersen

Thomas har en kandidatgrad i kommunikation og digitale medier. Hans faglige baggrund i kommunikation afspejles i hans rolle på kommunikationsteamet hos Samlino.dk. Her bruger han sin erfaring til at undersøge og formidle om danskernes privatøkonomi. E-mail: thomas.andersen@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *