4G forbindelser er langt hurtigere end dit internet

|Posted by | Aktuelt, Bredbånd, Mobilabonnement
4g hurtigere end Internet

Hos Samlino.dk har vi undersøgt og givet overblik over priserne på ADSL- og 4G-forbindelser i Danmark.

En ny undersøgelse fra OpenSignal viser, at 4G-forbindelser på verdensplan er dobbelt så hurtige som ADSL-forbindelser. Det er interessant at 4G-forbindelsen allerede har overgået ADSL-forbindelsen i hastighed i hele verden. Med den fart teknologien udvikler sig, kan det betyde, at vi om nogle år vil se et fuldstændigt revolutioneret marked, da 5G netværket allerede er under udvikling.

OpenSignal er et firma, som objektivt indsamler data fra udbydere og måler deres dækning samt hastighed af internetforbindelser og signal. Forbrugere kan her finde det bedste netværk i forhold til deres lokalisering geografisk, og dermed nemt vælge den bedste udbyder.

4G er over dobbelt så hurtigt som WiFi-forbindelser

Når teleselskaber eksempelvis skriver, at de har op til 30 mbit download og 5 mbit upload på deres bredbånd, så er der sjældent en garanti for, at du modtager netop denne hastighed. Nye tal fra OpenSignal viser herunder gennemsnitshastigheden for 3 forskellige forbindelser, hvor det kan ses, at 4G på verdensplan er over dobbelt så hurtigt som WiFi-forbindelser:

  • Gennemsnitshastighed på 4G: 13.5 mbps
  • Gennemsnitshastighed på “WiFi”: 6.0 mbps
  • Gennemsnitshastighed på 3G: 3.5 mbps

Danskerne får i snit hastigheder på 25 megabit per sekund, når de surfer på 4G-nettet. TDC-netværket giver 31 megabit per sekund, mens Telia og Telenors delte netværk ligger på omkring 23 megabit per sekund. I bunden af feltet ligger 3 med 15 megabit per sekund.

Jeg vil vove den påstand, at de fleste, der i dag sidder på en ADSL-forbindelse, vil få et bedre resultat med 4G, hvis der er en ordentlig dækning. Mange ADSL-forbindelser ligger omkring 8-10 megabit per sekund, og til sammenligning er det meget få steder, jeg har målt hastigheder under 10 megabit per sekund på 4G-netværket. Så bare en moderat 4G dækning i Danmark vil give samme oplevelse som mange i dag har på ADSL” forklarer, Torben Rune.[3]

Vi har analyseret markedet

Alle tal er hentet hos de respektive hjemmesider med under hensyn til de fastsatte kriterier listet øverst i forudsætningerne.

Mobilt bredbånd: Skal minimum have 4G og 100 GB data.

ADSL: Skal som minimum have 30 M/bit download-hastighed.

Udgangspunktet 30 mbit er valgt, da den hurtigste 4G-forbindelse i Danmark (fra TDC) ligger på 31 mbit per sekund.

Vi har undersøgt og samlet et hurtigt overblik over priserne på ADSL- og 4G-forbindelser i Danmark.
Der er kun 13 kr. i forskel på det billigste ADSL bredbånd vs. det billigste 4G mobile bredbånd. Det kan derfor, for nogle, godt svare sig at skifte ADSL-forbindelsen ud med en 4G-forbindelse. Den billigste ADSL-forbindelse fås hos Telenor til 2.487 kr. om året, og den billigste mobile bredbåndsforbindelse fås hos 3 til 2.500 kr. om året. Bedste løsning til prisen fås hos TDC.

I undersøgelsen fra OpenSignal er 3 den med det sløveste netværk. Ønsker du den hurtigst mulige forbindelse, kan du for 488 kroner ekstra om året få mobilt bredbånd fra YouSee som tilbyder en hastighed på 31 megabit per sekund, ifølge OpenSignal. Hvis du ikke mener at kunne klare dig med 100 GB data, kan du for 3.327 kr. om året få mobilt bredbånd inklusiv 200 GB fra Fullrate, som også kører på TDCs netværk.

Et marked i udvikling

Det er spændende at følge udviklingen på markedet, når tal som disse kommer frem. Netop det stigende behov for data på mobile enheder har betydet, at teleselskaberne har brugt mange ressourcer på at udvikle og forbedre 4G-forbindelsen de seneste år.

Som markedet ser ud nu, vil det for nogle kunne svare sig at udskifte ADSL-forbindelsen med en 4G-forbindelse, fordi prisniveauet er nogenlunde det samme, og hastigheden i snit er en del hurtigere på 4G-forbindelserne. Samtidig får man en mobil internetforbindelse, som både kan bruges i hjemmet og på farten.

Den billigste mobile bredbåndsforbindelse med 100 GB data fås hos 3, som dog er teleudbyderen med det langsommeste netværk, ifølge OpenSignals undersøgelse. Ønsker man den hurtigst mulige internetforbindelse, kan man derfor med fordel vælge produktet fra YouSee, som tilbyder en hastighed på 31 megabit per sekund og dermed det bedste produkt til prisen.

Kan man ikke nøjes med de 100 GB, der er inkluderet i YouSees produkt, tilbyder Fullrate (som også kører på YouSees netværk) mobilt bredbånd med 200 GB data inkluderet til en ganske fornuftig pris. Langt de fleste er dog godt dækket ind med 100 GB data, også selvom de ofte streamer film, TV, musik og lignende. Man kan således for eksempel streame omkring 45 timers Netflix per måned i højeste kvalitet med 100 GB data.

Se også: Brug din telefon på rejsen

På grund af den hårde konkurrence har du som forbruger mulighed for at få et rigtig godt tilbud, men det kan være svært at gennemskue, hvad man skal gå efter. Bruger du meget data, så kan du sammenligne indholdet og prisen på de forskellige mobilabonnementer, så du kan finde det abonnement, der passer bedst til dit forbrug.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Comments

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *