Hvad er isofix? – Bliv klogere her

|Posted by | Alle opslag, Tips til bilen
Tags:
Isofix forbedrer sikkerheden betydeligt for dit barn. (Foto: Canva).

Du har muligvis stødt på begrebet Isofix før i bilforretninger i den lokale børneforretning. Hvis du er usikker på, hvad Isofix præcist betyder, så kan du blive lidt klogere her.

Hvad er isofix i en bil?

Isofix betegner en særlig type beslag, som du finder gemt mellem sæderne i de fleste moderne biler. Beslagene er en integreret del af bilens karrosseri og er med til at gøre hverdagen bare lidt lettere og sikrere for både dig og dine børn.

Når du klikker en autostol fast i Isofix-beslagene, sikrer du, at stolen ikke kun er mere stabil, men også markant sikrere under kørsel. Det smarte system har vundet international anerkendelse som sikkerhedsstandard for fastgørelse af autostole, og det er kendt for sin pålidelighed når det kommer til at beskytte de små i bilen.

Ifølge adskillige undersøgelser forbedrer Isofix betydeligt sikkerheden for dit barn i bilen. En stor del af dette skyldes, at systemet gør det nemmere at montere autostolen korrekt. Statistikker viser, at hele 70% af selemonterede autostole typisk er monteret forkert, mens kun 4% af Isofix-stolene oplever dette problem.

Desuden sikrer systemet, at stolen holder sig bedre fast i bilen og ikke løsner sig under en kollision. De autostole, der klarer sig bedst i sikkerhedstest, er ofte dem, der er monteret med Isofix.


  • Hurtig og nem installation og fjernelse af autostolen
  • Ingen grund til brug af standard seler i bilen
  • Solid og permanent forbindelse mellem bil og autostol
  • Hvis autostolen er monteret forkert, vil det tydeligt kunne ses eller høres
  • Top sikkerhedsvurdering i autostol tests
  • Omfattende beskyttelse af hoved og nakke
.

Hvor kan jeg bruge Isofix?

Selvom din bil måske er udstyret med Isofix, har den ikke nødvendigvis Isofix-forankringspunkter på alle siddepladser. Typisk vil du finde Isofix på de to yderste bagsæder, men midtersædet og forsædepassagerens plads er ofte uden.

Det er derfor vigtigt, at du tjekker, om din bil har Isofix-forankringspunkter i den sædeposition, hvor du planlægger at installere autostolen. Kontrollér også bilens brugermanual for at sikre, at den tillader montering af en autostol på den pågældende plads.

Hvor skal autostolen placeres i bilen?

Ifølge FDM bør børn fortrinsvis sidde på bagsædet i en bagudvendt autostol for at sikre deres sikkerhed bedst muligt. Vælger du at placere dit barn på forsædet i en autostol, anbefales det at tjekke bilens instruktionsbog for at sikre, at dette er tilladt, og at stolen er korrekt monteret.

Placering af en bagudvendt autostol foran en aktiv airbag er både risikabelt og rent faktisk også ulovligt.

Moderne biler er ofte udstyret med intelligente airbags designet til at øge sikkerheden for børn. Du kan finde information om, hvordan og hvornår airbags skal deaktiveres, i bilens instruktionsbog. Det er særligt vigtigt at være opmærksom på, at hvis du vælger at placere dit barn i en bagudvendt autostol på forsædet, skal airbaggen altid være slået fra for at sikre barnets sikkerhed.

I visse situationer kan airbaggen forblive aktiveret, selv hvis barnet sidder fremadvendt på forsædet. Det vil være tydeligt angivet i bilens instruktionsbog. Vær særligt opmærksom på at placere sædet korrekt, så sikkerhedsselen ligger korrekt over barnet eller autostolen, hvis den benyttes til fastholdelse.

Hos Samlino kan du altid få den billigste bilforsikring, kaskoforsikring og ansvarsforsikring til bilen.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Thomas Andersen

Thomas har en kandidatgrad i kommunikation og digitale medier. Hans faglige baggrund i kommunikation afspejles i hans rolle på kommunikationsteamet hos Samlino.dk. Her bruger han sin erfaring til at undersøge og formidle om danskernes privatøkonomi. E-mail: thomas.andersen@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *