Budgetvenlige rejsedestinationer i Europa: Tag på billig ferie i påsken

|Posted by | Alle opslag, Tips og tricks, Uncategorized
Tags: , , , , ,
rejse ferie sommerferie vinterferie skiferie pas passport kuffert (Foto: Canva)
(Foto: Canva)

Det er et glimrende tidspunkt at rejse i påskeferien. Selvom budgettet er stramt, og påskeferien er kort, kan du sagtens planlægge en billig ferie eller tage på forlænget weekendtur for at opleve lokale påsketraditioner. Planlæg din påske og bliv inspireret af fem billige ferier og rejsedestinationer i påsken.

Foråret er her endelig, og det betyder længere og lysere dage. Lige rundt om hjørnet venter også en påskeferie, som sikkert byder på afslapning og påskefrokoster. Du er ikke den eneste, som overvejer en ferie i påsken. Men i disse økonomiske svære tider, er rejsen sikkert ikke prioriteret højst i budgettet.

Hvis du gerne vil rejse i påsken, og har en smule overskud i din privatøkonomi, så har vi her hos Samlino.dk samlet fem billige rejsedestinationer. Med en billig ferie i påsken kan du stadig opleve det spirende forår og fejre påsken i en af de mange charmerende byer i Europa.

Planlægger du at bruge påskeferien på en weekendtur eller lille ferie uden for landets grænser? Men måske har du stadig ikke besluttet, hvor turen skal gå hen? Så gå på opdagelse her og se, hvor i Europa du kommer længst for pengene i påsken.

Alle priseksempler inkluderer fly, hotel og fem dage for under 3.000 kroner per person. Priser kan ændre sig afhængig af dato.

Gæk-gæk med håndværk i det billige Prag

Hvis du vil smage på billig øl og bruge kreativiteten til at male påskeæg, mens du nyder det lune vejr i en opknappet jakke – så bør du booke en påskeferie til Prag.

I løbet af april og ved påsketid, står de mange påskemarkeder i kø for at fylde de fine gader i Prag. Det største påskemarked finder du på Den Gamle Rådhusplads, Staromestské Námesti, som er det absolutte centrum i Staré Mesto. Har du bare lidt komfortable sko på, kan du gå direkte til det næststørste påskemarked, der ligger på Wenzelspladsen.

Få stimuleret alle sanser med gåture blandt boderne med farvet pynt, kunsthåndværk, lækre dufte og smag på lokale retter. Faktisk finder du nogle af de flotteste påskeæg i Prag. Tjekkiet har nemlig en historisk lang kunsthåndværkstradition for påskeæg.

Du kan give dig i kast med at male påskeæg, mens du smager på de små priser. Selvom pengepungen måske er halvtom, så får du meget for pengene i Prag. For du kan få stillet tørsten og sulten med en billig øl til 10 kr. eller en lækker hovedret til omkring de 100 kr. Skål i påskebryg for det!

Prag storby by (Foto: Canva)
Prag kan så meget – og så til det halve (af det halve) af prisen. (Foto: Canva)

Spadser i historiske stræder i Budapest

Hvis du leder efter en budgetvenlig rejsedestination året rundt, så er Budapest en oplagt vinder. Der er meget at opleve i foråret (og påsken), når forårsfestivalen lyser Budapest op og får byen til at spire med kunst af enhver art. Både musik, dans, mad og kunst fylder gaderne og kæder byen sammen på den mest historiske og moderne måde.

Budapest var oprindeligt to selvstændige byer. Buda på den kuperede side af Donau, og Pest den flade del på den modsatte side af floden. Du kan spadsere gennem historiske stræder og klassisk arkitektur – alt imens du smager på forskellige noter af byens mange skjulte overraskelser.

Budapest storby by (Foto: Canva)
Går din næste rejse til Budapest? (Foto: Canva)

Spis dig mæt i (påske)æg i London

Hvis der er noget, som skriger påske, er det æg. Og i Storbritannien spiser de over 12 milliarder æg hvert år! London er derfor en oplagt by at rejse til i påskeferien – om end du kan lide dine æg kogte, smilende eller rørt. For udover den klassiske full English breakfast med æg og bacon, får du i London en masse lækre bud på morgenmads- og brunchsteder, der jonglerer med forskellige opskrifter på æg.

Heldigvis, har London også andet at byde på i påsken end æg. London er nemlig en storslået by, der bugner af seværdigheder – lige fra det royale Buckingham Palace og det fine pariserhjul London Eye til gratis museer, rytmiske musicals og dobbeltdækkende busture.

London storby England by (Foto: Canva)
Måske et billede af Big Ben skal være dit første billede i påsken? (Foto: Canva)

Giv den gas til påskefrokosten i Berlin

På kun en time kan du flyve til Europas vildeste natteliv og holde en anderledes (men sjov) påskefrokost i Berlin.

Smag på Berlin med currywurst og pfannkuchen og snup en øl eller fem på en hip bar i Kreuzberg.
I Berlin kan du også få pudset danseskoene, for på Sisyphos eller Kater Blau kan du danse, til solen står op. Er du ikke til dans, kan du gå på opdagelse på et af de mange markeder i Friedrichshain eller finde kameraet frem og lege ægte turist i Mitte.

Mulighederne er mange, hvis du vil bruge påskeferien i Berlin – for du kan få ferien spækket med både historie, kulturoplevelser og lækker mad.

Berlin Tyskland storby by (Foto: Canva)
Den tyske charme er noget helt andet i påsken. (Foto: Canva)

En kulinarisk oplevelse i Helsinki

Helsinki er et mekka af lakrids. Hvis du ikke allerede vidste det, så er Finland landet, der har opfundet lakridsen, Mumitroldene og en lang række designklassikere. Særligt i påsken kan du smage på eventyrlige versioner af chokoladeægget.

I Helsinki venter også skønne seværdigheder såsom det fine Senatstorv, den ikoniske Domkirke, som troner højt over Helsinki, og hyggelige markeder, der fylder boderne med finske, lækre produkter, velsmagende lokalmad og friskt frugt.

Vil du gerne skrue ekstra op for varmen i påsken, kan du også snuppe et par påskeøl under armen og pakke et håndklæde i tasken – for i Helsinki kan du få en af de mest autentiske oplevelser i offentlige saunaer.

Se også hvor meget du kan spare på din bilforsikring og Tesla forsikring.

Helsinki storby by (Foto: Canva)
En billig påskeferie i Helsinki? Eller er en af de andre fire rejser mere fristende? (Foto: Canva)
Få råd til påskeferienSammenlign lån på 3 minutter

Så hvor går turen hen i påskeferien? Sauna i Helsinki, påskefrokost i Berlin eller æg i lange baner i London? Der er stadig tid til planlægge en billig ferie i påsken.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Silva-Rosa Stepanian

Silva-Rosa Stepanian er uddannet indenfor kommunikation. Hun har sin daglige gang på kontoret hos Samlino.dk, hvor hun laver indhold til medier og vores egne kanaler. I hendes lomme finder du et univers af sparetips og idéer til privatøkonomien, som hun elsker at dele på Samlino.dk. Hun er også altid klar med gode råd og tips til dig, der er på udkg efter et lån. Silva-Rosa har desuden haft fornøjelsen af at tømme lommen og har leveret historier til bl.a. SE og HØR, Berlingske, Finans, MY DAILY SPACE og Bilbasen. Kontakt: silva.stepanian@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *