Anmeldelse: American Horror Stories er mørk, forskruet og frygtindgydende

|Posted by | TV
Samlino har set de første episoder af den nye serie American Horror Stories på Disney+, og er allerede hooked på resten af sæsonen.

Den nye antologi American Horror Stories på Disney+ tilbyder en fantastisk indsigt ind den gyselige verden skabt af Ryan Murphy og Brad Falchuk, og tager den mørke genre til et nyt niveau.

Artiklen indeholder spoliers.

Få en Disney Plus-konto Opret en Disney Plus-konto i dag og få adgang til de bedste film og serier

American Horror Stories er lavet som spin-off af den prisvindende serie American Horror Story, og bliver udgivet på Disney+ fra 8. september til d. 20 oktober, med nye episoder hver onsdag. Serien tager udgangspunkt i enkeltstående historier fordelt på syv episoder, hvilket adskiller sig fra den originale, som har én sammenhængende historie igennem hele sæsonen, og viser et spændende tag på gysergenren. To episoder er indtil nu blevet udgivet, og her hos Samlino er vi allerede fanget.

Den todelte premiere Rubber(wo)Man, episode 1 og 2, går tilbage til begyndelsen af American Horror Story, da man følger en familie som flytter ind i det famøse Murder House, som ses i første sæson af den originale serie. Scarlett, en 16-årig pige, flytter ind i huset med hendes fædre, Michael og Troy. Deres plan er at lave huset om til en bed & breakfast, men da dette er en gyserhistorie, så vil dette selvfølgelig ikke gå så let. Familien møder spøgelser af mennesker, som er blevet dræbt i hjemmet, og er fordømt til at blive der til alt evighed. Uden at afsløre for meget, så ser det ikke godt ud for familien.

De første episoder viser det vi elsker mest ved American Horror Story; de kreative måder at vise humor på uden at distrahere fra alt det gyselige. Her er episoderne dog sammenkogt til korte historier, i samme format som Black Mirror, hvilket fungerer rigtig godt indtil videre. Dette er især på grund af den meget unikke måde instruktørerne laver disse serier på, som er karaktiseret ved at være dristig, sjov, intens og uhyggelig – generelt som ingen andre serie tilgængelig derude. Selvom dette ofte er grunden til at vi alle ser denne type serier, så kan det hurtigt blive svært at balancere så mange indtryk. Dette problem bliver dog løst gennem seriens korte enkeltstående historier, som holder indtrykkende balanceret. 

Er man ny til American Horror Story universet, så kan serien være en god at starte med, da det giver en introduktion til de skæve måder at skabe historier på. Finder man serien interessant, så kan man altid fortsætte med originalen. 

Hos Samlino er vi meget begejstret over serien, og giver den 5/5 stjerner.

Opsummering
Hvis du er vild med den originale American Horror Story serie, eller vil prøve at udforske genren fra ny, så er American Horror stories en spændende antologiserie at udforske. Selvom at serien viser referencer til den originale serie, så vil nye seere have lige så stor glæde af dette spin-off, som dem der allerede kender til Ryan Murphys gyserunivers, og er derfor en værdig kompagnon til den originale serie. Vi er spændte på hvad resten af sæsonen byder af eksperimentelle gyserhistorier.

Husk også at tjekke din bilforsikring hos Samlino, eller få markedets skarpeste tilbud på et lån.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *