Rejsekort eller pendlerkort? 10.076 kroners forskel

|Posted by | Aktuelt, Alle opslag, Sparetips, Tips og tricks
Tags: , , ,

rejsekortRejsekortet er en dyr ledsager, hvis du tager offentlig transport dagligt i hovedstadsområdet.
Er du en af dem, der bruger dit rejsekort dagligt, så kan du spare mange penge på at skifte til et pendlerkort. Uanset om du bruger 1 eller 5 zoner.

Der er rigtig mange penge at spare, hvis man bor i hovedstadsområdet og dagligt benytter sig af den offentlige transport med rejsekort. Selvom rejsekort er blevet implementeret på stationer over hele landet, er det faktisk en ringe følgesvend, hvis man bor i hovedstaden.

Så er du indehaver af det blå rejsekort og dagligt check-check-checker ind og ud, kan det virkelig godt betale sig at fyre din dyre rejsekammerat.

Rejsekort vs. pendlerkort

Rejsekort vs. pendlerkort
Antal zoner Årlig pris på rejsekort Årlig pris på pendlerkort Årlig besparelse på pendlerkort
rejsekort 9.504,00 kr. 4.500,00 kr. 5.004,00 kr.
rejsekort 9.504,00 kr. 4.500,00 kr. 5.004,00 kr.
rejsekort 12.672,00 kr.
6.300,00 kr. 6.372,00 kr.
rejsekort 16.473,60 kr. 8.398,80 kr. 8.074,80 kr.
rejsekort 20.275,20 kr. 10.198,80 kr. 10.076,40 kr.
Tal indhentet i uge 52, 2017.

Benytter du dagligt den offentlige transport i hovedstadsområdet til og fra arbejde i myldretiden og derudover fire gange om ugen uden for myldretiden? Så ender regningen for et rejsekort på 20.275 kroner om året, hvis du hver gang rejser 5 zoner.

Til sammenligning koster et 5-zoners pendlerkort10.198 kroner om året. Det giver dig en besparelse på 10.076,40 kroner, hvis du skifter rejsekortet ud. Vores analyse tager udgangspunkt i priserne på at rejse i 5 zoner, men rejser du på de kortere distancer, er der ligeledes et mærkbart beløb i besparelse.

Besparelsen er 8.074 kroner på et pendlerkort i forhold til rejsekort ved rejse i 4 zoner, eftersom et rejsekort her koster 16.473 kroner. Til sammenligning koster pendlerkortet kun 8.398 kroner.

Rejser du 3 zoner, udregnet på baggrund af samme scenarie som ovenstående, koster det årligt 12.672 kroner med rejsekortet. Her er det kun 6.300 kr. med pendlerkort. Det giver en besparelse på 6.372 kroner

Har du kun brug for at rejse i 2 zoner, koster det årligt 9.504 kroner med rejsekortet mod pendlerkortets kun 4.500 kroner. Det sparer dig altså 5.004 kr. årligt. Det samme gør sig gældende ved én zone.

rejsekort-eller-pendlerkort

Ovenstående graf viser sammenhængen mellem rejsekort og pendlerkort for 4 zoner. Her fremgår det, at hvis du tager mere end 27 ture på en måned, er pendlerkortet billigst.

Så meget kan du få ud af at skifte til et pendlerkort

Er du en af dem, der bruger rejsekortet dagligt i fem zoner, som beskrevet ovenfor, kan du spare rigtig mange penge på at skifte til et pendlerkort.

10.076,40 kroner ekstra på kontoen, kan give lidt luft i budgettet og noget økonomisk frihed. Hvis du skifter rejsekortet ud med et pendlerkort i dag, så svarer det faktisk til at du har sparet 50.382 kr. på fem år. luft i budgettet

En krone sparet, er en krone tjent! – Hvilket du hos Samlino også kan gøre på din bilforsikring eller lån.

Spar 50.382 kr. på fem år

På fem år kan du veksle din rejsekortsbesparelse til intet mindre end 263 weekendture tur og retur til London*. Har du fået stillet rejselysten nok i hovedstadsområdet, kan du selvfølgelig også vælge at bruge de sparede penge på at købe 7 MacBook Air. 

Eller hvad med at holde en kæmpe fest og forsyne gæsterne med intet mindre end 390 kasser Tuborg dåseøl*. Det er blot et par eksempler på, hvad du kan få ud af at spare penge i hverdagen.

Nu har du læst, hvor meget du får ud af at lave en lille ændring i dit forbrug. På lang sigt virkelig kan gøre en forskel. Og ikke kun på kontoen.

Det er svært at få hverdagen til at hænge sammen, hvis man ikke har pengene til det. Og økonomiske bekymringer kan berøve dig din gode nattesøvn.

Samlino.dk vil gøre sit til, at det bliver lettere for dig at opnå og opretholde en sund privatøkonomi.

Fx ved at sammenligne priserne på mobilabonnementer, bredbånd eller forsikringer, og forsyne dig med det billigste alternativ. Det kan gøres nemt på sammenligningsportalen Samlino.dk. Her finder du gratis sammenligner af diverse finansielle produkter i en fart.

Her sparer du også
Område Mulig besparelse Sådan kommer du derhen
mobilabonnement
Mobilabonnement
Spar 1.000 kroner i gennemsnit
bredbånd
Bredbånd
Spar op til 1.000 kroner

Kilder: Udregningerne er baseret på oplysninger fra hhv: *momondo.dk, *elgiganten.dk og *bevco.dk., priserne kan have ændret sig siden, og bruges for at understrege en besparelse. Samlino.dk kan således ikke stilles til ansvar for eventuelle fejl eller udeladelser.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Comment

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *