Bredbånd via kabel-tv: youSee giver fart i hjemmet

|Posted by | Alle opslag

bredbånd via kabel-tvAlle har oplevet langsomt internet. Alle har på et tidspunkt været irritabel på grund af en langsom forbindelse. Der er ikke nogen værre følelse end at sidde med familien eller en skål popcorn foran skærmen med Netflix klar, hvis ens langsomme bredbånd sørger for, at aftenen slutter alt for tidligt, fordi filmen ikke kan indlæse. Derfor har Samlino.dk gjort dig en tjeneste og fundet frem til det hurtigste bredbånd via kabel-tv på det danske marked.

Bredbånd via kabel-tv er det, som du måske kender som COAX, og er af nogle døbt som en af fremtidens internet løsninger grundet de hastigheder, som det potentielt kan levere. Det kan dog allerede den dag i dag levere hastigheder, der er langt over de, som du vil kunne få ved at vælge bredbånd gennem telefonstikket fremfor bredbånd via kabel-tv.

Selvom du måske konkluderer, at bredbånd via kabel-tv er bredbåndet for dig, kan det være svært at finde ud af, hvilken af de mange muligheder på markedet, som du så skal vælge. Du er dog højest sandsynlig her af en grund: fart.

Derfor vil du i tabellen i næste afsnit kunne finde de hurtigste løsninger i Danmark samt den pris, som du må give for dem. Husk dog på, at det kan variere fra adresse til adresse, hvor meget den enkelte udbyder kan tilbyde dig i hastighed.

Få nyt bredbånd i dag Spar op til 1.000 kr. årligt

Danmarks hurtigste bredbånd via kabel-tv

Priserne for de selskaber, der udbyder bredbånd via kabel-tv er indhentet og sorteret efter, hvor hurtig download hastighed, som udbyderen tilbyder. Den hurtigste løsning, som hver udbyder tilbyder, er udelukkende anvendt, mens deres andre løsninger er sorteret fra.

Hurtigste bredbånd via kabel-tv
Udbyder Pris pr. måned Oprettelse inkl. fragt Pris første 6 måneder Hastighed, mbit
yousee-logo 699 kr. 398 kr. 4.592 kr. 1000/100
Hiper-logo 299 kr. 198 kr. 1.992 kr. 1000/60
kviknet-logo 299 kr. 0 kr. 1.794 kr. 300/60
Stofa-logo 449 kr. 99 kr. 2.851,50 kr. 300/50
Telia-logo 369 kr. 0 kr. 2.214 kr. 300/100
Fullrate-logo 249 kr. 99 kr. 1.344 kr. 100/20
Telenor 299 kr. 198 kr. 1.394 kr. 100/100
  • Priserne er indhentet d. 6. April 2018
  • Betalingsgebyr forekommer ved Stofa på 9,75,- p.m. Første to måneder er gratis hos Telenor

Fart på forbindelsen? Kig mod youSee

Vil du have Danmarks hurtigste bredbånd via kabel-tv, bør du kigge mod youSee. Her får du en hastighed, der er så høj, at du kan huse flere gamere og filmglade sjæle derhjemme. Du får således hele 1000 mbit i download hastighed, hvilket er mere end rigeligt for de fleste folk nu til dags. Det er således også nær den højeste hastighed, som du kan få gennem fiberbredbånd.

Hos Hiper skal kan du også få 1000 mbit download hastighed på dit bredbånd gennem kabel-tv. Her vil det koste dig 1.992 kroner for de første 6 måneder, men til gengæld får du også en lavere upload hastighed end hos youSee.

Et alternativ til de to hurtigste bredbånd via kabel-tv kunne være Kviknets tilbud, der giver dig en 300/60 forbindelse. Selvom det er langsommere end Hiper og youSees tilbud, er det dog også billigere de første 6 måneder sammenlignet med de to andre, idet det koster 1.794 kroner.

bredbånd-via-coax

Skal du vælge bredbånd via kabel-tv?

Bredbånd via kabel-tv er en internetløsning, der passer til mange personer, men ikke alle. Teknologien kan, som det ses i denne artikels tabel, levere utrolig høje hastigheder, og derfor er den ideel for rigtig mange danskere, der forsøger at undgå lange indlæsningstider.
Når det så er sagt, vil du med COAX bredbånd opleve, at upload hastighederne er en del langsommere end dem, som du eksempelvis kan opnå ved at bruge fiberbredbånd. Det betyder i praksis, at det vil tage længere tid at lægge ting op på nettet. Dette er dog ikke noget, som du normalt vil mærke, men det forholder sig dog også sådan, at din download hastighed vil blive langsommere, såfremt hele upload hastigheden anvendes.

Selvom upload hastigheden på bredbånd via kabel-tv ikke er den hurtigste, er denne teknologi dog klart at foretrække frem for DSL i de fleste tilfælde, hvis du prioriterer fart. Det er dog vigtigt at sikre sig, at man kan få den hastighed, som udbyderen kan tilbyde, eftersom det som nævnt svinger fra adresse til adresse.

Hastigheden afhænger af din adresse

Hastigheden på det bredbånd, som en udbyder vil kunne tilbyde dig afhænger i høj grad af, hvor du bor. Selvom en udbyder kan tilbyde op til 1000 mbit i download hastighed, kan det godt være, at du kun kan få 50 mbit. Det er altid godt at kigge på de vejledende hastigheder i en undersøgelse som denne, men du bør huske at tjekke din adresse hos de udbydere, som du finder interessant.

Oftest en fordel af sammenligne muligheder

Som det tydeligt fremgår, kan du hurtigt spare mange penge ved at sammenligne dine muligheder, inden du beslutter dig for, hvilken bredbåndsløsning, som du skal vælge. Dette gør sig også gældende i andre aspekter af din privatøkonomi. På Samlino.dk kan du således også sammenligne priser på eksempelvis bilforsikring eller mobilabonnementer, hvor der er mange tusinde kroner at spare.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *