Se listen: Her bor landets værste bilister

|Posted by | Alle opslag, Bilforsikring, Forsikring, Top 10
Tags: , , , , ,

Har du undret dig over andres kørsel, når du kører rundt på de danske veje? Vi har undersøgt, hvor i landet de værste og bedste bilister bor. Særligt i den nordlige del af landet er der mange bilskader.

Hvis du synes, at nogle danske bilister mangler evner bag rattet, så er du formentlig ikke den eneste. Nu får du svar på, hvor de bedste og værste bilister bor i Danmark.

Vi har nemlig kigget på tallene, og der er stor forskel på, hvor mange skader bilister får på deres biler i forskellige dele af landet. Og for andet år i træk tager et område igen førstepladsen.

Her bor Danmarks værste bilister

Baseret på Samlino.dks database, så afslører tallene målt på antal bilskader per region, at de bedste bilister bor på Bornholm, og de værste bilister bor i Nordjylland.

Med 39 procent flere skader end på Bornholm, er Nordjylland det område i Danmark, hvor bilister kommer hjem med flest skader.

Derefter kommer resten af Sjælland, Lolland-Falster, Møn og Østjylland med henholdvis 33 procent og 28 procent flere skader end Bornholm. Hvor Bornholm, Fyn og øerne skraber bunden med færrest bilskader.

Flere bilskader i København

Da Samlino.dk lavede indekset i 2022, var Nordjylland igen det område i landet med flest skader.

Desuden afslører tallene, at hovedstaden har fået flere skader. Sidste år havde hovedstaden færreste skader i landet. Men med tæt trafik, trange veje og små parkeringspladserer er københavnerne blevet overhalet af Bornholm, Fyn og øerne, som nu er de områder med færrest skader. 

Samlino.dk tager udgangspunkt i 374.115 opslag, hvor brugere indtaster deres skadehistorik, når de sammenligner bilforsikring, kaskoforsikring og ansvarsforsikring på sammenligningsportalen. Heraf er der registreret 71.016 bilskader.

Indekset viser antallet af registrerede bilskader opdelt i 9 geografiske områder.

De absolutte tal er omregnet til indekstal. Bornholm vises som indeks 100.

I samlingens data medtælles skader, som er blevet dækket af en forsikring og maksimum er seks år gammel. Skader som ikke bliver meldt til den pågældendes bilforsikring, er derfor ikke talt med i undersøgelsen.

Sammenlign bilforsikring Du sparer i gennemsnit 3.000 kr.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 3.2 / 5. Antal bedømmelser 5

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Silva-Rosa Stepanian

Silva-Rosa Stepanian er uddannet indenfor kommunikation. Hun har sin daglige gang på kontoret hos Samlino.dk, hvor hun laver indhold til medier og vores egne kanaler. I hendes lomme finder du et univers af sparetips og idéer til privatøkonomien, som hun elsker at dele på Samlino.dk. Hun er også altid klar med gode råd og tips til dig, der er på udkg efter et lån. Silva-Rosa har desuden haft fornøjelsen af at tømme lommen og har leveret historier til bl.a. SE og HØR, Berlingske, Finans, MY DAILY SPACE og Bilbasen. Kontakt: silva.stepanian@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *