Denne årsag får oftest elbilejere til at kalde efter vejhjælp

|Posted by | Alle opslag, Bilforsikring, El, Nyheder
Tags: ,
Det er en gammel kending, der også får elbilerne til at stå stille. (Foto: Canva.)

Mange erfarne bilister, der kører i fossilbiler, kan nok genkende det. Når vinterens frost og kulde omfavner os, så stiger risikoen for, at bilen brokker sig. Det viser sig, at det faktisk også gælder for mange elbilejere.

Elbilejere oplever en voksende efterspørgsel efter vejhjælp og starthjælp. Det viser en ny undersøgelse af 3,4 millioner tilfælde af vejhjælp, indsamlet af ADAC, som er Tysklands største organisation for bilister.

Og problemet skyldes én særlig ting.

12V batteri er skurken

Selvom elbiler har et fuldt opladt hovedbatteri, er det ikke altid tilstrækkeligt. Elbiler er derfor også udstyret med et sekundært 12V startbatteri. Og det er netop dette batteri, der ifølge undersøgelsen har vist sig som årsag til 55,6% af alle henvendelser om vejhjælp relateret til elbiler.

Sammenlign bilforsikringer her Bilforsikringer til dit behov

Ifølge en pressemedelelse fra Clarius, der er selskabet bag batteriproducenten Varta, skyldes det, at opladningsstrategien for 12v batterierne i nogle elbiler stadig ikke er perfekt.

Startbatterierne kræver en større spænding end den ydeevne, som er til rådighed. Batteriet udsættes for ekstrem belastning, og startbatteriets effektivitet falder særligt i koldt vejr – især hvis det allerede er blevet svækket af høje temperaturer om sommeren.

Det kan betyde, at elbilerne ofte ikke i stand til at oplade batterierne tilstrækkeligt.

Og så er der altså behov for vejhælp.

For at forebygge startproblemer i de næste kolde måneder, kan det ifølge René Mejer Andersen fra Clarios derfor være klogt at oplade og vedligeholde bilens batteri:

“Hvis bilen har været uden strøm eller ikke har været brugt i lang tid, kan der opstå problemer, især hvis det sker gentagne gange og under ekstreme forhold. Med en bedre opladningsstrategi for 12V batteriet eller ved at bruge et større batteri kan bilproducenterne minimere eller helt forbygge disse problemer.

Har du selv oplevet problemer med bilen denne vinter? Mange forsikringer tilbyder i dag autohjælp ved nødopladning af elbiler på stedet. Gennemgå markedet for bilforsikringer ved at klikke neden for, og se hvor meget du spare penge ved at skifte bilforsikring.

Sammenlign bilforsikring her Du sparer i gennemsnit 3.000 kr.


Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 4.1 / 5. Antal bedømmelser 7

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Thomas Andersen

Thomas har en kandidatgrad i kommunikation og digitale medier. Hans faglige baggrund i kommunikation afspejles i hans rolle på kommunikationsteamet hos Samlino.dk. Her bruger han sin erfaring til at undersøge og formidle om danskernes privatøkonomi. E-mail: thomas.andersen@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *