Menu

Bredbaand

Internet via kabel-TV: Her får du det hurtigste i Danmark

Af Mads Petersen | Senest opdateret 16. October 2017 | Læsetid: 5 minutter

Internet via kabel-tvEr du interesseret i at få hurtigt internet, og bor du et sted, hvor man hverken kan få fiber eller DSL? Så er der stadig mulighed for at få lynhurtigt internet – selv hvis du bor et sted, hvor du har andre alternativer. Internet via kabel-TV kan for mange nemlig alligevel være en fordelagtig løsning. 
Læs også: Vælg den rette hastighed til dit internet Internet via kabel-tv, eller COAX som teknologien kaldes, benytter sig direkte af kabel-tv stikket til at skabe en internetforbindelse i dit hjem. Internettet leveres på det eksisterende kabel-tv-stik og du slipper derfor for at skulle grave hele din forhave op, som hvis du skulle have fibernet.

Du skal desuden ikke være bekymret for at de to forbindelser forstyrrer hinanden, når de kører over samme kabel. Internetsignalet og TV-signalet sendes nemlig på forskellige frekvenser, og der er derfor ingen forstyrrelse overhovedet.

Dog skal du være opmærksom på, at nogle steder skal man – afhængigt af lokale tekniske forhold eller boligforeningens aftaler med udbydere – have en TV-pakke for også at kunne få internet gennem kabel-tv-stikket.

Den nemmeste måde at finde ud af det på, er ved at sammenligne udbyderne på din adresse.

Danmarks hurtigste internet via kabel-TV

Hvis man ønsker at have COAX, eller blot ønsker en lynhurtig internetforbindelse, er det vigtigt at have et overblik over, hvor man kan få det hurtigste internet til den bedste pris. Derfor giver vi dig her et overblik over det danske marked, for Internet via kabel-TV.

Vi har valgt det hurtigste abonnement fra alle selskaberne, der udbyder internet via kabel-TV. Fælles for alle selskaberne i undersøgelsen er, at deres priser kan indhentes online og, at du kan købe internet uden at være medlem af en boligforening.

Danmarks hurtigste internet via kabel-TV 
Selskab Hastighed Pris/md. Min. pris for 6 mdr.* Note
Hiper 1000/60 299 kr. 1.992 kr. Oprettelse koster 198 kr.
yousee-logo 1000/100 699 kr. 4.592 kr.  Oprettelse og forsendelse 398 kroner. Inklusiv trådløs router, sikkerhedspakke og mail med 1 GB plads.
Stofa 300/50 449 kr. 2.793 kr.  Oprettelse på 0 kroner, forsendelse på 99 kroner
Fullrate logo 150/25 299 kr. 2.192 kr. Forsendelse og oprettelse koster 398 kroner. Lån af trådløs router er inkluderet i prisen
kviknet 100/35 219 kr. 1.514 kr. Forsendelse og oprettelse koster 398 kroner.
Tal hentet d. 10/10/2017
*Pris inkl. oprettelse/fragt

Hiper og YouSee er hurtigst

For nyligt lancerede Hiper deres nyeste bredbåndsprodukt: 1000 Mbit på COAX-netværket og dermed er der nu to udbydere i Danmark, der tilbyder en løsning med denne helt enorme hastighed på internet via kabel TV’et: Hiper og YouSee.

Der er dog stadig forskelle på, hvad de to udbydere tilbyder dig som kunde. Hos Hiper får man en upload-hastighed på 60 Mbit, mens man hos YouSee får 100 Mbit. Til gengæld koster Hipers abonnement kun 1.794 kroner, og du kan derfor spare hele 2.798 kroner, hvis du vælger Hipers produkt frem for YouSees.

Det er derfor vigtigt, at man opvejer sit behov for upload-hastighed, inden man vælger sin udbyder. For de fleste mennesker er 60 Mbit i upload hastighed mere end rigeligt, men hvis du uploader virkelig store filer hyppigt, kan det måske være fordelagtigt for dig at vælge 100 Mbit i upload.
Læs også: Fodbold i tv: Disse tv-kanaler viser topfodbold i 2017

Kviknet er billigst

I undersøgelsen, hvor den hurtigste COAX-løsning er valgt hos hver udbyder, har Kviknet den billigste løsning. Deres internet via kabel-TV med 100 Mbit er undersøgelsens billigste med en pris på 1.514 kroner for de første 6 måneder. Hos Kviknet har du altså mulighed for at få billigt internet gennem dit kabel-TV til meget billige penge.

Du skal naturligvis være opmærksom på, at du ikke får helt den samme hastighed som hos nogle af de andre udbydere i undersøgelsen, heriblandt Hiper, YouSee og Stofa. Selskaberne har dog også billigere alternativer, men i denne artikel er der fokus på de hurtigste COAX-løsninger.
Læs også: Hvor får jeg det bedste mobilnetværk?

Hvilken hastighed skal man vælge?

Af analysen fremgår det, at der ikke er 100% korrelation mellem hastighed og pris på de forskellige abonnementer, men der er dog en delvis tendens – som man typisk ser på hele bredbåndsmarkedet – til, at abonnementerne med den laveste hastighed også har den laveste pris.

Hvis du ønsker at spare penge er det derfor vigtigt, at du overvejer, hvor høj en hastighed du egentlig har brug for. Internet via kabel-tv kan opnå meget høje hastigheder, men for mange vil en hastighed på 1000 Mbit være langt mere end nødvendigt.

Der findes ingen fast definition for, hvor høj en hastighed du har brug for. Dette afhænger både af, hvilken type bredbånd du anvender, hvor mange personer I er, der bruger internettet, samt hvilke aktiviteter internettet skal bruges til.

Som tommerfingerregel kan det siges, at desto flere i er på nettet (medmindre i har fiber) og desto mere datatunge aktiviteter i udfører (gaming, ultra HD videostreaming, musikstreaming i HD og download af store filer), desto højere internethastigheder har i også brug for.

Leder du efter Bredbånd?

Med den rigtige bredbåndsløsning kan du spare mange penge