Hvornår er strøm billigst

|Posted by | Aktuelt, Alle opslag, El
Tags: , , ,
vindmølle grønenergi el elpriser strøm energi (Foto: Canva)
Se, hvornår strømmen er billigst og dyrest i Danmark. (Foto: Canva)

Er du på udkig efter billig strøm og lave elpriser? Så kan du holde øje med, hvornår elpriserne er billigst i Danmark. Elpriser varierer time for time og afhænger af en række forhold. Men hvilke og hvornår er strøm billigst?

Er du på udkig efter billig strøm, så er det en god idé at undersøge, hvornår strømmen er billigst i Danmark. Elpriser varierer nemlig ikke kun fra dag til dag, men også time for time. Hvis du kan flytte noget af dit strømforbrug til de billigste tidspunkter, kan du spare mange penge på strøm.

Men hvornår er strøm billigst? Svaret afhænger af flere faktorer. Og herunder har vi opridset hvilke, der påvirker elpriser, og hvornår du kan få billig strøm.

Få overblikket: Hvornår er strøm billigst

Hvis du vil udnytte de perioder, hvor du kan få billigst strøm, kan du holde øje med nedenstående forhold, som påvirker elpriser i Danmark.

Her er det billigst at bruge strøm

Som du kan se ud fra overblikket, så skifter elpriser dagligt og time for time. Derfor kan du spare penge ved at bruge strøm på de tidspunkter, hvor elpriserne er billigst.

Elprisen afhænger af udbud og efterspørgsel. Det betyder, at elprisen stiger, når der er mange, der eksempelvis bruger ovnen, vaskemaskinen eller ser TV samtidig. Når flere danskere bruger strøm samtidig, skaber det en større belastning på elnettet, som påvirker elprisen og får den til at stige. Ved at flytte en del af dit elforbrug fra de dyre timer til de billige timer kan du spare penge på strøm.

De billigste timer for elpriser er typisk midt på formiddagen eller om natten – næsten uanset årstiden. Priserne på strøm er normalt højere mellem kl. 17 og 20 i vintermånederne, da det er dér, danskerne bruger mest strøm til eksempelvis opvarmning.

Normalt er det billigst at bruge strøm om natten, men der kan være perioder, hvor det ændrer sig en smule. Eksempelvis kan strømmen pludselig blive billigere i eftermiddags- og aftentimerne om sommeren på grund af en øget mængde solenergi, som presser elpriserne ned i dagstimerne, i modsætning til om aftenen og nattetimerne.

Du kan dog med fordel tjekke aktuelle elpriser time for time, da de kan skifte af forskellige årsager.

Hvordan får jeg den billigste strøm?

Selvom elpriser er omskiftelige, kan der være store besparelser at hente ved at finde den billigste strøm. Derfor er det en god idé at bruge vores sammenligningsværktøj hos Samlino.dk til at finde de bedste elpriser lige nu. 

Vi hjælper dig med at sammenligne elpriser i dag, så du kan finde den billigste strøm. På den måde kan du altid se præcis, hvilke elselskaber der tilbyder de billigste elpriser, så du altid er sikker på at få den bedste pris på strøm.

Sammenlign elpriser Find det billigste elselskab i dag

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 2.8 / 5. Antal bedømmelser 6

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Silva-Rosa Stepanian

Silva-Rosa Stepanian er uddannet indenfor kommunikation. Hun har sin daglige gang på kontoret hos Samlino.dk, hvor hun står for PR og content. I hendes lomme finder du et univers af sparetips og idéer til privatøkonomien, som hun elsker at dele på Samlino.dk. Silva-Rosa har desuden haft fornøjelsen af at tømme lommen og har leveret historier til bl.a. SE og HØR, Berlingske, Finans, MY DAILY SPACE og Bilbasen. Kontakt: silva.stepanian@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *