Ubegrænset mobilt bredbånd? Her får du mest data

|Posted by | Alle opslag, Bredbånd
Tags: , ,

Ubegrænset mobilt bredbånd

Har du i jagten på mere fleksibilitet udskiftet dit faste bredbånd med et mobilt et af slagsen – eller overvejer du at gøre det i den nære fremtid? I så fald er du sikkert interesseret i at vide, hvor du kan få mest data eller endda ubegrænset mobilt bredbånd. Vi giver dig svaret i denne artikel – læs med!

Hos Samlino.dk har vi nemlig undersøgt markedet for mobilt bredbånd med henblik på at finde ud af, hvor du kan få allermest data i dit mobile bredbåndsabonnement i Danmark. Resultatet af dataindsamlingen får du at se i form af en tabel længere nede i artiklen. Til at begynde med giver vi dig lidt dansk perspektiv på det unikke og særdeles moderne mobile bredbånd:

Få mobilt bredbånd allerede nu! Vi finder de billigste løsninger til dit behov

Mobilt bredbånd er blevet populært i Danmark

Det er blevet populært hos mange danskere ikke blot at købe mobilt bredbånd som et supplement til sit faste bredbånd, men i stedet som en direkte erstatning af det. Mange vælger således at have det mobile bredbånd som deres eneste internetkilde ud over det, de har på mobilen via mobilabonnementet. Og det giver for mange meget god mening.

Flere af os er nemlig på farten mange timer om dagen og befinder os af den grund størstedelen af tiden på vores arbejde – hvad enten der er tale om en mobil arbejdsplads eller på et kontor. Derfor har vi som sådan ikke brug for en fast forbindelse.

Det mobile bredbånd giver således mulighed for, at du kan arbejde på din computer, mens du er på farten. Hvis du har en trådløs router, er det mobile bredbånd faktisk også hurtigt nok til at fungere i hjemmet. Det er endda sådan i dag, at du i flere tilfælde kan få en højere hastighed med et mobilt bredbånd end ved en forbindelse via kobbernet / telefonstik / DSL (ja, kært barn har mange navne!), som er det mest udbredte bredbånd i landet.

Er du i tvivl om, hvor meget fart du har via din bredbåndsforbindelse? Frygt ej; du kan hurtigt, nemt og gratis tjekke din internethastighed ud via vores hastighedstest.
Du finder speedtesten ved at klikke her.

Selvom hastigheden ikke bør være det store problem ved det mobile bredbånd, er det dog alligevel sådan, at du ikke er garanteret ubegrænset data herpå – det er du som bekendt ved det faste bredbånd. Faktisk er der ifølge vores undersøgelse kun ét selskab, som udbyder ubegrænset mobilt bredbånd i sit bredbåndsabonnement. Det selskab finder du længere nede i artiklen.

Det værste er netop at have for lidt data i sit mobile bredbånd sidst på måneden og derved være nødsaget til at droppe arbejde, se Netflix, tale med sine venner over nettet eller noget helt fjerde. Derfor er det vigtigt, at du finder dig et mobilt bredbåndsabonnement, der har nok data inkluderet til dit behov.

Vælg det rette bredbånd for dig! Vi sammenligner, du sparer tid og penge

Undersøgelse: Mobilt bredbånd med mest data

Nu til vores undersøgelse. Vi har som nævnt analyseret markedet af mobile bredbånd for at finde frem til de abonnementer med mest data, hvoraf blot ét selskab tilbyder ubegrænset mobilt bredbånd / data. Det fulde overblik kan du se nedenunder i tabellen, men først går vi lige hurtigt igennem, hvordan vi har undersøgt markedet.

Sådan har vi gjort

Følgende kriterier er opstillet i forbindelse med vores undersøgelse af markedet:

  • Selskabets mobile bredbåndsabonnement med mest data er valgt. Udbyder flere selskaber datapakker med samme mængde data er selskabet med den billigste løsning rangeret højest i tabellen.
  • Oplysningerne skal kunne hentes online, dvs. på selskabernes egne hjemmesider.
  • Abonnementernes hastigheder er ikke inkluderet i tabellen, da mængden af data er i fokus.
    Dog bør hastighed ikke være et problem for den mobile bredbåndsforbruger, da den moderne teknologi gør det muligt at opnå meget høje hastigheder via netop mobile bredbånd.

Mobilt bredbånd med ubegrænset eller meget data

Selskab Data Oprettelse/fragt Pris per måned Pris per år Noter
Net1 0 kr. 149,50 kr. 2.925 kr. Obligatorisk router til 39 kr. / md.
Første 6 måneder = 188,5 kr.
Herefter 299 kr. / md.
Yousee logo 1000 GB 99 kr. 449 kr. 5.487 kr.
Bolig:net Logo 500 GB 50 kr. 299 kr. 3.638 kr.
Greentel-logo 500 GB 50 kr. 299 kr. 3.638 kr.
altibox-logo 500 GB 50 kr. 299 kr. 3.638 kr.
3-logo 500 GB 100 kr. 300 kr. 3.700 kr.
Fullrate-logo 500 GB 0 kr. 349 kr. 3.839 kr. 1. måned er gratis indtil 06/01/19.
Dette er inkluderet i beregningen.
Telmore-logo 500 GB 99 kr. 379 kr. 4.647 kr.
Waoo-logo 500 GB 50 kr. 449 kr. 5.438 kr.
oister-logo 400 GB 0 kr. 199 kr. 2.388 kr. Normalt 200 GB i abonnementet.
Tilbud gælder t.o.m. 31/12/18.
Telenor 360 GB 0 kr. 360 kr. 4.320 kr. Spar mellem 0-20%, hvis du er kunde hos Telenor.
lebara-logo 300 GB 0 kr. 299 kr. 3.588 kr.
Greenspeak-logo 300 GB 1 kr. 299 kr. 3.589 kr.
ok-mobil-logo 300 GB 1 kr. 299 kr. 3.589 kr.
MIT Tele 300 GB 0 kr. 299 kr. 3.705 kr. Administrationsgebyr: 9,75 kr. / md.
CBB-logo 300 GB 0 kr. 319 kr. 3.828 kr. Spar 20 kr. / md. som kunde hos CBB Mobil.
Call-me-logo 250 GB 0 kr. 299 kr. 3.696 kr. Administrationsgebyr: 9 kr. / md.
Telia logo 150 GB 99 kr. 199 kr. 2.604 kr. Administrationsgebyr: 9,75 kr. / md.
Giver adgang til rabat på tjenester såsom Spotify.
duka-logo 100 GB 0 kr. 199 kr. 2.388 kr. Standard abonnement + 80 GB ekstra.
lycamobile-logo 80 GB 0 kr. 99 kr. 1.188 kr.
unotel-logo 30 GB 99 kr. 149 kr. 1.887 kr.
dansk-net-logo 25 GB 99 kr. 229 kr. 2.847 kr.
  • Data indhentet 21/11/18.
Sammenlign mobilt bredbånd Det er hurtigt, nemt og ganske gratis!

Ubegrænset mobilt bredbånd? Vælg abonnement fra Net1

Hvis du ønsker at være helt sikker på, at du ikke løber tør for data i dit mobile bredbåndsabonnement, bør du vælge abonnementet fra Net1. De tilbyder nemlig, at du kan få ubegrænset internet, så du kan bruge lige så meget data du vil – uanset om du er derhjemme eller på farten.

Det relativt billige internetabonnement med ubegrænset mobilt bredbånd fra Net1 koster normalvis 299 kroner pr. måned, men for tiden udbyder de gratis oprettelse samt halv pris i de første seks måneder. Dermed koster bredbåndsabonnementet inklusiv obligatorisk leje af router i alt 2.925 kroner for et helt år.

Selvom det mobile bredbåndsabonnement fra Net1 er det abonnement med mest data i undersøgelsen, de tilbyder som nævnt ubegrænset mobilt bredbånd, er det stadig billigere end flere af de andre abonnementer med mindre mængde internet. I forhold til undersøgelsens dyreste abonnement – abonnementet fra Yousee – vil du således kunne opnå en besparelse på hele 2.562 kroner over et år, hvis du altså vælger abonnementet med ubegrænset mobilt bredbånd fra Net1.

Udover at have fuld fart på data i Danmark, tilbyder Net1 også ubegrænset mobilt bredbånd i hele Sverige. Det gør, at abonnementet er perfekt for dig, der pendler mellem eksempelvis København og Malmø.

Hvor meget data har du brug for?

Har du overhovedet brug for ubegrænset data? Det kommer selvfølgelig an på dit behov for internet, der er en individuel sag og derfor varierer meget fra person til person.

Hvis du har svært ved at vurdere hvor meget data, du egentlig har brug for, kommer vi dig til undsætning her. Vi har nemlig lavet en overskuelig tabel, der på simpel og forholdsvis overfladisk vis beskriver, hvor meget forskellige aktiviteter trækker af data. Med andre ord; hvor meget data har du brug for?

Forskellige aktiviteters dataforbrug
100 GB 200 GB 1000 GB
Online Spil 2.500 timer 5.000 timer 25.000 timer
Facebook 1.600 timer 3.200 timer 16.000 timer
Streaming af musik 1.500 timer 3.000 timer 15.000 timer
Streaming af HD-video 33,5 timer 67 timer 333 timer
  • Tallene er vejledende og skal ikke forstås som et pejlemærke til dit forbrug.

Traditionelt eller mobilt bredbånd – hvad skal jeg vælge?

Om du skal vælge fast eller mobilt bredbånd afhænger i høj grad af, hvilket behov du har. Det hele kommer ned til en afvejelse af, hvorvidt du har brug for en bredbåndsforbindelse, når du er på farten, eller om du kun har brug for en internetforbindelse i hjemmet.

Den store forskel på fast bredbånd i forhold til mobilt bredbånd er, at du med det faste bredbånd har ubegrænset forbrug af internet og typisk kan opnå højere hastigheder, mens du til gengæld ved mobilt bredbånd yderligere har mulighed for at bruge internettet på farten. Begrænsningen på internetforbruget slipper du også for, hvis du vælger abonnementet fra Net1 med ubegrænset mobilt bredbånd.

En ting, du dog ikke skal fokusere på, er prisen. Vi har nemlig i en tidligere undersøgelse analyseret os frem til, at prisen er præcis den samme for et fast bredbånd som et mobilt bredbånd med tilsvarende hastighed, og en datamængde, der er tilstrækkelig.

Der kan måske endda opnås en fordel med mobilt bredbånd, i form af fleksibiliteten, da du har mulighed for at have det med på farten. Det afhænger dog, som tidligere nævnt, af, hvordan dit behov er, og derfor anbefaler vi altid, at du sammenligner de forskellige løsninger inden et endeligt køb.

Hos Samlino.dk kan du sammenligne finansielle ydelser på tværs af flere brancher. Vi sammenligner også priser inden for telebranchen, herunder bredbånd, mobile bredbånd og mobilabonnementer. Hvis du vil sammenligne priser og andre vilkår på mobile bredbånd, kan du klikke på knappen herunder:

Vi håber, du kunne lide artiklen. Har du nogle kommentarer hertil, må du meget gerne skrive løs i kommentarfeltet herunder. Er du interesseret i at læse mere om samme emne, kommer her nogle bud på noget solidt læsestof.