Forsikringer til unge: Dem bør du have

|Posted by | Alle opslag, Forsikring
Tags: , , , ,
Unge der fester - de burde nok skaffe sig en indboforsikring og ulykkesforsikring

Hvilke forsikringer bør man have som ung, og hvorfor er det netop vigtigt at have disse forsikringer?

Forsikringer kan virke bøvlet som ung, fordi det nok ikke er dét, man har tænkt allermest på før. Den følelse kender jeg selv – jeg hedder Oliver og arbejder her hos Samlino.dk, og jeg vil i denne artikel gennemgå nogle af de vigtigste forsikringer, som du bør have som ung.

Klik dig frem til det du søger:
Derfor er forsikringer vigtige til unge
Er forsikringer det værd?
Indboforsikring
Ulykkesforsikring
Rejseforsikring
Konklusion – Det skal du gøre nu

Derfor er forsikringer vigtige til unge

Når man som ung kommer ud og skal have sin egen økonomi uden mor og far, så er forsikringerne måske ikke nødvendigvis lige det, som er det allerførste man får styr på.

Det bør det dog være, da det kan redde en fra talrige ærgerlige økonomiske situationer.

Et konkret eksempel fra mit eget liv er min gode ven Mathias, som lige var flyttet i lejlighed. Han havde taget alle sine ting fra sit værelse med i hans lejlighed, så det hurtigt kom til at føles som et hjem. Dette varede dog kun 3 måneder, da han her fik besøg af en indbrudstyv.

Mathias havde ikke husket at tegne en indboforsikring, så han kunne ikke få dækket tabet fra indbruddet, og derfor havde han svært ved at komme økonomisk på benene igen.

Dette er bare en af eksemplerne på, at en forsikring som ung er en rigtig god idé.

Er forsikringer det værd som ung?

De er vigtige, ja, – men lad os snakke om de så altid er pengene værd. Det korte svar er for det meste, men jeg vil også prøve at dykke lidt mere ned i det.

Foruden erstatninger handler forsikringer også om sikkerhed. Man skal ikke gå med en konstant frygt for, at man ikke kan klare sig økonomisk, hvis man f.eks. kommer til skade eller oplever et indbrud.

Alene det at føle sig sikker, er for mig nok til at sige at forsikringer er pengene værd.

Hvis man kun kigger økonomisk på forsikringer, så er det jo ikke ligefrem en investering, men det er dog stadig økonomisk fornuftigt. Dette er fordi man fjerner en del risiko fra sit liv, uden at skulle betale meget for det. En rejseforsikring kan f.eks. spare dig for flere millioner kroner, og koster så lidt som et par hundrede kroner. Det er ærgerligt at gamble med dén slags, fordi uheldet kan jo altså være ude.

Indboforsikring

En indboforsikring er meget vigtig at have, hvis man som ung skal flytte hjemmefra. En indboforsikring dækker nemlig alt det, som man har i hjemmet.

Dette betyder, at al indboet i dit hjem er sikret mod brand, tyveri, storm, lynnedslag og meget mere. Så er du altid sikker på, at du ikke lige pludselig kommer ud for at skulle erstatte alting selv.

Udover den traditionelle opfattelse af en indboforsikring, dækker den dig faktisk også, hvis du ødelægger andres ting. Den er altså en slags ansvarsforsikring for skader på ting, som du forårsager. Så hvis du er den klodsede type, så burde du stærkt overveje en indboforsikring.

Jeg anbefaler, at du anskaffer dig en indboforsikring, når du flytter hjemmefra. Når du bor hjemme er du nemlig med al sandsynlighed dækket af dine forældres indboforsikring, så når du flyver fra reden, er det et godt tidspunkt at anskaffe din egen indboforsikring.

Læs mere om indboforsikring her.

Ulykkesforsikring

En ulykkesforsikring dækker grundlæggende pludseligt opståede skader, som forårsager varige mén. Derudover kan forskellige ulykkesforsikringer dække f.eks. fysioterapi, tandskader og meget andet. Her kan det også være relevant at nævne en sundhedsforsikring – det er helt sikkert relevant at undersøge, om det kunne give mening for dig. Måske i første omgang bare som hvilende medlem?

Som ung er det specielt vigtigt at have en ulykkesforsikring, da man i den alder typisk kommer ud for flere farlige situationer. F.eks. er chancen for en ulykke i trafikken markant større som ung end som ældre.

Mange unge er dog alligevel fristede til at spare ulykkesforsikringen væk. Dette anbefaler de fleste ikke. F.eks. skriver Alm. Brand følgende om unge og ulykkesforsikringer.

Som ung og studerende kan det være fristende at spare penge på forsikringer som ulykkesforsikring. … Selvom det kan være fristende, kan det ikke betale sig at spare pengene på ulykkesforsikringen og andre forsikringer, da du ved en skade både får hjælp samt en økonomisk indsprøjtning, så du har råd og ro til at tage fri fra studierne eller dit arbejde

Alm. Brand

Jeg er enig i denne holdning, da det ville være meget ærgerligt, at stå uden dækning i tilfælde af en skade der forårsager varige mén.

Hvis dine forældre ikke aktivt har anskaffet en ulykkesforsikring til dig, er du nok heller ikke dækket af deres.

Læs mere om ulykkesforsikring her.

Rejseforsikring

Når du skal ud at rejse, burde en rejseforsikring være en selvfølge.

Mange unge glemmer dog stadig denne vigtige forsikring, fordi de troede de allerede havde en, eller fordi de bare ikke tænkte over den.

Det kan dog gå hen at blive en meget dyr fejl. Historier om folk som kommer til skade på pisterne uden en rejseforsikring, og som ender med en kæmpe regning, er talrige.

Et sådant hændelsesforløb kan smide lænker om din økonomi i lang tid, hvilket medfører både angst og stress. Dette kan ødelægge din psyke, og for hvad? Et par hundrede kroner?

Du ønsker næppe at blive en del af denne statistik, så se at få anskaffet den rejseforsikring, hvis du skal ud at rejse.

Læs mere om rejseforsikring her.

Konklusion

Det kan virke svært at have styr på alle de forsikringer du burde have som ung, så her til slut vil jeg lige ridse forsikringerne op igen. Så kan du klikke på de individuelle forsikringer, når du er klar til at tegne dem.

Du kan se listen over de vigtigste forsikringer til unge her:

  • Indboforsikring – Anskaf denne, når du flytter hjemmefra, da den dækker alle dine ting.
  • Ulykkesforsikring – Hav altid en ulykkesforsikring, hvis du ikke er dækket af dine forældres. Den dækker skader der forårsager varige mén.
  • Rejseforsikring – Hav ALTID en rejseforsikring, når du skal ud at rejse.

Jeg håber du fik en dybere forståelse for, hvilke forsikringer du burde have som ung i denne artikel. Hvis du har nogle spørgsmål, så stil dem endelig i kommentarfeltet nedenfor.

Kilder: Alm. Brand

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *