Her i Danmark finder du de billigste og dyreste biler

|Posted by | Alle opslag, Bilforsikring
Tags: , ,
Bilpriser

Der er stor forskel på, hvor i Danmark man finder de dyreste og de billigste biler. Ny data fra Samlino.dk viser, hvor i landet gennemsnitsprisen på bilerne er højest – og lavest!

Er man hurtig, kunne man tro, at alle landets dyreste biler ligger i København. Dette er dog ikke tilfældet.

Dataene kommer fra over 100.000 opslag på samlino.dk’s sammenligningstjeneste, når brugerne har sammenlignet priserne på bilforsikring. Udregningen er lavet ud fra, at bilmodellerne er matchet med en pris, hvorefter gennemsnittet er udregnet. Udover gennemsnitsprisen er den gennemsnitlige bilalder også fundet.

Her er bilerne billigst

Det er altid dejligt med billige biler, ihvertfald når man skal til at betale for dem. Hvis du vil køre blandt de billigste biler i Danmark, skal du en tur til Fyn og øerne. Her koster den gennemsnitlige bil blot 299.620 kroner! Det er også på Fyn og øerne, at bilerne i gennemsnit er ældst. 

Fynboerne virker til at være prisbevidste, når de køber biler. Dette er dog ikke tilfældet i den del af Danmark, der har de dyreste biler i gennemsnit. Her er den gennemsnitlige bil hele 45.892 kroner dyrere.

… og her er bilerne dyrest

På Nordsjælland koster den gennemsnitlige bil 345.512 kroner. Dette er markant forskel fra bilpriserne på Fyn og øerne.

Nordsjælland har dog ikke de nyeste biler – den placering går til København og omegn. Nordsjælland ligger her på en delt andenplads sammen med Østjylland.

København og omegn har biler der i gennemsnit er fra 2011,9, i kontrast til dette er bilerne på Fyn og øerne fra 2010,7.

I Nordsjælland indgår nogle af Danmarks rigeste kommuner, og befolkningen er da også kendt for en ekstravagant livsstil. Hvad enten det omhandler huse, biler eller både, ligger Nordsjælland typisk i toppen, når det kommer til prisen. Denne trend fortsætter altså også i dataet fra Samlino.dk.

Det fulde overblik over bilpriser

På landsplan ligger gennemsnittet på 327.146 kroner. Det vil sige, at Nordsjælland, Midt- og Vestjylland, København og omegn samt Østjylland ligger over landsgennemsnittet i bilpris.

Den fulde oversigt kan ses nedenfor:

 1. Nordsjælland: 345.512 kr.
 2. Midt- og Vestjylland: 335.166 kr.
 3. København og omegn: 333.753 kr.
 4. Østjylland: 331.146 kr.
 5. Gennemsnit: 327.143 kr.
 6. Sjælland, Lolland, Falster og Møn: 327.118 kr.
 7. Sydjylland: 318.442 kr.
 8. Nordjylland: 317.423 kr.
 9. Fyn og øerne: 299.620 kr.

  Kilde: Samlino.dk

Hvordan placerer din region sig?

Sammenlign forsikringspriser til din bil fra 13 selskaber her.

Andreas Pedersen

Om Andreas Pedersen

21-årige Andreas K. B. Pedersen sidder med Samlino.dks markedsføring og interesserer sig meget for forbrugertendenser samt digitalisering, som han studerer nærmere på Handelshøjskolen i København ved siden af sit arbejde hos Samlino.dk. Stil ham et spørgsmål i kommentarsporet herunder!