Forsikringer til studerende: Dem bør du have

|Posted by | Alle opslag, Forsikring
Studiestart er begyndt for mange og derfor betyder det fuldt fokus på teoribøgerne, hvor forsikringer er det sidste, der bliver tænkt på. Samlino.dk giver dig et overblik i den hektiske begyndelse på studiet og fortæller, hvilke forsikringer der vil gøre dig mere tryg i hverdagen.

Hvilke forsikringer bør du have som studerende, og hvorfor er det netop vigtigt at have disse forsikringer?Forsikringer kan virke forvirrende som studerende, fordi det nok ikke er dét, du har tænkt allermest på før. Det var formentlig dine forældre, der klarede ærterne for dig. Den følelse kender vi godt her hos Samlino.dk, og vi vil nu hjælpe dig med at få styr på dine helt egne forsikringer, så du ikke skal gå og frygte for tyveri eller ulykker i en travl studietid.

Sammenlign forskellige forsikringer Har du lyst til at få en forsikring og spare penge? Brug Samlino.dk

Derfor er forsikringer vigtige til studerende

Når du som studerende kommer ud og skal have sin egen økonomi uden mor og far, så er forsikringerne måske ikke nødvendigvis lige det, som er det allerførste man får styr på.

Det bør det dog være, da det kan redde en fra talrige ærgerlige økonomiske situationer.

Eksemplet kunne her være, at du efter kort tid i storby, hvor du skal studerende, får indbrudstyven på besøg. Hvis du ikke har styr på din indboforsikring, så vil de økonomiske tab ikke blive dækket, og du skal derfor selv spare op til en ny computer, mobil og fladskærm igen. Det er aldrig sjovt at skulle starte forfra.

Er forsikringer det værd som studerende?

Forsikring er meget værdigfulde og pengene værd for dig, der har lidt uro i maven.

Foruden erstatninger handler forsikringer også om sikkerhed. Du skal ikke gå med en konstant frygt for, at du ikke kan klare dig økonomisk, hvis du f.eks. kommer til skade eller oplever et indbrud.

Alene det at føle sig sikker, er for de fleste nok til at sige ja tak til forsikringer.

Hvis du kun kigger økonomisk på forsikringer, så er det jo ikke ligefrem en investering, men det er dog stadig økonomisk fornuftigt. Dette er fordi du fjerner en del risiko fra sit liv, uden at skulle betale meget for det. En rejseforsikring kan f.eks. spare dig for flere millioner kroner og koster så lidt som et par hundrede kroner. Det er ærgerligt at gamble med dén slags, fordi uheldet kan jo altså være ude.

Indboforsikring

En indboforsikring er meget vigtig at have, hvis du som studerende skal flytte hjemmefra. En indboforsikring dækker nemlig alt det, som du har i hjemmet.

Dette betyder, at al indboet i dit hjem er sikret mod brand, tyveri, storm, lynnedslag og meget mere. Så er du altid sikker på, at du ikke lige pludselig kommer ud for at skulle erstatte alting selv.

Udover den traditionelle opfattelse af en indboforsikring, dækker den dig faktisk også, hvis du ødelægger andres ting. Den er altså en slags ansvarsforsikring for skader på ting, som du forårsager. Så hvis du er den klodsede type, så burde du stærkt overveje en indboforsikring.

Vi anbefaler, at du anskaffer dig en indboforsikring, når du flytter hjemmefra. Når du bor hjemme er du nemlig med al sandsynlighed dækket af dine forældres indboforsikring, så når du flyver fra reden, er det et godt tidspunkt at anskaffe din egen indboforsikring.

Læs mere om indboforsikring her.

Ulykkesforsikring

En ulykkesforsikring dækker grundlæggende pludseligt opståede skader, som forårsager varige mén. Derudover kan forskellige ulykkesforsikringer dække f.eks. fysioterapi, tandskader og meget andet. Her kan det også være relevant at nævne en sundhedsforsikring – det er helt sikkert relevant at undersøge, om det kunne give mening for dig. Måske i første omgang bare som hvilende medlem?

Som studerende er det specielt vigtigt at have en ulykkesforsikring, da du i den alder typisk kommer ud for flere farlige situationer. F.eks. er chancen for en ulykke i trafikken markant større som ung end som ældre.

Mange studerende er dog alligevel fristede til at spare ulykkesforsikringen væk. Dette anbefaler de fleste ikke. F.eks. skriver Alm. Brand følgende om unge og ulykkesforsikringer.

Som ung og studerende kan det være fristende at spare penge på forsikringer som ulykkesforsikring. … Selvom det kan være fristende, kan det ikke betale sig at spare pengene på ulykkesforsikringen og andre forsikringer, da du ved en skade både får hjælp samt en økonomisk indsprøjtning, så du har råd og ro til at tage fri fra studierne eller dit arbejde

Alm. Brand

Hvis dine forældre ikke aktivt har anskaffet en ulykkesforsikring til dig, er du nok heller ikke dækket af deres.

Læs mere om ulykkesforsikring her.

Rejseforsikring

Når du skal ud at rejse, burde en rejseforsikring være en selvfølge.

Mange unge og studerende glemmer dog stadig denne vigtige forsikring, fordi de troede, de allerede havde en, eller fordi de bare ikke tænkte over den.

Det kan dog gå hen at blive en meget dyr fejl. Historier om folk som kommer til skade på pisterne uden en rejseforsikring, og som ender med en kæmpe regning, er talrige.

Et sådant hændelsesforløb kan smide lænker om din økonomi i lang tid, hvilket medfører både angst og stress. Dette kan ødelægge din psyke, og for hvad? Et par hundrede kroner?

Du ønsker næppe at blive en del af denne statistik, så se at få anskaffet den rejseforsikring, hvis du skal ud at rejse.

Læs mere om rejseforsikring her.

Hvad er vores råd til dig?

Det kan virke svært at have styr på alle de forsikringer du burde have som studerende, så her til slut vil vi lige ridse forsikringerne op igen. Så kan du klikke på de individuelle forsikringer, når du er klar til at tegne dem.

Du kan se listen over de vigtigste forsikringer til unge her:

  • Indboforsikring – Anskaf denne, når du flytter hjemmefra, da den dækker alle dine ting.
  • Ulykkesforsikring – Hav altid en ulykkesforsikring, hvis du ikke er dækket af dine forældres. Den dækker skader der forårsager varige mén.
  • Rejseforsikring – Hav ALTID en rejseforsikring, når du skal ud at rejse.

Samlino.dk håber du fik en dybere forståelse for, hvilke forsikringer du burde have som ung i denne artikel. Hvis du har nogle spørgsmål, så stil dem endelig i kommentarfeltet nedenfor.

Sammenlign forskellige forsikringer Har du lyst til at få en forsikring og spare penge? Brug Samlino.dk

Kilder: Alm. Brand

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *