Ubegrænset mobilt bredbånd? Her får du mest data

|Posted by | Alle opslag, Bredbånd
Tags: , ,
Ubegrænset mobilt bredbånd

Har du i jagten på mere fleksibilitet udskiftet dit faste bredbånd med et mobilt et af slagsen – eller overvejer du at gøre det i den nære fremtid? I så fald er du sikkert interesseret i at vide, hvor du kan få mest data eller endda ubegrænset mobilt bredbånd. Vi giver dig svaret i denne artikel – læs med!

Hos Samlino.dk har vi undersøgt markedet for mobilt bredbånd med henblik på at finde ud af, hvor du kan få allermest data i dit mobile bredbåndsabonnement i Danmark. Resultatet af dataindsamlingen får du at se i form af en tabel længere nede i artiklen. Til at begynde med giver vi dig perspektiv på det unikke og særdeles moderne mobile bredbånd:

Få mobilt bredbånd allerede nu! Vi finder de billigste løsninger til dit behov

Mobilt bredbånd er blevet populært i Danmark

Kan du ikke vente? Gå direkte til undersøgelsen her!

Det er blevet populært hos mange danskere ikke blot at købe mobilt bredbånd som et supplement til sit faste bredbånd, men i stedet som en direkte erstatning af det.

Mange vælger således at have det mobile bredbånd som deres eneste internetkilde ud over det, de har på mobilen via mobilabonnementet. Og det giver for mange meget god mening.

Flere af os er nemlig på farten mange timer om dagen og befinder os af den grund størstedelen af tiden på vores arbejde – hvad enten der er tale om en mobil arbejdsplads eller på et kontor. Derfor har vi som sådan ikke brug for en fast forbindelse.

Det mobile bredbånd giver således mulighed for, at du kan arbejde på din computer, mens du er på farten. Hvis du har en trådløs router, er det mobile bredbånd faktisk også hurtigt nok til at fungere i hjemmet.

Det er endda sådan i dag, at du i flere tilfælde kan få en højere hastighed med et mobilt bredbånd end ved en forbindelse via kobbernet / telefonstik / DSL (ja, kært barn har mange navne!), som er det mest udbredte bredbånd i landet.

Er du i tvivl om, hvor meget fart du har via din bredbåndsforbindelse? Frygt ej; du kan hurtigt, nemt og gratis tjekke din internethastighed ud via vores hastighedstest.
Prøv vores hastighedstest.

Selvom hastigheden ikke bør være det store problem ved det mobile bredbånd, er det dog alligevel sådan, at du ikke er garanteret ubegrænset data herpå – det er du som bekendt ved det faste bredbånd.

Faktisk er der ifølge vores undersøgelse kun ét selskab, som udbyder ubegrænset mobilt bredbånd i sit bredbåndsabonnement. Det selskab finder du længere nede i artiklen.

Det værste er netop at have for lidt data i sit mobile bredbånd sidst på måneden og derved være nødsaget til at droppe arbejde, se Netflix, tale med sine venner over nettet eller noget helt fjerde.

Det er altså vigtigt, at du finder dig et mobilt bredbåndsabonnement, der har nok data inkluderet til dit behov.

Vælg det rette bredbånd for dig! Vi sammenligner, du sparer tid og penge

Undersøgelse: Mobilt bredbånd med mest data

Nu til vores undersøgelse. Vi har som nævnt analyseret markedet af mobile bredbånd for at finde frem til de abonnementer med mest data, hvoraf blot ét selskab tilbyder ubegrænset mobilt bredbånd / data.

Det fulde overblik kan du se nedenunder i tabellen, men først går vi lige hurtigt igennem, hvordan vi har undersøgt markedet.

Sådan har vi gjort

Følgende kriterier er opstillet i forbindelse med vores undersøgelse af markedet:

  • Selskabets mobile bredbåndsabonnement med mest data er valgt. Udbyder flere selskaber datapakker med samme mængde data er selskabet med den billigste løsning rangeret højest i tabellen.
  • Oplysningerne skal kunne hentes online, dvs. på selskabernes egne hjemmesider.
  • Abonnementernes hastigheder er ikke inkluderet i tabellen, da mængden af data er i fokus.
    Dog bør hastighed ikke være et problem for den mobile bredbåndsforbruger, da den moderne teknologi gør det muligt at opnå meget høje hastigheder via netop mobile bredbånd.

Mobilt bredbånd med ubegrænset eller meget data

Selskab Data Oprettelse/fragt Pris per måned Pris 6 måneder Noter
Net1 0 kr. 149,50 kr. 1.729 kr. Obligatorisk router til 39 kr. / md.
Første 6 måneder = 188,5 kr.
Herefter 299 kr. / md.
3-logo 1000 GB 100 kr. 300 kr. 1.900 kr.  
Greentel-logo 500 GB 50 kr. 259 kr. 1.604 kr.  
Telmore-logo 500 GB 99 kr. 379 kr. 2.373 kr.  
Telenor 360 GB 0 kr. 349 kr. 2.094 kr. Spar mellem 0-20%, hvis du er kunde hos Telenor.
ok-mobil-logo 300 GB 1 kr. 299 kr. 1.795 kr.  
Call-me-logo 250 GB 0 kr. 209 kr. 1.308 kr. Administrationsgebyr: 9 kr. / md.
Telia logo 150 GB 99 kr. 199 kr. 1.352 kr. Administrationsgebyr: 9,75 kr. / md.
Giver adgang til rabat på tjenester såsom Spotify.
oister-logo 100 GB 0 kr. 149 kr. 894 kr. Normalt 200 GB i abonnementet.
Tilbud gælder t.o.m. 31/12/18.
CBB-logo 75 GB 0 kr. 199 kr. 1.194 kr. Spar 20 kr. / md. som kunde hos CBB Mobil.
unotel-logo 30 GB 99 kr. 149 kr. 993 kr.  
  • Data indhentet 26-05-2020.
Sammenlign mobilt bredbånd Det er hurtigt, nemt og ganske gratis!

Ubegrænset mobilt bredbånd? Vælg abonnement fra Net1

Hvis du ønsker at være helt sikker på, at du ikke løber tør for data i dit mobile bredbåndsabonnement, bør du vælge abonnementet fra Net1.

De tilbyder nemlig, at du kan få ubegrænset internet, så du kan bruge lige så meget data du vil – uanset om du er derhjemme eller på farten.

Det relativt billige internetabonnement med ubegrænset mobilt bredbånd fra Net1 koster normalvis 299 kroner pr. måned, men for tiden udbyder de gratis oprettelse samt halv pris i de første seks måneder.

Dermed koster bredbåndsabonnementet inklusiv obligatorisk leje af router i alt 1.729 kr. for 6 måneder.

Selvom det mobile bredbåndsabonnement fra Net1 er det abonnement med mest data i undersøgelsen, er de stadig billigere end flere af de andre abonnementer med mindre mængde internet. I forhold til undersøgelsens dyreste abonnement – abonnementet fra Telmore – vil du således kunne opnå en besparelse på hele 644 kroner over 6 måneder. Hvis du altså vælger abonnementet med ubegrænset mobilt bredbånd fra Net1.

Udover at have fuld fart på data i Danmark, tilbyder Net1 også ubegrænset mobilt bredbånd i hele Sverige. Det gør, at abonnementet er perfekt for dig, der pendler mellem eksempelvis København og Malmø.

Net1 vil altså kunne ses som denne tests store vinder. De har både uendelig data og en konkurrencedygtig pris – hvad mere kunne du ønske dig?

Hvor meget data har du brug for?

Har du overhovedet brug for ubegrænset data? Det kommer selvfølgelig an på dit behov for internet, det er en individuel sag og derfor varierer det meget fra person til person.

Hvis du har svært ved at vurdere hvor meget data, du egentlig har brug for, kommer vi dig til undsætning her. Vi har nemlig lavet en overskuelig tabel, der på simpel og forholdsvis overfladisk vis beskriver, hvor meget forskellige aktiviteter trækker af data. Med andre ord; hvor meget data har du brug for?

Forskellige aktiviteters dataforbrug
  100 GB 200 GB 1000 GB
Online Spil 2.500 timer 5.000 timer 25.000 timer
Facebook 1.600 timer 3.200 timer 16.000 timer
Streaming af musik 1.500 timer 3.000 timer 15.000 timer
Streaming af HD-video 33,5 timer 67 timer 333 timer
  • Tallene er vejledende og skal ikke forstås som et pejlemærke til dit forbrug.

Selvom du måske ikke normaltvist ser HD-video i 333 timer kan du nyde godt af ingen stress at have når du har meget data. Det er aldrig en fed oplevelse hele tiden at skulle tjekke sit dataforbrug for at være sikker på at man har nok tilbage.

Derfor kan en uendelig datagrænse være en meget smart og moderne løsning.

Traditionelt eller mobilt bredbånd – hvad skal jeg vælge?

Om du skal vælge fast eller mobilt bredbånd afhænger i høj grad af, hvilket behov du har. Det hele kommer ned til en afvejelse af, hvorvidt du har brug for en bredbåndsforbindelse, når du er på farten, eller om du kun har brug for en internetforbindelse i hjemmet.

Den store forskel på fast bredbånd i forhold til mobilt bredbånd er, at du med det faste bredbånd har ubegrænset forbrug af internet og typisk kan opnå højere hastigheder, mens du til gengæld ved mobilt bredbånd yderligere har mulighed for at bruge internettet på farten. Begrænsningen på internetforbruget slipper du også for, hvis du vælger abonnementet fra Net1 med ubegrænset mobilt bredbånd.

En ting, du dog ikke skal fokusere på, er prisen. Vi har nemlig i en tidligere undersøgelse analyseret os frem til, at prisen er præcis den samme for et fast bredbånd som et mobilt bredbånd med tilsvarende hastighed, og en datamængde, der er tilstrækkelig.

Der kan måske endda opnås en fordel med mobilt bredbånd, i form af fleksibiliteten, da du har mulighed for at have det med på farten. Det afhænger dog, som tidligere nævnt, af, hvordan dit behov er, og derfor anbefaler vi altid, at du sammenligner de forskellige løsninger inden et endeligt køb.

Hos Samlino.dk kan du sammenligne finansielle ydelser på tværs af flere brancher, heriblandt også bilforsikring. Vi sammenligner også priser inden for telebranchen, herunder bredbånd, mobile bredbånd og mobilabonnementer. Hvis du vil sammenligne priser og andre vilkår på mobile bredbånd, kan du klikke på knappen herunder:

Vi håber, du kunne lide artiklen. Har du nogle kommentarer hertil, må du meget gerne skrive løs i kommentarfeltet herunder. Er du interesseret i at læse mere om samme emne, kommer her nogle bud på noget solidt læsestof.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Mattias Nielsen

Mattias er vores Managing Director og ekspert inden for bredbånd og telefoni. Med en baggrund som ingeniør har han en høj teknisk begavelse og giver markedets bedste råd og info inden for telco-området.

Comments

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *