Hvad koster syn af bil?

|Posted by | Alle opslag, Bilforsikring
Tags: ,
Ikke alle synshaller tager samme pris for det periodiske syn. (Foto canva).

At holde bilen i god stand og sikre, at den opfylder alle lovgivningsmæssige krav, er noget alle bilejere skal sørge for. Derfor skal bilen godkendes til et periodisk bilsyn hvert andet år.

Men måske har du oplevet, at det var billigere sidste gang, du sendte bilen til syn? Det kan selvfølgelig skyldes, at bilen ikke havde nogen fejl eller anmærkninger, men faktisk kan der være store prisforskelle i de danske synshaller, alene på grund af synshallens placering.

Vi har set lidt nærmere på, hvad det koster at sende bilen til eksamen.

Hvad koster et bilsyn?

Du kan som udgangspunkt forvente, at prisen for et periodisk bilsyn typisk ligger i omegnen af 300-650 kroner. Bilsynpriser.dk har tidligere lavet en undersøgelse af danske synshaller, der viser, at danskerne i gennemsnit skal af med 396 kroner for et periodisk bilsyn. Den maksimale pris, de fandt, var 650 kroner, mens den billigste pris var 249 kroner.

Du vil nok ofte opleve, at prisen for et bilsyn ligger meget ens i de forskellige synshaller, men når der nu alligevel kan være prisforskelle, så skyldes det ofte synshallernes placering. Der kan nemlig være penge at spare ved at vælge en synshal, der ligger i et område med mere konkurrence om bilejerne.

Derfor kan det være en god idé at undersøge priserne på de synshaller, du har udset dig, inden du vælger dem.


Som ejer af en bil er det dit ansvar at sørge for, at den regelmæssigt bliver inspiceret i en autoriseret synshal. Hvis din bil er ny, er det først efter 4 år, du skal have den synet for første gang. Herefter er det nødvendigt med et syn hver andet år.

Denne type syn, der skal foretages hver andet år, kaldes det periodiske bilsyn. Formålet med det periodiske bilsyn er at sikre, at alle biler på de danske veje lever op til de fastsatte minimumsstandarder for sikkerhed og miljøbeskyttelse. Bilsynet tager blot omkring 20 minutter og kan ende med ét af fire mulige udfald: ‘Godkendt’, ‘betinget godkendt’, ”kan godkendes efter omsyn’ eller ‘afslået’.


Det er dog ikke nødvendigvis kun bilsynet i sig selv, der afgør, hvor meget du skal betale for at få synet din bil. De samlede omkostningerne afhænger også af, om din bil klarer sig igennem det første syn uden anmærkninger.

Det kan altså godt betale sig at sikre, at din bil er i tilstrækkelig god stand til at bestå synet første gang.

Sammenlign bilforsikring Vores brugere sparer i gennemsnit 3.000 kr.

Hvad koster et omsyn?

Hvis din bil ikke bliver godkendt og kræver fejl udbedret for at leve op til de nødvendige standarder, vil du ikke kun skulle dække reparationsomkostningerne, men også betale for et efterfølgende omsyn. Et omsyn koster som udgangspunkt et par hundrede kroner mindre end det oprindelige bilsyn.

Du har en periode på 33 dage til at sikre, at din bil bliver godkendt ved omsyn. Perioden dage starter fra den dag, din bil først blev fejlsynet. Hvis du oplever, at din bil skal gennemgå flere omsyn, skal du være opmærksom på, at disse også indgår i tidsrammen på 33 dage.  

Husk, at du hos Samlino altid kan sammenligne din bilforsikring, Tesla forsikring og kaskoforsikring.

Hvor er bilsyn billigst?

Ifølge Mekanikerpris.dk, der har analyseret 173 synshaller fordelt over hele landet, er der store prisforskelle på bilsyn fordelt over regionerne. Region Sjælland er den billigste med en gennemsnitspris på 453 DKK for et periodisk syn, mens Region Nordjylland er den dyreste med en gennemsnitspris på 517 DKK. Prisforskellene ses også, når det gælder omsyn. Her er Region Sjælland igen er den billigste med en gennemsnitspris på 277 kr., mens Region Syddanmark er den dyreste med en gennemsnitspris på 316 kr.

RegionAntal synsstederGennemsnitspris af periodiske synGennemsnitspris af omsyn
Region Hovedstaden28484 kr.293 kr.
Region Midtjylland50500 kr.313 kr.
Region Nordjylland23517 kr.297 kr.
Region Sjælland28453 kr.277 kr.
Region Syddanmark44466 kr.316 kr.
Total173483 kr.303 kr.
Forskelle i priser på syn af bil. Kilde: Mekanikerpris.dk

Her er de bedste og værste synshaller

Mange synshaller har gennem årene haft dårligt ry for deres synsstandarder. Derfor har Færdselsstyrelsen lavet en smileyordning, som man kender det fra restaurationsbranchen. Med smileyordningen kan du som bilejer let orientere dig om, hvor synshaller der har gode synsstandarder befinder sig.

Heldig kan du helt selv bestemme, hvem der skal stå for at afholde synet af din bil, så længe synsvirksomheden blot er autoriseret og godkendt til at udføre bilsynet.

Vi har samlet en liste over de bedste og værste synshaller for dig, så du undgår at vælge en synshal, som ifølge Færdselsstyrelsen ikke har synsprocedurerne i orden. Den kan du finde lige her.

Sammenlign bilforsikring Vores brugere sparer i gennemsnit 3.000 kr.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 4.3 / 5. Antal bedømmelser 6

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Thomas Andersen

Thomas har en kandidatgrad i kommunikation og digitale medier. Hans faglige baggrund i kommunikation afspejles i hans rolle på kommunikationsteamet hos Samlino.dk. Her bruger han sin erfaring til at undersøge og formidle om danskernes privatøkonomi. E-mail: thomas.andersen@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *