Menu

Bredbaand

Internet via kabel-TV: Her får du det hurtigste i Danmark

Af Oliver Frost | Senest opdateret 22. March 2020 | Læsetid: 5 minutter

Internet via kabel-tvEr du interesseret i at få hurtigt internet, og bor du et sted, hvor man hverken kan få fiber eller DSL? Så er der stadig mulighed for at få lynhurtigt internet. Internet via kabel-TV kan for mange være en fordelagtig løsning til en god pris. 
Læs også: Vælg den rette hastighed til dit internet Internet via kabel-tv, eller COAX som teknologien kaldes, benytter sig direkte af kabel-tv stikket til at skabe en internetforbindelse i dit hjem. Internettet leveres på det eksisterende kabel-tv-stik og du slipper derfor for at skulle grave hele din forhave op, som hvis du skulle have fibernet.

Du skal desuden ikke være bekymret for at de to forbindelser forstyrrer hinanden, når de kører over samme kabel. Internetsignalet og TV-signalet sendes nemlig på forskellige frekvenser, og der er derfor ingen forstyrrelse overhovedet.

Dog skal du være opmærksom på, at nogle steder skal man – afhængigt af lokale tekniske forhold eller boligforeningens aftaler med udbydere – have en TV-pakke for også at kunne få internet gennem kabel-tv-stikket.

Den nemmeste måde at finde ud af det på, er ved at sammenligne udbyderne på din adresse. Du kan få COAX i mange byer, herunder f.eks. Randers, Holstebro og Højbjerg.

Danmarks hurtigste internet via kabel-TV

Hvis man ønsker at have COAX, eller blot ønsker en lynhurtig internetforbindelse, er det vigtigt at have et overblik over, hvor man kan få det hurtigste internet til den bedste pris. Derfor giver vi dig her et overblik over det danske marked, for Internet via kabel-TV.

Vi har valgt det hurtigste abonnement fra alle selskaberne, der udbyder internet via kabel-TV. Fælles for alle selskaberne i undersøgelsen er, at deres priser kan indhentes online, og at du kan købe internet uden at være medlem af en boligforening.

Danmarks hurtigste internet via kabel-TV 
Selskab Hastighed Pris/md. Min. pris for 6 mdr.* Note
Snappii 1000/100 249 kr. 1.494 kr. Gratis oprettelse
Fastspeed 1000/100 249 kr. 1.494 kr. Gratis oprettelse
yousee-logo 1000/100 399 kr. 2.792 kr.  Oprettelse og forsendelse 398 kroner.
Telenor 1000/60 249 kr. 1.494 kr. Gratis oprettelse
Hiper 1000/60 249 kr. 1.692 kr. Oprettelse koster 198 kr.
Stofa 600/600 499 kr. 2.994 kr.  Gratis oprettelse
Telia 300/60 349 kr. 2.152 kr. Gratis oprettelse
kviknet 300/60 219 kr. 1.314 kr. Gratis oprettelse
Tal hentet d. 22/03/2020
*Pris inkl. oprettelse/fragt

Snappii, YouSee og Fastspeed er hurtigst

For nyligt kom Snappii ind på det danske bredbåndsmarked, og dermed er der nu tre udbydere i Danmark, der tilbyder en løsning med denne helt enorme hastighed på internet via kabel TV’et: Snappii, YouSee og Fastspeed

Der er dog stadig forskel på prisen hos de tre udbydere. Snappii og Fastspeed koster 1.494 kr. for de første 6 måneder, mens YouSee koster 2.792 kr. Dette er en markant prisforskel, som viser at det er vigtigt at sammenligne alle udbydere på markedet, inden man tager en beslutning.

Telenor og Hiper tilbyder begge også en download hastighed på 1000 Mbit, dog kun 60 Mbit i deres upload hastighed. Dette er ikke en markant forskel fra de tre hurtigste, men det gør dog at de kun er anden hurtigst i Danmark.

Læs også: Se liste over alle forsikringsselskaber i Danmark

Kviknet er billigst

I undersøgelsen, hvor den hurtigste COAX-løsning er valgt hos hver udbyder, har Kviknet den billigste løsning. Deres internet via kabel-TV med 300 Mbit er undersøgelsens billigste med en pris på 1.314 kroner for de første 6 måneder. Hos Kviknet har du altså mulighed for at få billigt internet gennem dit kabel-TV til meget billige penge.

Du skal naturligvis være opmærksom på, at du ikke får helt den samme hastighed som hos nogle af de andre udbydere i undersøgelsen, heriblandt Hiper, YouSee og Snappii. Selskaberne har dog også billigere alternativer, men i denne artikel er der fokus på de hurtigste COAX-løsninger.
Læs også: Pristjek: Her får du billigt mobilabonnement med fri data

Hvilken hastighed skal man vælge?

Hvis du ønsker at spare penge er det vigtigt, at du overvejer, hvor høj en hastighed du egentlig har brug for. Internet via kabel-tv kan opnå meget høje hastigheder, men for mange vil en hastighed på 1000 Mbit være langt mere end nødvendigt. I dette tilfælde kunne man nøjes med Kviknets løsning, som kun koster 1.314 kr. for de første 6 måneder.

Der findes ingen fast definition for, hvor høj en hastighed du har brug for. Dette afhænger både af, hvilken type bredbånd du anvender, hvor mange personer I er der bruger internettet, samt hvilke aktiviteter internettet skal bruges til.

Som tommerfingerregel kan det siges, at desto flere i er på nettet (medmindre i har fiber) og desto mere datatunge aktiviteter i udfører (gaming, ultra HD videostreaming, musikstreaming i HD og download af store filer), desto højere internethastigheder har i også brug for.

Leder du efter Bredbånd?

Med den rigtige bredbåndsløsning kan du spare mange penge