Menu

Mobilabonnement

Danmarks bedste abonnement til ferien 2018

Af Andreas Pedersen | Senest opdateret 23. March 2018 | Læsetid: 7 minutter

Bedste abonnement til ferien

I 2017 besluttede man i EU, at der skulle være fri roaming i EU og efter denne beslutning, har de fleste danske mobilabonnementer nu data i EU inkluderet. Konkurrencen, om hvem der har det bedste mobilabonnement til udlandet, er derfor skærpet endnu mere.

Derfor er konkurrencen om det bedste abonnement til udlandet nu rykket uden for Europa, og handler i høj grad om, hvem der tilbyder internet i udlandet og i andre kontinenter end Europa. Læs med her, hvor Samlino.dk kårer Danmarks bedste mobilabonnement til ferien.

Kriterierne for undersøgelsen er, at informationen skal kunne hentes online. Hvis udbyderen har flere abonnementer, der virker i udlandet, så er den billigste løsning valgt. Telefonselskaber der udelukkende tilbyder data i EU/EØS lande tælles som 37 lande, da antallet opgøres på forskellige måder blandt selskaberne.

Til dig, der rejser meget i udlandet

Danmarks bedste abonnement til ferien
Selskab Tale / Data i udlandet Billigste mobilabonnement Lande og territorier det kan anvendes i Kontinenter
3 mobil Fri / 7 GB 130 kr./md.  57  5
CBB-logo 20 timer / 5 GB
119 kr./md. 54  1
Greenspeak-logo 20 timer / 5 GB 119 kr./md.  54  1
lebara-logo 10 timer / 4 GB 99 kr./md. 37 1
lycamobile-logo 10 timer / 4 GB 99 kr./md. 37 1
Greentel-logo 1 time / 1 GB 48 kr./md.  37  1
Telia logo Fri / 5 GB 129,00 kr./md. 37 1
CALL Me logo Fri tale / 5 GB 129 kr./md. 37 1
gladmobil-logo 1 timer / 1 GB 48 kr./md.  37 1
duka-logo Fri / 10 GB 99 kr./md.  37 1
Waoo-logo 1 timer / 1 GB 59 kr./md. 37 1
Telenor-logo Fri tale / 10 GB 149 kr./md.  37 1
MIT Tele 5 timer / 5 GB 99 kr./md.  37 1
telmore-logo 15 timer / 6 GB 149 kr./md.  37 1
Fullrate-logo 10 timer / 6 GB 149 kr./md.  37 1
coop-mobil-logo 20 timer / 5,5 GB 149 kr./md. 37 1
bolignet-logo 1 timer / 1 GB 48 kr./md. 37 1
happii-mobil-logo 20 timer / 5,5 GB 149 kr./md. 37 1
unotel-logo 20 timer / 5,5 GB 149 kr./md. 37 1
yousee-logo Fri / 10 GB 199 kr./md. 37 1
nettalk-logo 20 timer / 5,5 GB 145 kr./md. 37 1
oister-logo 1 time / 1 GB 49 kr./md. 37 1
Tal indhentet i uge 22. marts, 2018.
*Lycas abonnement koster 89,10 kroner den første måned for nye
**Antallet af kontinenter er baseret på antal lande og ikke territorier

3LikeHome er bedst 4You

Desværre er der ingen af de ovenstående udbydere, der tilbyder gratis data i EU eller generelt bare gratis data i udlandet. Det dog muligt at få 10 GB data hos youSee, Telenor og dukaTALE.

Dog vinder Teleselskabet 3 prisen for bedste udlandstelefoni, og 3LikeHome er favoritvalget til dig, som har brug for udlandstelefoni og billig mobildata, både i og uden for Europa. 3 tilbyder nemlig muligheden for at bruge din mobil i 57 lande – blandt andet USA, Canada, Australien, New Zealand, Hong Kong, Singapore, Thailand og Argentina.

Det billigste abonnement med 3LikeHome giver dig op til 5 GB dataforbrug i udlandet og fri tale – præcis, hvad abonnementet også inkluderer i Danmark.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis dit primære internetforbrug i udlandet, i en periode på mere end 30 sammenhængende dage, er i et 3LikeHome land udenfor EU, så vil der blive spærret for din roaming i 3LikeHome lande udenfor EU.
Læs også: Pristjek: Få det billigste mobilabonnement med roaming i EU

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg bruger mobilen i udlandet?

Selvom det med den nye EU-roaming aftale er blevet væsentligt nemmere at navigere i, hvor du kan bruge dit data og tale, og hvad du skal være opmærksom på. Der er dog alligevel nogle forskellige smuthuller, du skal være opmærksom på, når du rejser.

Først og fremmest, hvis du rejser uden for Europa, skal du være opmærksom på, om du rent faktisk har dækning i det land, du rejser til. Det kan du tjekke på udbydernes hjemmeside.

Hvis din ferie går til Cypern, skal du være opmærksom på, hvilket netværk du er tilkoblet, da øen er delt i to dele. Du kan bruge dit mobilabonnement, som har data i EU inkluderet i Europa, i den græske del af landet. Hvorimod det vil koste dig penge, hvis du er på nettet i den tyrkiske del øen.
Læs mere: 6 vigtige trin, inden du skifter til et nyt mobilselskabEn anden ting du skal være opmærksom på, når du rejser er, at du som udgangspunkt ikke kan bruge din telefon ombord på skibe og fly. Grunden til dette er, at der på fly og skibe skal bruges forbindelse via satellit-forbindelse i stedet for de normale landbaserede master.

Satellit-netværket er dyrere og indgår derfor ikke i mobilabonnement med roaming. Du kan hos nogle telefonselskaber få tilladelse til forbrug på skibe og fly ved at tage kontakt til dem.

Derudover kan du ikke forvente, at dit internet nødvendigvis er ligeså hurtigt i udlandet, som det vil være i Danmark.

Læs også: Pristjek: Spar 5000 kr./år. på mobil, tv og internet

Hvis du slet ikke har behov for at have internet i udlandet, men blot ønsker et almindeligt mobilabonnement, så tilbyder flere selskaber også DK-abonnementer. Du kan på vores side sammenligne alle typer abonnementer, om det er med fri tale eller et mobilabonnement uden data du søger, så kan vi hjælpe med at finde det bedste mobilabonnement for dig.

Hvilket mobilabonnement skal jeg vælge?

Det er vigtigt, at du ved, hvor meget taletid du bruger, og hvor stort dit behov for data er, før du vælger et abonnement. Nedestående tabel kan også give dig et overblik over, hvor meget data forskellige aktiviteter kræver.

  • Hvis du er på Facebook i en time, bruger du ca. 50 MB
  • Hvis du du lytter til musik i en time, bruger du ca. 70 MB
  • Hvis du tjekker 10 mails, bruger du ca. 1 MB
  • Hvis du læse nyheder i 15 minutter, bruger du ca. 20 MB
  • Hvis du ser Netflix i HD-kvalitet i en time, bruger du ca. 3 GB

1000 MB svarer til 1 GB, så hvis du har 5 GB i dit abonnement har du 5000 MG at gøre brug af. 

Læs også: Guide: Alt du skal vide om data i dit mobilabonnement

Vælg det rigtige mobilabonnement med udlandstelefoni og data i udlandet

Afhængigt af, om du skal en hurtig tur over Øresundsbroen eller på interrail igennem Europa, er det nødvendigt at se nærmere på, hvad selskaberne tilbyder i deres udlandspakker. Dog er det ikke muligt at få gratis telefoni til udlandet. Vær derfor opmærksom på følgende:

• Der er ofte forskel på, hvor meget data du får i udlandet, i forhold til hvad dit abonnement inkluderer i Danmark, især hos lavpris mobilselskaber med billig udlandstelefoni. Vælg derfor et abonnement, som inkluderer en passende mængde data til dit forbrug i udlandet, og undgå at vælge et abonnement, som kun passer til dit forbrug i Danmark.

• Du skal huske, at det vil koste dig penge, hvis du i udlandet vil ringe til det lokale pizzeria. Der gælder nemlig særlige regel for, hvordan du kan foretage opkald. Vi har lavet en stor oversigt over opkaldsreglerne, så tjek det ud inden du rejser. Med hjælp fra vores sammenligningsfunktion, kan du her finde billig telefoni til udlandet.

• En tredje vigtig ting at tage i betragtning, er perioden for, hvor længe du kan bruge taletid og data i udlandet. Hvis du rejser i Europa, så gælder der en 50% regel. Det betyder, at du kun må befinde dig 50% af tiden i EU og have et forbrug på mere end 50% af dit samlede forbrug. Ellers kan dit mobilselskab forbeholde sig retten til at pålægge EU-takst for yderligere forbrug.

Hvis du mister din telefon på rejsen

Hvis du taber, får stjålet, eller på anden måde mister din telefon derhjemme eller i udlandet, skal du spærre dit SIM-kort hurtigst muligt. Skulle du være så uheldig at få stjålet din telefon, og tyven vælger at bruge din telefon, så hæfter du selv for det beløb, der er blevet brugt op til spærringen.

Log ind på din udbyders selvbetjeningsside for at tjekke omfanget af tyvens telefonmisbrug – vær opmærksom på at udlandsforbrug ofte kan være længere tid om at blive takseret på din konto.

Hvis du nu tænker, at du skal have et mobilabonnement med data i udlandet, så kan du herunder sammenligne dig frem til den rigtige løsning, for dig.

cta-endbanner-kroner

Leder du efter Mobilabonnement?

Med det rigtige mobilabonnement kan du spare mange penge