Har jeg brug for en elektronikforsikring?

|Posted by | Forsikring, Indboforsikring

Du har sikkert prøvet at købe en ny mobil eller computer i en forretning, hvortil du er blevet tilbudt at købe en elektronikforsikring til det pågældende produkt. Men kan det egentligt betale sig? Og hvordan er du dækket af din indboforsikring?

Butiksdækning eller indboforsikring?

Der findes to måder at forsikre sit elektronik på:

  • Via butiksdækning
  • Via tilvalgsdækning til indboforsikring

Når du bliver spurgt om, at købe en forsikring til dit produkt i butikken, er det en god idé at tænke sig godt om, hvis du i forvejen har tegnet en indboforsikring. En indboforsikring dækker nemlig alt dit indbo, herunder dine elektroniske apparater til indendørs brug. Det vil sige, at den både dækker dit TV, din computer, mobil og tablet. Med denne forsikring bliver dit elektronik dækket i tilfælde tyveri, indbrud eller el-skade. Ved el-skade forstås der skader, som er opstået ved kortslutning, tordenvejr, fejl i elforsyning eller lignende. 

En butiksdækning dækker derimod udelukkende den elektroniske genstand, du køber. Det vil sige, at hvis du køber en ny mobil, har du mulighed for at få dækket den. 

Dog har en butiksdækning en højere dækningsgrad end en standard indboforsikring, da førstnævnte i de fleste tilfælde også dækker ved vandskade. 

Skal jeg tilkøbe en elektronikforsikring?

Ønsker du endvidere en bedre og bredere dækning end både butikkens elektronikforsikring og den almindelige indboforsikring, har du mulighed for at tilkøbe en elektronikforsikring som tilvalgsdækning. Med dette tilvalg får du en højere dækningsgrad end den normale indbo. Ligesom din indboforsikring, følger  elektronikforsikringen ligeledes alle personer i dit indbo. Det betyder, at alle i husstanden og deres elektronik er dækket.

En elektronikforsikring dækker skader på dine elektroniske genstande i ca. 4 år efter købsdatoen. Dette inkluderer blandt andet reparation og vandskader. Desuden dækker den ved funktionsfejl, mekanisk svigt samt pludselige skader. 

I de fleste tilfælde vil forsikringsselskabet forsøge at reparere dit produkt. Hvis det ikke kan repareres, eller det bedre kan betale sig at købe et nyt produkt, vil forsikringsselskabet erstatte med et nyt produkt. 

Du skal dog være opmærksom på, at en elektronikforsikring ikke dækker ridser eller andre kosmetiske skader. Desuden skal det bemærkes, at de fleste forsikringsselskaber ikke dækker skader, som i forvejen er understøttet af garanti og serviceordning. For at finde ud af, hvad din elektronikforsikring præcist dækker hos de forskellige udbydere, kan du med fordel læse deres forsikringsbetingelser. 

Inden du tegner en elektronikforsikring, anbefaler vi, at du sætter dig ned og vurderer dine behov:

→ Hvad har du behov for i hverdagen? 

→ Hvad har du selv råd til at erstatte? 

→ Hvad er sandsynligheden for, at et uheld kan ske?

Er I en husstand, som har mange elektroniske genstande, kan det være en god idé, at tilkøbe en elektronikforsikring til sin indboforsikring. Undersøg ligeledes om jeres elektronik har overskredet de 4 år, de kan forsikres. Er størstedelen af jeres produkter det, vil forsikringen alligevel ikke dække mere.

Fin din indboforsikring her

Hvad koster en elektronikforsikring?

Prisen på en elektronikforsikringen afhænger af selskab. Ens for alle er dog, at du som forbruger har en selvrisiko. Den ligger oftest mellem 1.000 og 2.000 kr. Selvrisikoen er det beløb, som du selv skal betale, hvis der opstår skader på en af dine elektroniske genstande.

For at finde den bedste løsning til dine behov, anbefaler vi, at du sammenligner priserne først. På Samlino.dk kan du sammenligne indboforsikringer med elektronikforsikring uforpligtende. Desuden er det med til at skabe et godt overblik. Husk du også altid kan sammenligne din bilforsikring.

Tilkøb en elektronikforsikring i dag Du modtager tilbuddene med det samme

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 5 / 5. Antal bedømmelser 2

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *