Det dækker din indboforsikring

|Posted by | Forsikring, Indboforsikring

Er du klar over, hvad din indboforsikring dækker? Er du klar over, hvad din indboforsikring dækker? Mange danskere er usikre på, hvad deres indboforsikring dækker, og hvem den dækker. Derfor har vi samlet alle de nødvendige informationer til dig.

Hvad er en indboforsikring?

En indboforsikring dækker det meste af boligens inventar samt ejendele, der normalt befinder sig hjemmet. Dette inkluderer blandt andet møbler, TV, tøj, computere og mobiltelefoner med mere. Den dækker i tilfælde af:

 • Brand
 • Tyveri og røveri
 • Indbrud og hærværk
 • Storm og skybrud
 • Identitetstyveri
 • Retshjælp
 • Rejsegods

Ønsker du yderligere dækning af dit indbo end den, der følger med basispakken, har du mulighed for yderligere dækning med tilvalgsdækninger:

 • Udvidet cykel: Dækker cykler til en værdi op til 13.000-23.000 kroner. Denne forsikring dækker typisk i tilfælde af hærværk, brand og tyveri af cykel. Hos nogle forsikringsselskaber er cykeldækning inkluderet fast i indboforsikringen, og hos andre er det en tilvalgsdækning.  
 • Elektronik: Dækker skader på dine elektroniske genstande i ca. 4 år efter købsdatoen. Med denne dækning slipper du for at købe engangsforsikringer hver gang, du køber elektronik. Den dækker ved funktionsfejl, mekanisk svigt samt pludselige skader. 
 • Glas- og sanitet: Dækker skader på vinduer, spejlflader, keramiske kogeplader, håndvaske, toiletter eller lignende. Vær opmærksom på at denne dækning ofte er inkluderet i din husforsikring. Derfor er dette tilvalg mest relevant, hvis du bor i lejebolig, hvor du ikke har en husforsikring.
 • Pludselig skade: Dækker alle pludselig skader i på dit indbo. Hvis du taber noget, der går i stykker.

I din indboforsikring er der altid inkluderet en ansvarsforsikring. Den dækker, hvis du ødelægger andre personers ejendele. En indboforsikring er ikke lovpligtig men en god investering, der kan spare dig for mange penge, hvis der skulle ske noget med dit eller andres indbo. 

Hvem dækker en indboforsikring?

Din indboforsikring dækker typisk alle i husstanden. Det vil sige andre personer, som har samme bopæl og folkeregisteradresse, eksempelvis din ægtefælle, samlever eller børn. En husstand på flere personer behøver altså kun én indboforsikring. 

Hos nogle forsikringsselskaber er unge op til 21 år dækket af forældres indboforsikring. Dette gør sig gældende uanset om den unge er hjemmeboende eller udeboende. Det betyder, at udeboende børn op til 21 år stadig er omfattet forældrenes indboforsikring. Herefter skal de således ud og tegne sin egen, så de fortsat er forsikret. Denne service gælder dog ikke, hvis den unge lever i et fast parforhold på samme folkeregisteradresse som sin partner. Her skal de have deres egen indboforsikring.

Hvad koster en indboforsikring?

Prisen på en indboforsikring er individuel og afhænger af flere forskellige faktorer. Det kan eksempelvis være din adresse, husstandens størrelse og dine ejendeles værdi. Man kan dog ofte regne med en pris mellem 1.500 kr. og 3.500 kr. om året.

Derudover vælger du selv, hvor høj eller lav en selvrisiko (det beløb du selv skal betale i tilfælde af skade), du ønsker. Dette er ligeledes med til at sætte prisen på din forsikring. Vælger du en høj selvrisiko, vil du få en billigere indboforsikring og omvendt. 

Desuden afhænger prisen af, om du ønsker nogle tilvalgsdækninger og i så fald hvor mange. Jo mere forsikret, du ønsker at være, desto dyrere bliver din indboforsikring også.

Det skal bemærkes, at du som ung og/eller studerende har mulighed for at tegne en billigere indboforsikring, hvor forsikringsselskaberne har taget højde for din økonomiske situation. 
Det kan være en jungle at finde den helt rigtige forsikring på det store marked. Derfor er det en god idé at anvende en sammenligningsportal som Samlino.dk. Her kan du nemt og hurtigt danne dig et overblik over adskillige udbydere på markedet på én gang. Vi hjælper dig til dørs med at finde den rigtige indboforsikring, uanset om du er ung eller voksen, skal forsikre dig selv eller flere personer.

Vi hjælper selvfølgelig også med en lang række andre forsikringer, heriblandt en bilforsikring og Tesla forsikring.

Sammenlign indboforsikringer her! Få et uforpligtende tilbud i dag

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 1 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *