Guide: 4 forskellige måder til at finansiere din uddannelse

|Posted by | Alle opslag, Lån
laan til uddannelse

I Danmark tilbydes vi mange muligheder og fordele i vores uddannelsessystem, men på trods af det, er det ikke altid billigt at være studerende. Af denne grund kan du i denne artikel finde, 4 foreskellige måder at finansiere din uddannelse.

Ansøg om forbrugslån Få flere lånetilbud med kun én ansøgning

Det kan være at du står og mangler penge til en selvfinansieret uddannelse, eller et semester i udlandet. Måske er det bare et lån til en ny bog, computer eller noget helt tredje du mangler.

Jeg vil i denne artikel guide dig igennem nogle væsentlige ting, du skal have øje for, når du skal vælge hvilket lån, du vil tage til din uddannelse.

Først og fremmest skal du vurdere, om det er en absolut nødvendighed for dig at låne penge.

Er det eksempelvis en selvfinansieret uddannelse, såsom pilotuddannelsen, du gerne vil låne penge til – så sørg for, at du har sat dig ind i hele uddannelsen, inden du vælger at bruge rigtig mange penge på den.

Hvis det eksempel er en ny computer du overvejer at låne penge til, så vurder om din gamle computer ikke kan fungere indtil du har lavet en opsparing til en ny.

Hvis du herefter vurderer, at det er nødvendigt for dig at låne, så har jeg her opstillet 4 forskellige lån du kan bruge til at finansiere det du står og mangler.

Lån penge af dine forældre

Det er ikke alle som mener, at det er en god idé at blande økonomi og familie sammen. Dog er der visse fordele ved at låne penge gennem sine forældre, eftersom du undgår låneudbyderens renter.

Så hvis dine forældre har lyst og mulighed for at hjælpe dig økonomisk, er der god grund til at tage imod hjælpen.

En god idé er dog, at I laver en form for lånekontrakt, som indeholder en detaljeret aftale for tilbagebetaling. På den måde sikrer i jer, at der ikke opstår nogle misforståelser mellem jer.

Hvis du laver en sådan aftale med din familie, så sørg for at du overholder den.

Finansier din uddannelse med et SU lån

Du har mulighed for at tage et SU-lån, hvis du i forvejen modtager SU. Med et SU-lån får du en lav rente på ca. 4%, imens du læser, hvilket derfor er et af de billigste lån du kan tage.

Når du ikke længere læser, så følger SU-lånet diskontoen plus et tillæg på højst én procent.

Et SU-lån er ikke et stort engangsbeløb du får udbetalt, men i stedet en månedlig supplering til din SU, som du modtager.

Det maksimale beløb du kan låne er 3.194 kroner om måneden i 2020. Så hvis du er i en situation hvor det er nødvendigt for dig, at låne til en ny computer, nye bøger eller noget tredje, er dette en fordelagtig løsning.

Læs også: SU-lån: Det skal du overveje

Hvis du skal studere i udlandet, så har du også mulighed for at tage et udlandsstudielån.

Det betyder, at hvis du skal betale flere penge til dit udlandsstudie, end hvad dit udlandsstipendium dækker, så kan du tage dette lån.

Alternativ til et udlandsstudielån

Hvis du har lidt løbetid inden du starter studie i udlandet, så burde du også prøve kræfter med at søge nogle legater.

Der er faktisk er en helt del firmaer og organisationer, som gerne vil støtte unge studerende i deres udvikling af teoretisk viden i udlandet.

Finansier din uddannelse via banken

Hvis du studerer og har en begrænset indkomst, så kan du ikke nødvendigvis regne med, at banken vil låne dig penge. I tilfælde af, at du ønsker at læse en speciel uddannelse, såsom pilotuddannelsen, så er det en god idé, at du selv har et startindskud i form af en opsparing.

På den måde bliver din chance større for, at banken vil låne dig penge, til at finansiere det resterende beløb du mangler.

Banken vil gennemgå din økonomi grundigt ved at se på din årsopgørelse, dine lønsedler og andre ting som vil have indflydelse på din kreditværdighed. Grunden til, at de vil gøre det er, at de vil sikre sig, at du kan tilbagebetale lånet.

Læs også: 24 faktorer der påvirker din kreditvurdering

Finansier din uddannelse med et forbrugslån

Som studerende har du gode chancer for at kunne tage et forbrugslån. Det har du, da låneudbydere normalt ikke kræver information om, hvad din indkomst er eller hvad pengene skal bruges til. Dette ville banken ellers normalt stille krav om.

Det er derudover en nem og hurtig løsning, eftersom der er et utal af låneudbydere som tilbyder disse lån online. En af fordelene ved dette lån er, at du selv har indflydelse på, hvor lang tid du vil tilbagebetale lånet over, dog vil prisen også afhænge af dette faktum.

Læs også: Hvad koster det at låne?

For at kunne låne er der et par gennemgående krav, som du skal opfylde. Det er krav som, at du skal være over 18 år, være dansk statsborger og ikke stå nævnt i RKI-registret.

Dog findes der også andre krav, som er særligt for enkelte låneudbydere. F.eks. kræver enkelte låneudbydere at du er 21 år .

Når du skal finde ud af hvilket forbrugslån du skal tage, så skal du være opmærksom på hvor høj ÅOP’en er.

For at få det billigste lån, så skal ÅOP’en være så lav som mulig. Ved at klikke på knappen kan du ansøge om netop det lån der passer til dig. Du vil få flere lånetilbud, hvor du så kan sige ja tak til det billigste. Hos Samlino kan du også ansøge om samlelån.

Ansøg om forbrugslån Få flere lånetilbud med kun én ansøgning

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Comment

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *