Sådan finder du den billigste strøm og elselskab

|Posted by | Aktuelt, Alle opslag, El, Tips og tricks
Tags: , , ,
vindmølle grønenergi el elpriser strøm energi (Foto: Canva)
Er du på udkig efter det billigste elselskab? (Foto: Canva)

Hvis du vil spare penge på din elregning, kan det være en god idé at sammenligne elselskaber for at finde den billigste strøm. Her er alt, du skal vide om, hvordan du finder den bedste og billigste elaftale.

Elpriser skifter hele tiden, da der er for forskellige faktorer såsom årstid og tidspunkt på dagen som påvirker prisen.

Med den stigende konkurrence på det danske elmarked er der mange forskellige elselskaber at vælge imellem, og en af de mest effektive måder at finde det billigste tilbud er ved at sammenligne elselskaber og deres elpriser.

Men hvordan finder du den billigste strøm, og hvad skal du lede efter i elaftalen? Her er nogle enkle trin og ting, du skal kigge efter og undersøge, hvis du vil spare penge på din elregning.

Sammenlign elselskaber og elpriser

Der er flere el-leverandører på markedet, og de tilbyder forskellige elpriser og elaftaler. Når du bruger Samlino.dks værktøj, får du mulighed for at sammenligne elpriser fra forskellige elselskaber side om side.

Det er en god idé at sammenligne forskellige el-leverandører for at finde den bedste og billigste aftale for dine behov. Når du sammenligner, skal du være opmærksom på flere faktorer, herunder kWh-prisen, spottillæg, introduktiontilbud, abonnementsgebyret og eventuelle ekstra omkostninger eller gebyrer.

Sammenlign elpriser gratis Find det billigste elselskab i dag

Se efter faste og variable elpriser

Når du sammenligner elpriser, skal du huske at kigge efter den laveste kWh-pris, da dette er den pris, du betaler for hver kilowatt-time (kWh) strøm, du forbruger. Derudover skal du også se om elaftalen har faste elpriser og variable elpriser.

En fast pris betyder, at prisen forbliver den samme i hele kontraktperioden, mens en variabel pris kan ændre sig over tid baseret på markedet. Det er vigtigt at overveje, hvilken type elpris der passer bedst til dine behov og økonomi.

En fast pris kan være mere forudsigelig, mens en variabel pris kan følge markedsændringer og potentielt være billigere på kort sigt.

Husk spottillæget

Spottillægget er et ekstra gebyr, som visse elselskaber tager oveni kWh-prisen for strøm, når de tilbyder variable elpriser baseret på spotmarkedet.

Det kan variere meget mellem elselskaberne og påvirke den samlede pris, du betaler for din strøm. Det er derfor vigtigt at sammenligne den samlede elpris, inklusive både kWh-prisen og spottillægget, når du vælger et elselskab for at sikre, at du får den billigste elpris.

Vær opmærksom på abonnementsgebyrer

Abonnementsgebyrer er en anden faktor, du skal være opmærksom på, når du sammenligner el-leverandører. Nogle leverandører kan have høje abonnementsgebyrer, som kan påvirke den samlede elpris. Så selvom en leverandør måske har en lav kWh-pris, kan de stadig være dyrere på grund af et højt abonnementsgebyr.

En måde at spare penge på din elregning er at vælge en elaftale uden abonnementsgebyrer eller med lave gebyrer. Nogle el-leverandører tilbyder elaftaler uden abonnementsgebyrer, hvilket betyder, at du kun betaler for den forbrugte strøm og undgår ekstra omkostninger.

Derfor er det vigtigt at overveje både kWh-prisen og abonnementsgebyrerne, når du sammenligner el-leverandører.

Vær opmærksom på ekstra gebyrer og afgifter

Når du sammenligner elaftaler, er det også vigtigt at være opmærksom på eventuelle ekstra gebyrer og afgifter, som kan påvirke den samlede pris. Nogle elselskaber kan have forskellige gebyrer, som f.eks. et etableringsgebyr, et administrationsgebyr eller en grøn afgift.

Sørg for at læse betingelserne grundigt og forstå de forskellige gebyrer, der kan være involveret, for at få et klart billede af den samlede elpris og finde det billigste elselskab.

Tjek kontraktlængde og opsigelsesbetingelser

Det er også vigtigt at kigge på kontraktlængden og opsigelsesbetingelserne. Nogle elselskaber kan kræve en længere kontraktperiode, mens andre kan tilbyde kortere kontrakter med mere fleksible opsigelsesbetingelser. Overvej din langsigtede plan og fleksibilitetsbehov, når du vælger det billigste elselskab.

Vær forsigtig med introduktionstilbud

Nogle el-leverandører kan tilbyde introduktionstilbud, hvor de giver en lavere kWh-pris i en begrænset periode for at tiltrække nye kunder. Selvom disse tilbud kan virke attraktive, skal du være forsigtig med at vælge en leverandør baseret kun på et introduktionstilbud.

Når introduktionstilbuddet udløber, kan prisen stige betydeligt, og du kan ende med at betale mere for din strøm i det lange løb. Så sørg for at læse betingelserne for introduktionstilbuddet nøje og være opmærksom på, hvad der sker, når tilbuddet udløber. Det kan være nødvendigt at skifte igen for at finde den bedste aftale og den billigste strøm.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 4 / 5. Antal bedømmelser 5

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Silva-Rosa Stepanian

Silva-Rosa Stepanian er uddannet indenfor kommunikation. Hun har sin daglige gang på kontoret hos Samlino.dk, hvor hun står for PR og content. I hendes lomme finder du et univers af sparetips og idéer til privatøkonomien, som hun elsker at dele på Samlino.dk. Silva-Rosa har desuden haft fornøjelsen af at tømme lommen og har leveret historier til bl.a. SE og HØR, Berlingske, Finans, MY DAILY SPACE og Bilbasen. Kontakt: silva.stepanian@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *