Det skal du gøre, hvis din iPhone er stjålet eller mistet

|Posted by | Aktuelt, Alle opslag, Mobilabonnement, Tips og tricks
Tags: , , , ,
Stjålet eller mistet iPhone (Foto: Canva)
(Foto: Canva)

Står du i den uheldige situation, hvor du har mistet eller fået stjålet din iPhone? Så har vi seks steps, du skal huske at gøre for at beskytte dine data og eventuelt få forsikringen til at dække for tyveriet.

Der er desværre rigtige mange, der hvert år får stjålet mobilen. Det er virkelig irriterende at stå uden sin mobil. Endnu værre er det, hvis du ikke ved, hvad du skal huske at gøre i den frusterende situation.

Det er vigtigt at reagere hurtigt, så du ikke taber penge og sikrer, at dine data ikke bliver misbrugt. Derfor har vi samlet seks steps, du skal gøre for at beskytte dine data, hvis du har mistet eller fået stjålet din iPhone.

Spar 1.000 kr. på indboforsikring Sammenlign 13 selskaber og find dit match

1. Find din iPhone

Har du mistet din iPhone, skal du i første omgang starte med at prøve at lokalisere den. Det kunne jo være, at du er så “heldig” blot at have glemt den et sted. Hvis nogen har fundet din iPhone, har de måske indleveret den til hittegods eller politiet, og det vil du lynhurtigt kunne se ved at spore mobilen med appen “Find”.

Du kan finde din iPhone ved at logge ind på iCloud.com/find. Eller du kan bruge appen Find på din Macbook eller iPad.

Hvis din iPhone er stjålet, og du via Find kan se, hvor den er, er det dog en dårlig idé at tage sagen i egen hånd – lad i stedet politiet om det.

2. Marker iPhone som mistet

Hvis din iPhone ikke vises på listen over enheder, er Find ikke slået til. Du kan dog stadig beskytte din konto på din iPhone, selvom Find ikke er slået til.

Du kan nemlig låse og markere din iPhone som mistet, hvor du låser med en adgangskode og beskytter dine oplysninger – så ingen får adgang til dine personlige data. Når du gør det, så låses Apple Pay på din iPhone også. Markeres din iPhone som mistet, kan du sende en besked med dine kontaktoplysninger, så de står på skærmen. På den måde kan den person, der måske finder mobilen, kontakte dig uden at få adgang til dine personlige oplysninger.

3. Spær dit simkort

Du skal kontakte dit teleselskab og melde din iPhone stjålet, så de kan spærre simkortet. Når teleselskabet deaktivere din konto, kan tyven eller andre ikke bruge mobilen til opkald, beskeder eller mobildata – som koster penge for dig.

Hvis din iPhone er dækket som del af dit mobilabonnement, skal du huske at indsende et krav.

4. Meld din iPhone stjålet hos politiet

Du skal huske at melde din iPhone stjålet til politiet ved at ringe på 114. Politiet vil muligvis bede om din iPhones serienummer (IMEI-nummer) for at spærre mobilen. Melder du mobilen stjålet hos politiet, sikrer du dig, at den ikke kan bruges på danske eller udenlandske mobilnet.

Har du stadig den originale emballage til din iPhone? Så kan du finde serienummeret og IMEI-/MEID-nummeret på stregkoden på æsken. Du kan også finde serienummeret på supportprofile.apple.com.

meld-din-iphone-stja%cc%8alet

5. Indsend et krav om dækning til forsikring eller Apple

Hvis du har en indboforsikring, kan du måske være heldig at få den til at dække tyveriet. Dog afhænger det ofte af omstændighederne.

Var du uagtsom, forstået som at du ikke var tilstrækkelig opmærksom eller forsigtig – eksempelvis lod mobilen ligge fremme – risikerer du, at forsikringen ikke dækker.

Vil du have forsikringen til at dække for din stjålne iPhone, skal du desuden have lavet en politianmeldelse. Ender din forsikring med at dække for tyveriet, er det værd at understrege, at du ikke får nyprisen for din iPhone. I stedet vurderer forsikringen, hvad din iPhone er værd på det tidspunkt, den blev stjålet. Jo længere tid du har haft mobilen, desto mindre er den værd.

Er din mistede iPhone dækket af AppleCare+ med dækning ved tyveri og tab, skal du indsende et krav om en iPhone-erstatning.

6. Fjern iPhone fra din konto

Er din iPhone dækket af AppleCare+ med dækning ved tyveri og tab, må du ikke fjerne din stjålne mobil fra Find eller dit Apple-id, før dit krav er godkendt.

Er dit krav godkendt, kan du gå til appleid.apple.com og fjerne mobilen fra din liste over godkendte enheder.

Mobilforsikring som dækker tyveri

I mange tilfælde vil din indboforsikring dække din mobil – også uden for dit hjem. Da en indboforsikring sikrer dine ting ved brand, tyveri, vand- og vejrskader – dog vil den ikke have en ligeså omfattende dækning som en mobilforsikring.

Indboforsikringen vil ofte have en højere selvrisiko. Desuden er der andre fordele ved at have en mobilforsikring, da du typisk får en erstatningsmobil noget før med en mobilforsikring og får dækket en smadret skærm og væskeskader.

Mange teleselskaber har en mobilforsikring. Det er dog langt fra alle, der dækker tyveri. Eksempelvis dækker 3’s forsikring tyveri, hvor Telenor, Telia og Call me ikke dækker, hvis din mobil bliver stjålet.

Du skal betale ekstra for at have en mobilforsikring som en del af dit abonnement. Dog kan en mobilforsikring aldrig erstatte en indboforsikring. Derfor bør du overveje, hvorvidt det kan betale sig for dig at have mobilforsikring.

Hos Samlino er der altid penge at spare – Blandt andet ved at sammenligne din kaskoforsikring eller Tesla forsikring. Uanset hvad, kan du også beregn din bilforsikring

Bliv tryg med mobilforsikring Sammenlign mobilabonnementer på få sekunder

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 3.8 / 5. Antal bedømmelser 4

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Mattias Nielsen

Mattias er vores Managing Director og ekspert inden for bredbånd og telefoni. Med en baggrund som ingeniør har han en høj teknisk begavelse og giver markedets bedste råd og info inden for telco-området.

Comments

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *