Hvad er et samlelån? Og er det billigste samlelån godt for dig?

|Posted by | Alle opslag, Billån, Lån, Sparetips, Tips og tricks
Tags: , , , , ,
Samlelån (Foto: Canva)
(Foto: Canva)

Hvis du har gæld flere steder, så har du måske overvejet at samle dine lån et sted. Men hvad betyder det at samle lån et sted, og er det overhovedet godt for din økonomi? I nogle tilfælde kan et billigt samlelån være den bedste løsning, i andre tilfælde kan det også forværre din økonomi. Bliv klogere på, hvornår samlelån er godt for dig.

Samlet gæld, samle lån, samlet lån hos bank, gæld hos mange, uoverskuelig gæld – you name it. Udover samlelån sikkert har strejfet tankerne en eller 20 gange, så har du sikkert også søgt på noget lignende for at danne et overblik over den uoverskuelige gæld. Men hvad er samlelån helt præcist, og hvornår er det at samle lån den bedste løsning for dig?

For lige at sætte scenen, så starter vi ud med en mytedræber om samlelån og renter – så vi kan aflive eventuelle antagelser, inden vi forklarer, hvad samlelån er, og hvornår det er bedst for dig at samle lån.

Myte:  Et samlelån har en lavere rente, og du betaler derfor mindre om måneden.

Virkelighed: Samlelån kan have en lavere rente, men hvis du betaler over en længere periode, er det ikke altid billigere. Du fjerner heller ikke din gæld, men samler den derimod bare et sted. Ofte er et samlelån billigt – men det gælder ikke alle tilfælde. Så bliv ved med at scrolle, for herunder får du råd til at gennemskue tilfældene!

For at finde det bedste samlelån til dig, kan du med fordel sammeligne lånene. Så kan du se, hvilket samlelån der er billigst og bedst.

Hvad er et samlelån?

Et samlelån er et lån, som du kan tage for at tilbagebetale flere mindre lån på én gang. Det kan eksempelvis være, at du har kreditkortgæld samtidigt med, at du har taget et forbrugslån og et banklån.

Her kan du så vælge, at tage et nyt lån til gælden. Du tager derfor dit ‘fjerde’ lån til at betale alle de tre lån med. Fordelen ved at at samle lån er, at du i nogle tilfælde kan få en lavere rente ved at have et større og langsigtet lån frem for et lille og kortsigtet lån, hvilket kan spare dig for mange penge.

Udover at det kan give dig en bedre rente, så er det nemmere at holde styr på udbetaling til én udbyder frem for flere. Så hvis du føler, at du har en uoverskuelig gæld, kan samlelån også være den bedste løsning for dig.

Hvis du gerne vil have have et samlelån, så bør du sørge for at tage dét lån, som har den laveste ÅOP.

Er det godt at tage et nyt lån til gæld?

Et samlelån kan virke som en god løsning, især når det er din bank, der kontakter dig og fremlægger muligheden. Sagen er, at det ikke altid kan betale sig at tage et samlelån. Husk at din bank skal tjene penge og et lån er et finansielt produkt.

Banken ville ikke tilbyde dig produktet, hvis ikke de tjente penge på det. Det betyder dog ikke, at et samlelån ikke kan være den bedste løsning for dig. Her er tre tips, du kan skrive bag øret – så du ved, hvornår det er godt for dig at samle lån.

Få styr på gælden med det billigste samlelån Sammenlign og find det bedste samlelån

1) Regn på det
Den bedste måde at finde ud af om et samlelån er godt for dig, er ved at regne på det. Find ud af, hvor meget det vil koste at betale din nuværende gæld, og sammenlign det med hvor meget det vil koste at betale det nye samlelån af. Sådan kan du nemt finde ud af, om det kan betale sig for dig.

2) Er samlelån den bedste metode til afvikling af gæld?

Der findes flere metoder til at afvikle gæld. Det er ikke altid, at den ene er bedre end den anden, da der er mange faktorer, der spiller ind – ÅOP, månedlig ydelse, løbetid mv. Derfor vil du gøre klogt i at sammenligne tilbagebetalingsmetoderne for dine lån.

Du kan med fordel derfor læse om de fem metoder til afvikling af din gæld. Du får også vores gratis lommeregner, så du kan beregne, om samlelån eller en af de andre metoder er bedst for dig og din økonomi.

3) Fikser samlelån alle dine problemer?

Et billigt samlelån løser ikke alle problemer, da du stadig har gæld. Så du vil gøre klogt i at tænke over, hvorfor du har gæld i første omgang.

Var det fordi, du fik uforudsete omkostninger? Eller fordi du havde kredit til rådighed, som du valgte at bruge? Hvis du har mulighed for at lave en opsparing på en højrentekonto, så kunne dette anbefales, da du så har en sikkerhed i forhold til uforudsete udgifter.

Hvis grunden til at du har gæld i stedet er, at du har flere kreditkort, hvor du har brugt mere i kredit, end du kan tilbagebetale, så burde du stærkt overveje at lukke disse.

Overordnet bør du overveje om et samlelån vil fikse dine problemer, eller om det i stedet lukker op for flere muligheder for at bruge penge.

Hvornår er samlelån godt? (Hvis det er billigere)

Har du regnet dig frem til og er helt sikker på, at et samlelån vil spare dig penge, så er det selvfølgelig en god idé. Husk her at vælge dét lån med den laveste ÅOP.

Hvornår er samlelån godt? (Uoverskuelig gæld)

Har du en uoverskuelig gæld og har problemer med at holde styr på alle dine kreditorer og månedlige regninger? Måske du mister overblikket og glemmer at tilbagebetale nogen? Så kan et samlelån være en god løsning, eftersom du kun skal afvikle din gæld et sted.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Silva-Rosa Stepanian

Silva-Rosa Stepanian er uddannet indenfor kommunikation. Hun har sin daglige gang på kontoret hos Samlino.dk, hvor hun står for PR og content. I hendes lomme finder du et univers af sparetips og idéer til privatøkonomien, som hun elsker at dele på Samlino.dk. Silva-Rosa har desuden haft fornøjelsen af at tømme lommen og har leveret historier til bl.a. SE og HØR, Berlingske, Finans, MY DAILY SPACE og Bilbasen. Kontakt: silva.stepanian@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *