Hvad bruger mest strøm – Få indblik i elforbrug og elpriser

|Posted by | Aktuelt, Alle opslag, El
Tags: , , ,
Vil du også vide, hvor meget strøm du bruger derhjemme?

Hvad bruger mest strøm i hjemmet, og hvordan det kan påvirke elpriser. Optimer dit elforbrug og find de billigste elpriser i dag. Se, hvad der bruger mest strøm i hjemmet.

Strøm er en vigtig del af vores hverdag, men det kan være en fordel at vide, hvad der bruger mest strøm i hjemmet for at spare på elregningen. Især da elpriser kan variere og for at udnytte, når strøm er billigst.

I denne artikel giver vi et indblik i, hvad der bruger mest strøm i hjemmet, herunder TV, elbil, vaskemaskiner, opvaskemaskiner og varmepumper.

Hvad bruger mest strøm?

I gennemsnit bruger opvarmning og køling af boligen mest strøm, især om vinteren og sommeren. Det er typisk opvarmning og varmt vand. Men også elbiler og større husholdningsapparater som ovne, køleskabe, vaskemaskiner, TV og tørretumblere bruger en del strøm og kan have et relativt højt elforbrug i danske hjem – især hvis de bruges hyppigt eller over længere perioder.

Det er faktisk varmepumper, som er en af de apparater, der bruger mest strøm i en gennemsnitlig dansk husholdning. En varmepumpe bruger i gennemsnit mellem 500 og 1500 kWh om året, hvilket kan udgøre op til 40% af den samlede elforbrug. Det skyldes, at varmepumper bruges til at opvarme boligen og varmt vand.

Du kan se, hvornår strøm er billigst (og dyrest) her.

Hvor meget strøm bruger en elbil?

En gennemsnitlig elbil bruger omtrent 40 kWh til én opladning. Med en gennemsnitlig elpris på 3,57 kr/kWh i Danmark i 2023, vil det koste cirka 142,8 kr. at oplade en elbil med denne batterikapacitet. Elbiler er således en af de største elslugere, da omkostningerne for én opladning ca. er 142,8 kr.

Hvor meget strøm bruger et TV?

Et TV bruger i gennemsnit mellem 60 og 200 watt, afhængigt af størrelsen og modellen. Hvis du bruger dit TV i 4 timer om dagen, vil det i løbet af en måned bruge mellem 9 og 30 kWh. Det svarer til en månedlig omkostning på mellem 32 og 107 kr., baseret på en gennemsnitlige elpris på 3,57 kr/kWh i Danmark i 2023.

Hvor meget strøm bruger en vaskemaskine?

En vaskemaskine bruger i gennemsnit mellem 0,2 og 2 kWh pr. vask, afhængigt af størrelsen på maskinen og programmet, der vælges. Hvis du vasker tøj to gange om ugen, kan en vaskemaskine i løbet af en måned bruge mellem 1,6 og 16 kWh. Det svarer til en månedlig omkostning på mellem 6 og 57 kr., baseret på en gennemsnitlige elpris på 3,57 kr/kWh.

Hvor meget strøm bruger en opvaskemaskine?

En opvaskemaskine bruger i gennemsnit mellem 1 og 2 kWh pr. opvask, afhængigt af størrelsen på maskinen og programmet, du vælger. Hvis du bruger din opvaskemaskine en gang om dagen, kan den i løbet af en måned bruge mellem 30 og 60 kWh. Det er således svarerende til en månedlig omkostning på mellem 107 og 214 kr., baseret på en gennemsnitlige elpris på 3,57 kr/kWh.

Hvor meget strøm bruger varmepumpe?

Som nævnt tidligere bruger en varmepumpe i gennemsnit mellem 500 og 1500 kWh om året, afhængigt af størrelse og type. Hvis du har en varmepumpe installeret i sit hjem, kan det derfor have en betydelig indvirkning på dit samlede elforbrug og elregning.

Det er dog vigtigt at huske, at elforbruget kan variere meget afhængigt af den enkelte familie, dens størrelse, og hvor meget apparaterne bruges.

Det er derfor altid en god ide at være opmærksom på ens eget elforbrug og finde måder at optimere det på, såsom at vælge energieffektive apparater, slukke for elektronik og lys, når de ikke er i brug, og generelt bruge strømmen ansvarligt for at spare strøm og reducere omkostningerne.

Sammenlign elpriser og spar
Du kan også spare penge på strøm ved at finde det billigste elselskab med den laveste elpris. På Samlino.dk kan du nemt og gratis sammenligne elselskaber og elpriser for at finde det tilbud på den billigste strøm, der passer til dine behov.

Sammenlign elpriser Få den billigste strøm i dag

*Det er vigtigt at bemærke, at faktisk strømforbrug og elpriser kan variere afhængigt af forskellige faktorer såsom kørselsadfærd, batterikapacitet og vejrforhold mm. Eksempler er baseret på en gennemsnitlige elpris på 3,57 kr/kWh.

Se også hvor du får den billigste bilforsikring eller lån.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 3.2 / 5. Antal bedømmelser 6

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Silva-Rosa Stepanian

Silva-Rosa Stepanian er uddannet indenfor kommunikation. Hun har sin daglige gang på kontoret hos Samlino.dk, hvor hun laver indhold til medier og vores egne kanaler. I hendes lomme finder du et univers af sparetips og idéer til privatøkonomien, som hun elsker at dele på Samlino.dk. Hun er også altid klar med gode råd og tips til dig, der er på udkg efter et lån. Silva-Rosa har desuden haft fornøjelsen af at tømme lommen og har leveret historier til bl.a. SE og HØR, Berlingske, Finans, MY DAILY SPACE og Bilbasen. Kontakt: silva.stepanian@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *