Hvad koster det at have bil i 2023? Se de stigende udgifter i bilbudgettet

|Posted by | Alle opslag, Bilforsikring, Billån
Tags: , , , , , , , , ,

Overvejer du at købe bil? Eller vil du gerne finde ud af, hvad det koster at være bilejer i dagens Danmark med de stigende priser? Igen i år har prisstigninger på benzin og el sat sine blåmærker på bilbudgettet. I gennemsnit ses der en stigning på cirka otte procent. Bliv klogere på udgifter og afgifter i bilbudgettet for 2023, og se hvad din bil koster lige her.

Desværre er det igen i år hårdt at være bilejer (faktisk generelt bare at være forbruger). For kriser og kraftigt stigende inflation i samfundet har ført til stigende udgifter i bilbudgettet. Du har sikkert kunne mærke de blåmærker på pengepungen fra især de stigende energipriser og løbende udgifter til service, dæk og forsikring, som er de helt store penge-slugere i bilbudgettet.

Om end du har en benzinbil, plugin-hybridbil eller elbil, så påvirker den samlede inflation i samfundet og de stigende priser på el og benzin dig. Men hvor meget kan du forvente, at det koster for dig som bilejer i dagens Danmark med de stigende priser? Få et overblik over bilbudgettet for 2023 herunder.

Så meget dyrere er det for dig med plugin-hybrid, elbil eller benzinbil

Samlet set forventes det at blive omkring otte procent dyrere at holde bil i 2023. Ejer du en plugin-hybridbil, bliver stigningerne sandsynligvis endnu større, eftersom du rammes hårdt af både stigende elpriser, stigende benzinpriser og stigende serviceudgifter. Derfor ses der i alt stigninger for plugin-hybridbiler på over 10 procent. Ejer du en elbil, så slipper du med stigninger på lige under 10 procent primært grundet de højere udgifter til el.

Hvad koster en kørt bil i kilomenter?

I forhold til sidste år er der tale om en gennemsnitlig stigning i udgiften på ca. otte procent. Beløbene er baseret på en driftsperiode på fem år og 100.000 km.

Afgifterne stiger – det betyder det for dig med benzinbil, dieselbil eller elbil

Eftersom man har omlagt afgiften til en CO2-baseret afgift, vil ejerafgifterne også komme til at stige i de kommende år. Hvis du har en almindelig benzinbil, vil du opleve årlige prisstigninger på få hundrede kroner. Har du derimod en ældre dieselbil, vil du mærke noget kraftigere stigninger. Har du en elbil parkeret i garagen, er der kun tale om justeringer af priserne, der modsvarer den almindelige prisudvikling.

Er det billigst at have en elbil, benzinbil eller plugin-hybrid?

Vi kan desværre ikke komme uden om, at den generelle inflation i samfundet har ført til stigninger for alle biltyper. Men så spørger du sikkert; hvilken bil er billigst at have i 2023 med de stigende priser? Herunder får du svaret på, hvilken bil der er mest økonomisk at have og et overblik over totaløkonomien for forskellige biler til forskellige priser.

Selvom prisen for at køre i elbiler og plugin-hybrider er steget mere end gennemsnittet, er det stadig markant billigere at køre i en elbil end i en benzinbil til samme pris. Hvor forskellen mellem benzinbiler og plugin-hybrider næsten er udvisket. Beløbene er baseret på en driftsperiode på fem år og 100.000 km.

Registreringsafgift – langvarig aftale indgået på tværs af partierne frem til 2025

For benzinbiler eller dieselbiler fastholdes registreringsafgiften på det nuværende niveau, ligesom elbiler, til lidt under en halv mio. kr. fortsat er friholdt for registreringsafgift. Derimod stiger afgiften for plugin-hybrider i forhold til bilens pris. For de dyrere elbiler stiger afgiften år for år med noget, der ligner 12.000 kr. Det er dog ikke meget holdt op mod de generelle prisstigninger, vi i øjeblikket ser fra bilfabrikkernes side, og der er derfor ingen grund til at udskyde et bilkøb, hvis du går og drømmer om en ny bil.

Synes du også, det er blevet dyrt at have bil? Så kan du med fordel spare penge på din bilforsikring ved at sammenligne forsikringsselskabernes priser her på Samlino.dk. Oftest vil du kunne finde en billigere bilforsikring end den, du allerede har.

Klik du bare løs og få den billigste bilforsikring i dag – det er helt gratis – Uanset om der er tale om kaskoforsikring, ansvarsforsikring til bil eller bilforsikring til unge.

Med få kliks kan du spare penge på din bilforsikring Du sparer i gennemsnit 3.000 kroner!

Kilde: Fdm.dk

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 3.3 / 5. Antal bedømmelser 4

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Silva-Rosa Stepanian

Silva-Rosa Stepanian er uddannet indenfor kommunikation. Hun har sin daglige gang på kontoret hos Samlino.dk, hvor hun står for PR og content. I hendes lomme finder du et univers af sparetips og idéer til privatøkonomien, som hun elsker at dele på Samlino.dk. Silva-Rosa har desuden haft fornøjelsen af at tømme lommen og har leveret historier til bl.a. SE og HØR, Berlingske, Finans, MY DAILY SPACE og Bilbasen. Kontakt: silva.stepanian@samlino.dk