Derfor er køb af brugt computer en god idé

|Posted by | Bredbånd, Sparetips
Tags: , , , ,
brugt computer

Køb computeren brugt og spar penge!

En ny computer er for de fleste mennesker en stor og dyr investering. Der findes dog flere metoder, du kan bruge for at spare penge, når du skal skifte en gammel brugt computer ud.

Der findes rigtig gode muligheder for at spare mange penge ved at købe en brugt computer. Ser du dig godt for, kan du tilmed få de samme gode købsbetingelser med, som hvis du køber din computer fra ny.

Du kan i butikker og på nettet spare op til 80 % på en brugt computer. Du har sandsynligvis kun en vis sum penge til din nye computer, og de vil naturligt række længere, hvis du vælger at købe en brugt computer. Flere hjemmesider har specialiseret sig i at indkøbe store partier af brugte computere fra virksomheder, og kan derved tilbyde et ensartet produkt til en brøkdel af den oprindelige pris.

Læs også: Her får du landets billigste internetforbindelse

Du kan måske ikke forvente det nyeste grafikkort eller CPU, men det har i 95 % af tilfældene ikke nogen betydning, hvis ikke du skal bruge computeren til at spille de nyeste spil. De fleste computere, som er kommet på markedet inden for de seneste 5 år, kan fuldt ud klare alle former for almindelig PC-brug, herunder kontorarbejde, surf på nettet, e-mail og redigering af billeder m.m. En brugt computere kan tilmed leveres med den seneste version af Windows.

Hav købsbetingelserne er i orden

Du bør tjekke, at din brugte computer er købt ved en butik, der lever op til samme regler for garanti og reklamationsret, som hvis du køber din computer som ny. Læs derfor betingelserne inden du køber din computer, så du sikrer dig to års reklamationsret samt en garanti på produktet. Derudover skal du også have 14 dages fuld returret ved køb online (som købeloven foreskriver), hvis du skulle fortryde dit køb.

Tjek din computer igennem inden 

Hvis du har mulighed for det, er det en god idé at tjekke din computer igennem inden købet. Det kan være en god idé at se og afprøve computeren i butikken inden køb, da du dermed sikrer dig, at skærm, keyboard og udseende passer til dit behov. Endvidere sikrer du dig, at computeren ikke er mere slidt, end du havde forventet, da det kan være svært at se slitage og ridser på et modelbillede.

Læs også: Så let får du hurtigere internet 

En brugt computer er godt for miljøet

Ud over at det er en finansiel fornuftig beslutning at købe en brugt computer, er det også en miljøvenlig ting at gøre, idet du skåner miljøet. De fleste komponenter på et bundkort er lavet af sjældne mineraler og metaller såsom guld og sølv, og derudover er de fleste computerdele behandlet med industristoffer, som er ekstremt skadelige for miljøet.

Derudover har computere, der bliver smidt til skrot, en kæmpemæssig indflydelse på forureningen af lossepladser. Dette er især på baggrund af, at computerdelenes tungmetaller forurener den omkringliggende jord. Endvidere opløser nogle mennesker computerdele i opløsningsmidler og stærke syrer, hvilket udløser en kemisk reaktion, som udsender giftige stoffer i luften.

Kæmpe udvalg blandt brugte computere

Du kan finde et bredt sortiment blandt mange af de mest populære brands. Eksempelvis tilbyder Danmarks største forhandler af brugte computere, Brugtecomputere.dk, brands som Lenovo, HP, Dell og Samsung m.fl.

Reservedele kan være en dyr fornøjelse at købe til din computer. I stedet for at udskifte hele din computer kan du dog købe batterier, skærme eller andre reservedele brugt på nettet eller i butikker.

Husk: Kvalitet og pris – hænger oftest sammen

Størstedelen af det udstyr, der bliver solgt hos Brugtecomputere.dk, er såkaldt business udstyr, som kommer fra forretningsverden. De fleste brands har en konsumer-serie og en business-serie. Konsumer-serien er for den almindelige forbruger og bliver solgt i gængse elektronikkæder og større varehuse. Konsumer-serien er billigere og ofte af noget ringere kvalitet og holdbarhed. Business-serien er computerudstyr af højere kvalitet, med længere holdbarhed end man oplever i konsumer-serien.

Nyprisen på business-serien er selvfølgelig markant højere, end konsumer-serien. Men det gør samtidig, at man kan gøre rigtig gode brugtkøb på business-serien, da de fleste virksomheder udskifter deres udstyr inden for 2-3 år og derfor stadig har mange leveår tilbage efter endt brug i en virksomhed. På flere af de populære computere kan man spare op til 80 % af nyprisen efter 2-3 år. Man kan altså med rette sammenligne det at købe en brugt PC med det at købe en brugt Mercedes eller BMW i Tyskland.

Sammenlign dig til billigere og bedre internet

Hvis du er så heldig at få fat i en computer, kunne det med fordel også være anledningen til at revurdere din internetforbindelse. Mange glemmer nemlig at tage et kritisk kig på deres bredbåndsudbydere – og vi her på Samlino.dk anbefaler, at det er noget, du gør, flere gange om året. For priserne har en tendens til at ændre sig konstant på bredbånd. Du kan på vores sammenligningsportal sammenligne bredbåndsudbydere for lige netop din adresse – på under 1 minut! Heriblandt Kviknet, Altibox, YouSee og mange flere.

Sammenlign bredbånd – og se udbuddet, priser og hastighed for lige netop din adresse! 

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Thomas Andersen

Thomas har en kandidatgrad i kommunikation og digitale medier. Hans faglige baggrund i kommunikation afspejles i hans rolle på kommunikationsteamet hos Samlino.dk. Her bruger han sin erfaring til at undersøge og formidle om danskernes privatøkonomi. E-mail: thomas.andersen@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *