5 ting at tjekke inden du vælger et lån

|Posted by | Lån

Det kan være svært at vælge det rigtige lån, og lånemarkedet kan være en jungle at finde rundt i. For at gøre det nemmere for dig, har vi herunder samlet alle de parametre, du skal bruge for at sammenligne et lån.

Sammenlign løbetid

Når du skal sammenligne et lån, er løbetid et vigtigt parameter. Løbetid er den fulde periode, du afdrager på dit lån. Det betyder, at du skal have tilbagebetalt alle de lånte penge og omkostningerne dertil, når løbetiden er slut.

Hos de fleste banker har du selv mulighed for at sætte den løbetid, du ønsker for lånet. Hvis du vælger en lang løbetid, vil du have en lavere månedlig ydelse (rente + afdrag). Ulempen ved at vælge en længere løbetid er, at du er bundet i en flere måneder, hvortil du skal betale renter i en længere periode. Dermed bliver lånet dyrere i sidste ende, og der går længere tid, før du er gældfri igen. 

Den længste løbetid du kan sammenligne på Samlino.dk er 15 år.

Sammenlign oprettelse

Når du optager et lån, vil du opleve, at der er et stiftelsesgebyr, som du skal betale, idet du opretter lånet hos en låneudbyder. Dette varierer ligeledes meget afhængigt af udbyder. 

Sammenlign rente

Renten beskriver hvor mange penge, det koster dig at låne. Jo højere renten er, jo flere penge skal du betale. 

Dog kan banken både tilbyde dig en fast rente eller en variabel rente. Der er stor forskel på, hvilken renteform, du tilbydes. Med en fast rente er du sikret én rente i hele din løbetid. Er det derimod en varierende rente, vil du ikke på forhånd vide, hvor mange penge du i sidste ende, har betalt for dit lån.

Sammenlign ÅOP

Når du skal sammenligne et lån, er det hurtigt at få et overblik over omkostningerne forbundet ved lånet ved at se på ÅOP. Dette gør sig dog kun gældende, hvis lånene har den samme størrelse, løbetid og måde hvorpå lånet tilbagebetales. ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent, er ét tal, som beskriver alle omkostninger ved et lån. Dette inkluderer blandt andet oprettelsesgebyr og andre gebyrer.

Anvend en sammenligningsportal

På Samlino.dk kan du sammenligne hele lånemarkedet på én gang. Ved at anvende vores sammenligningsportal vil du hurtige og nemt kunne få et overblik over lånemarkedet. Du bruger dermed Samlino.dk som en guide til at vælge det rigtige lån til dig. Det er altid gratis og uforpligtende at foretage en sammenligning på Samlino.dk, og da vi er en 100% digital tjeneste, kan sammenligne på alle tidspunkter af døgnet.

Sammenlign dine lån her Du modtager tilbuddene med det samme

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 4.2 / 5. Antal bedømmelser 6

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Silva-Rosa Stepanian

Silva-Rosa Stepanian er uddannet indenfor kommunikation. Hun har sin daglige gang på kontoret hos Samlino.dk, hvor hun laver indhold til medier og vores egne kanaler. I hendes lomme finder du et univers af sparetips og idéer til privatøkonomien, som hun elsker at dele på Samlino.dk. Hun er også altid klar med gode råd og tips til dig, der er på udkg efter et lån. Silva-Rosa har desuden haft fornøjelsen af at tømme lommen og har leveret historier til bl.a. SE og HØR, Berlingske, Finans, MY DAILY SPACE og Bilbasen. Kontakt: silva.stepanian@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *