Black Widow: Den Sorte Enke starter ny Marvel-bølge

|Posted by | TV
Scarlett Johansson trækker for 9. gang i den sorte superhelte/spion-dragt, hvor hun konfronterer sin fortid i den første Marvel-film i 2 år. Samlino.dk kommer her med en anbefaling til alle film-nydere, der kan opleve filmen fra 9. juli 2021 på Disney Plus.

Perioden uden nye Marvel-film ender nu. Siden 2008 har fans verden over været vant til at tage i biografen med popcorn, slik og sodavand for at se en af de mange superhelte fra Marvel-universet folde sig ud. Siden Spider-Man: Far From Home (2019), der afsluttede fase 3 i MCU, har fans og andre filmentusiaster ikke kunne heppe på heltene i den store sal.

Ventetiden er ovre og fase 4 begynder. Nu kan Black Widow endelig opleves på det store lærred og på Disney Plus.

Få en Disney Plus-konto Opret en Disney Plus-konto i dag og få adgang til de bedste film og serier

Hvad skal jeg vide inden Black Widow?

Black Widow-figuren optrådte første gang i tegneserien Tales of Suspense #54 fra 1964 – skabt af Stan Lee, Don Heck og Don Rico. Men hvem er Black Widow egentlig? Det spørgsmål begyndte vi alle at stille os selv tilbage i Iron Man 2 (2010), hvor Tony Stark fik en ny sekretær, hvilket viste sig at være agent Natasha Romanoff aka Black Widow.

Vi har lært ganske få ting om Scarlett Johanssons mystiske karakter over årene og frem mod denne filmudgivelse, hvor hun står øverst på rollelisten. Sidste gang, vi så Black Widow, var i Avengers: Endgame (2019), hvor hun måtte lade livet for at få fingrene i The Soul Stone. Hun ofrede sig selv for at redde verden mod Thanos.

Vi ved, at hun er forældreløs og tidligere spion fra Rusland. Desuden har hun været forelsket i Bruce Banner eller hans store grønne alterego. Og vi ved indtil videre, at de udenlandske medier er positiv stemt overfor filmen – hvilket er en tendens, der fortsætter. Marvel har tit og ofte haft succes med deres film, hvor både fans og anmeldere jubler.

Hvornår foregår Black Widow?

Den nye film foregår lang tid før denne tragiske hændelse i Endgame-filmen. Black Widow starter kort tid efter begivenhederne i Captain America: Civil War (2016), hvor hele Avengers blev splittet op. En kriseramt Natasha Romanoff tvinges herefter til at konfrontere sin dystre fortid som russisk spion.

Hvad handler Black Widow om?

Ud fra traileren ligner det, at vi får en masse nyt at vide om Black Widow. Vi finder ud af, hvordan hun mistede sine forældre, kom på børnehjem og blev russisk spion. Vi ser ligeledes, hvordan hun lærte disciplin og ballet – samt hvordan hun blev sterillieret på børnehjemmet.

Hun kommer til at stå overfor de gamle venner i denne action-packed spion-thriller. Scarlett Johansson omtaler selv filmen som en non-genre-film, der ikke kan sættes i bås. Filmen er inspireret af Logan (2017), der ligeledes adskiller sig fra den typiske superhelte-fortælling.  

Få billigere bredbånd i dag Hurtigere bredbånd til en lavere pris

Hvem er med i Black Widow?

Udover den dobbelte Oscar-nominerede skuespillerinde Scarlett Johansson (nomineret for Marriage Story og Jojo Rabbit – begge fra 2019) har vi Florence Pugh, David Harbour og Rachel Weisz med. Sidstnævnte skal spille Melina Vostokoff, der også er en Black Widow-spion. Florence Pugh fik rollen som Yelena Belova, men det var tæt på, at skuespillerinde Emma Watson skulle spille med. David Harbour husker de fleste nok fra Stranger Things, og Rachel Weisz husker vi især fra den flotte præstation i The Favourite (2019).

Filmen er instrueret af den australske Cate Shortland, der kommer til at få det helt store gennembrud. En af de mest iøjnefaldende manuskriptforfattere er Erik Pearson, der var med til at skrive Thor: Ragnarok (2017) og han har været script doctor på langt de fleste Marvel-film. Hans opgave bliver at kaste lidt magi over handlingen og manuskriptet, så den får den helt særlige Marvel-feeling.

Værd at vide om Black Widow

Vil du gerne vide mere om superhelte på Disney Plus, eller er du mere til prinsesser? Få en indholdsguide til Disney Plus.

Det er Scarlett Johanssons niende optræden som Black Widow på 11 år. Faktisk forsøgte David Hayter tilbage i 2004 at lave en filmatisering af den kvindelige superhelt, men det lykkedes ikke, da rettighederne tilhørte et andet filmselskab. David Hayter huskes fra X-Men-filmene.

Premieredatoen var i første omgang sat til 1. maj 2020, hvorefter den blev udskudt til 6. november 2020, dernæst til 7. maj 2021 og nu er det officielt, at den kan opleves fra 9. juli 2021.

Black Widow bliver 24. film i MCU, og den første film i fase 4. Planen var, at Black Widow skulle se dagens lys før de tre tv-serier – WandaVision, Falcon and the Winter Soldier og Loki, men grundet Coronapandemien skete det ikke.

Nomadland-instruktøren, Chloé Zhao, var først sat til at skulle instruere Scarlett Johansson og holdet, men hun valgte at kaste sine evner på den næste film i rækken Eternals, der kommer i slutningen af året.

Har du lyst til at få en sammenligning af de mange streamingtjenester? Så kan Samlino.dk hjælpe dig.

Black Widow har premiere 9. juli på Disney Plus eller i biografen.

Få en Disney Plus-konto Opret en Disney Plus-konto i dag og få adgang til de bedste film og serier

Kilder: Samlino.dk, IMDb, Disney Plus og BBC

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *