Får du også for lidt i rente på dit indlån i banken?

|Posted by | Aktuelt, Alle opslag
hoejrentekonto

Kilde: www.fsl.dk

Sommeren er over os, og du har sikkert som de fleste andre lavet en opsparing til rejser, oplevelser og ekstra udgifter. Men føler du som mange andre danskere også, at renten på dit indlån er meget lav? Det findes der heldigvis en løsning på!

Højrentekonti

En højrentekonto er kort sagt en indlånskonto med en høj rente. Ved at binde din opsparing i en periode, får du en attraktiv og fast rente til gengæld. Din private økonomi bestemmer, hvilken højrentekonto, der passer bedst til dig.

Læs også: Biligste lønsikring

Hvorfor skal jeg vælge en højrentekonto?

Den helt klare fordel ved at vælge en højrentekonto er, at den ofte giver en højere indlånsrente end en almindelig opsparingskonto. Du kan derfor lade din formue vokse og sikre dig en mere fornuftig rente på dit indlån i banken.

Jo længere binding – jo højere rente

Jo flere penge du binder samt jo længere du vælger at binde dem, desto højere rente får du. Det er ofte en fordel at binde dine penge i minimum 1 år, da mange banker tilbyder den bedste rente ved en bindingsperiode på 5 år. Santander Consumer Bank har eksempelvis en højrentekonto med 2 års bindingsperioden, som har en højere rente end deres højrentekonto uden binding.

Låst eller ikke-låst periode

Er din økonomi ved siden af opsparingen solid, vil det være mest optimalt at fastlåse pengene på din opsparing for at opnå en højere rente for dit indlån. Hvis din økonomi er mere usikker, når det gælder uforudsete udgifter, bør du lave en aftale, hvor du kan trække pengene ud i løbet af perioden. Med en ikke-låst periode er din konto mere fleksibel, men til gengæld får du en lavere rente.

Se også: Hvad er rente? 

Hvordan sikrer jeg mig den bedste indlånsrente?

Svaret er enkelt – ved at indskyde så mange penge som muligt og binde dem i en lang periode! På Samlino.dk kan du sammenligne bankernes renter på højrentekonti og finde netop den løsning, der passer bedst til din økonomi.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Thomas Andersen

Thomas har en kandidatgrad i kommunikation og digitale medier. Hans faglige baggrund i kommunikation afspejles i hans rolle på kommunikationsteamet hos Samlino.dk. Her bruger han sin erfaring til at undersøge og formidle om danskernes privatøkonomi. E-mail: thomas.andersen@samlino.dk

Comment

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *