COAX: Her får du det billigste internet via kabel tv

|Posted by | Alle opslag, Bredbånd

coaxModtager du dit bredbånd gennem kabel-tv’et ved COAX-teknologien, eller har du overvejet COAX som et alternativ til dit nuværende bredbånd? Så læs med her. Samlino.dk har sammenlignet markedet for bredbånd via kabel-tv, og der er mange penge at spare og hurtige hastigheder at hente, hvis du undersøger markedet.

Hvad er COAX?

COAX er betegnelsen for en bredbåndsteknologi på linje med fiberinternet, ADSL og xDSL. Ved COAX bliver internetsignalet leveret gennem et TV- eller antennestik via et såkaldt koaksial- eller et COAX-kabel, hvorfra navnet også stammer. Internet via kabel tv kan levere hastigheder helt op mod 1000 Mbit/s, men teknologien er stadig ikke tilgængelig i alle dele af Danmark, og er derfor ikke så udbredt endnu. Du kan dog også få relativt billige abonnementer via kabel tv, hvis du undersøger markedet.

I vores undersøgelse har vi søgt at finde det billigste abonnement på COAX-teknologien, og udbdyere der ikke tilbyder internet via denne teknologi, er derfor udelukket. Desuden er der fra hvert af selskaberne kun valgt den billigste løsning på denne teknologi, og alle selskaberne har derfor andre og hurtigere løsninger end de viste.

Danmarks billigste bredbånd via kabel-tv

Nedenfor kan du se oversigten over de billigste bredbånd via kabel-tv i Danmark. Det har foruden kriterierne ovenover været et kriterium for undersøgelsen, at prisen skal kunne hentes online.
Find det bedste internet til dig

Danmarks billigste COAX-abonnement
Udbyder Hastighed (mbit/s) Pris pr. måned Oprettelse inkl. fragt Pris første 6 måneder*
Fullrate-logo 25/2 229 kr. 99 kr. 1.244 kr.
Telenor-logo 50/10 239 kr. 298 kr. 1.254 kr.
kviknet-logo 100/35 219 kr. 0 kr. 1.314 kr.
Stofa-logo 30/30 229 kr. 99 kr. 1.531,50 kr.
yousee-logo 80/10 279 kr. 99 kr. 1.533 kr.
Hiper-logo 100/25 229 kr. 198 kr. 1.572 kr.
Telia logo 50/100 269 kr. 0 kr. 1.614 kr.

Tal hentet d. 6. april 2018
*Pris inkl. oprettelse/fragt og gebyrer
**Telenor: Første 2 måneder gratis. Yousee: Første 3 måneder til 199,-. Fullrate: Første måned gratis

COAX hos Fullrate: Spar 740 kroner

Hvis du ønsker at modtage dit bredbånd gennem kabel tv-stikket, er der flere forskellige muligheder. Den billigste udbyder af internet via kabel-TV i Danmark er Fullrate, hos hvem du får bredbånd for en pris på 1.244 kroner for de første seks måneder. Det er en årlig besparelse på 740 kroner i forhold til undersøgelsens dyreste abonnement.

Det næstbilligste abonnement findes hos Telenor, hvor du kan få COAX-bredbånd for en pris på 1.254 kroner for de første seks måneder. Her er hastigheden den samme, men i forhold til prisen bør du dog være opmærksom på, at de første to måneder er gratis, hvilket giver en lavere pris de første seks måneder.

Hvor hurtigt internet har jeg brug for?

Hvor høj en hastighed du har brug for på dit intnernet afhænger i høj grad af, hvad du bruger dit internet til samt, hvor meget du bruger det. Når man måler hastigheden på bredbånd måler man to forskellige ting: download-hastigheden og upload-hastigheden. Download-hastigheden viser, hvor hurtigt du kan downloade ting fra nettet (downloade en film, streame Netflix, downloade filer), mens upload-hastigheden viser, hvor hurtigt du kan lægge ting op på nettet (uploade filer til en Dropbox, lægge en video op på Youtube osv.).

Ser man på Kviknet og Hiper, som leverer undersøgelsens hurtigste internet, får man en hastighed på 100 mbit download. Det er en hastighed, der bør være tilstrækkelig til de fleste aktiviteter. Hos nogle selskaber får man dog kun helt ned til 30 i download hastighed, og det kan gøre, at aktiviteter så som streaming, gaming og andre datatunge aktiviteter bliver mere besværede.

Hos Samlino kan du også altid spare penge på din bilforsikring.

Kan jeg få COAX?

COAX er, selvom det i de seneste år er blevet mere og mere udbredt, endnu ikke tilgængeligt i alle afkroge af Danmark. Internet via kabel tv er kun tilgængeligt på de adresser, hvor der er adgang til kabel-tv. Udbyderne udvider dog hele tiden deres netværk, og COAX er en teknologi man regner med, bliver mere og mere udbredt i de kommende år. Du kan hurtigt og nemt finde ud af, hvilke internetteknologier og løsninger du kan modtage på din adresse ved at bruge vores online sammenligningsportal. Her kan du også se, hvilken bredbåndsløsning, der er den billigste og bedste til dit behov.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *