Brug din telefon på rejsen

|Posted by | Aktuelt, Mobilabonnement
Tags:
Brug din telefon på rejsen

De fleste bruger deres mobiltelefon så meget, at det er et helt utænkeligt scenarie at rejse udenlands uden den. Men hvis du skal bruge din telefon, når du rejser, er der nogle forholdsregler som du er nødt til at tage.

Selvom markedet har udviklet sig inden for udlandstelefoni, kan det stadig være forbundet med store omkostninger at bruge sin mobil i udlandet, hvis man ikke har inkluderet udlandsforbrug og -telefoni i sit abonnement. Der er efterhånden mange udbydere, der tilbyder abonnementer med udlandstelefoni til rigtig fornuftige priser.

Du bør altså gøre dig nogle overvejelser inden du vælger mobilabonnement, så du får et abonnement der stemmer overens med dit behov.

Flere teleselskaber tilbyder udlandstelefoni

Det er forholdsvist nyt, at teleudbyderne er begyndt at inkludere udlandsforbrug i deres mobilabonnementer.

I takt med at selskaberne ikke længere kan presse hinanden på pris, må de finde på andre parametre at konkurrere på.

Her ryger udlandstelefoni og –forbrug i samme pulje som ekstratjenester, såsom Netflix og Spotify, som flere selskaber er begyndt at have som faste indholdstjenester i deres abonnementer.

Sammenlign mobilabonnementer Det tager kun 1 minut, og du kan spare op til 1.800 kroner!

I juni 2017 trådte EU-regler i kraft, hvor de høje roamingtakster på mobiltelefoni blev afskaffet. Efter dette har dataforbrug i Europa været ganske afslappende, hvor man typisk ikke løber tør, med mindre man streamer ekstremt meget.

Der er mange udbydere, der efterhånden har fået øjnene op for det behov, som de fleste har. Behovet for at være tilgængelige og online på mobilen, uanset hvor i verden de opholder sig.

Det er det rigtig godt at tjekke sit abonnement igennem, inden man hiver telefonen op ad lommen og Googler den nærmeste restaurant på rejsedestinationen. For der kan være store penge at spare med det rigtige abonnement – og store regninger at betale med det forkerte!

Overvej dit data-behov

Det lyder måske af meget, hvis man har 100 MB data med på rejsen. Men hvis du fx uploader 50 billeder til Instagram på din ferie, har du brugt alle dine 100 MB data på Instagram alene. Eller bruger du en time på nettet eller Facebook, sluger det cirka 50 MB data – og så er 100 MB data hurtigt brugt op. Så hav det in mente, når du undersøger hvilke udbydere der tilbyder abonnementer med udlandstelefoni og data.

Se vores video om dataforbrug, hvis du har svært ved at gennemskue mængden af data du forbruger:

De bedste abonnementer til rejsende

Der er efterhånden mange selskaber på det danske marked, der tilbyder udenlandstelefoni. Men de fleste har et for lavt dataloft eller en landebegrænsning, som efterhånden er ude af trit med danskernes behov for fleksibilitet. Der er tre frontløbere på udlandstelefonimarkedet, som tilbyder udlandstelefoni og roaming i et stort antal lande – til rigtig fornuftige priser.

Til dig, der rejser i USA

For 140 kr. om måneden (+100 kr. i oprettelse), kan 3-kunder nyde godt af abonnementet 3LikeHome, som giver 20 GB data og både fri tale og sms/mms i 65 lande. Modsat de fleste andre løsninger, er 3s koncept, at man kan bruge sin mobil helt på samme måde som hjemme i hele USA, Hongkong, Singapore, Puerto Rico og de Amerikanske Jomfruøer.

Derudover kan man som noget nyt ikke kun ringe til danske numre eller hjem til Danmark, men også til lokale numre, som tidligere ellers har kostet almindelige udlandstakster.

Det giver stor frihed på rejsen, at man ikke skal bekymre sig om efterregningen ved at ringe efter en taxa, bestille bord på en restaurant eller holde styr på tropperne, når man er på rejse.

Dette denne fordel ved 3’s abonnementer til over 140 kroner om måneden, forårsagede også at de vandt Samlino.dk’s pris “Bedste abonnement til ferien“.

Til dig, der rejser mest i Europa

I Europa er der heldigvis en aftale på plads der forårsager at roaming er til indlandstaksten i hele Europa. Her er der dog ofte et mindre loft på antal GB end i Danmark.

Reglerne omkring roaming i EU er meget enkle, det antal GB du har til Europa i dit abonnement er gratis. Derudover kan ekstra GB maksimum koste 3,5 Euro pr. GB plus moms. Inden du overskrider dine gratis GB, er dit teleselskab forpligtet til at gøre dig opmærksom på dette, så bare rolig.

Til dig, der rejser i Norden og Baltikum

Hvis du rejser i Norden og Baltikum er du heldigvis inkluderet i aftalen med EU, om at du har et hvis antal GB tilgængeligt i EU. Norge, som ikke er med i EU har nemlig valgt at være med i aftalen, hvilket er til gode for danskere der rejser i Norge. Baltikum er medlemmer af EU, så de er selvfølgelig også inkluderet.

Dette betyder at du trygt kan bruge dit danske mobilabonnement, da det ikke vil koste dig ekstra.

Til dig der rejser i over 40 lande

Telia tilbyder en ekstraordinær mulighed for at rejse på livet løs til en fornuftig pris med deres One World abonnement. Du får adgang til fri surfing, ringning og sms’er på i hele 42 lande i verden. Disse lande er fordelt i Nordamerika, Asien og de inkluderer populære rejsemål som Thailand, USA, og Tyrkiet.

Du kan se alle Telias abonnementer her.

Hvis du mister din telefon på rejsen

Hvis du taber, får stjålet eller på anden måde mister din telefon mens du rejser i udlandet, så skynd dig at få spærret dit SIM-kort.

Hvis du er så uheldig, at du for eksempel får stjålet din telefon i udlandet og tyven vælger at bruge din telefon, så hæfter du selv for det beløb, der er blevet brugt frem til at du spærrede dit SIM-kort.

Hvis du logger ind på din teleudbyders selvbetjening for at tjekke omfanget af tyvens telefonmisbrug, så vær opmærksom på, at udlandsforbrug ofte kan være længere tid om at blive takseret på din konto.

Det er altså ikke sikkert, du kan se hvor meget eller hvor lidt, der er blevet ringet på din bortkomne telefon, før efter noget tid.

Så hvis du mister din telefon, er det rigtig vigtigt at du hurtigt får lukket for linjen, så der ikke er fri afbenyttelse af din mobilkonto.

Kend dit behov, før du vælger

Da det svinger meget fra selskab til selskab, hvad en pakke med udlandstelefoni inkluderer, er det ikke muligt at lave en direkte sammenligning. Der er stor forskel på folks behov, når de er i udlandet.

Derfor er det svært at anbefale et bestemt abonnement. Det vigtige er, at du kender dit behov før du vælger et abonnement. Det lyder måske af småpenge, men hvis man hver måned betaler ekstra for ydelser som man ikke benytter, så løber det op i længden.

Det er altid en god idé at tjekke markedet igennem, før man vælger et abonnement. Især på markeder, hvor der er stor udvikling. Priserne på mobilabonnementer ændrer sig hyppigt, så hvis du vil sikre dig de bedste priser, er det nyttigt at sammenligne markedet med jævne mellemrum.

Det kan man nemt og hurtigt gøre på vores sammenligningsportal Samlino.dk.

Oliver Frost

Om Oliver Frost

Oliver Frost er Content Marketer hos Samlino.dk og interesserer sig meget for finans og personlig økonomi. Ved siden af arbejdet har Oliver blandt andet sin egen blog om aktieinvestering. I er velkomne til at stille spørgsmål til ham i tråden nedenfor!