Lær at planlægge dig til en stress- og bekymringsfri jul

|Posted by | Aktuelt, Alle opslag, Sparetips, Tips og tricks
Tags: , , , , ,
Foto: http://allthefreestock.com/

Hold styr på alle dine juleærinder, ved at skrive dem op på en liste. Foto: http://allthefreestock.com/

Julen er en travl periode for mange – navnligt dem der ikke har fået sparet op til julen! Men selv for dem med små budgetter og manglende planlægningssans er der kreative råd at hente.

Hvis ikke du har penge, må du ofre tid

Først og fremmest handler det om at bruge lidt ekstra tid på at finde den helt rigtige gave til den helt rigtige pris. Op til jul er der mange gode tilbud og kampagner, så hvis du holder lidt øje, kan du spare mange penge. I princippet kan du købe julegaver hele året, og især i udsalgsperioderne kan man virkelig gøre nogle gode kup. Hvis du køber gaverne lang tid i forvejen, skal du dog være forsigtig med at gemme gaverne så godt, at du ikke engang selv kan huske det til jul.

Husk at du både kan gøre gode køb i fysiske butikker og online. Med online butikker slipper du for alt ståhejet ved kassen og parkeringspladsen, til gengæld skal du ofte betale for fragt.

Tilmeld dig eventuelt nyhedsbreve fra de mest relevante forretninger, så du hurtigt kan skimme tilbuddene igennem, og slå til hvis den rette gave viser sig. Det skader ikke at være lidt kreativ, så køb gerne en gave som ikke lige stod på ønskelisten, men som du ved, at vedkommende vil blive glad for.

Lav en liste

Det hjælper meget på det mistede overblik at lave en liste med alle navne, budgetter og gaveidéer. På den måde kan du tjekke af, hver gang du har fundet og købt en gave til en bestemt person. Med en opdateret liste undgår du også at købe flere gaver til samme person (fordi du har glemt, at du allerede har købt en gave).

Vær taktisk, når du køber nyt julepynt

Synes du, at det er dejligt med lidt nyt julepynt og nips hvert år? Hvis julen er virkelig presset i år, kan det måske godt betale sig at undlade nyt pynt, men hvis du alligevel får lyst til en lille ny nisse, så er julepynt billigst, når butikkerne hiver sidste års rester frem. Der er muligvis lidt mode i julepynt, men det er tvivlsomt, at nogen vil kunne spotte, at dine nisser er sidste års kollektion. Hvis du hører til super planlæggerne, som oven i købet godt kan udsætte deres lyst til at shoppe amok i juletamtam, så bør du vente indtil perioden mellem jul og nytår, da det er her tingene bliver meget billige! De færreste butikker har lyst og plads til at brænde inde med en masse julepynt, så her skal du slå til. Ting som lys, bånd, gavepapir osv. bliver ikke for gamle, så fyld dit lager!

Læs også: Indboforsikring med eller uden rejseforsikring?

Lav en hjemmelavet gave

Du kan sagtens lave søde hjemmelavede gaver, der ikke nødvendigvis er med kartoffeltryk, fingerstrik eller andre tricks du lærte i 4. klasse! Hvis du er god til håndarbejde, kan du måske sy et lækkert forklæde eller mulepose, strikke sokker (køb garnet på udsalg) eller sjaler. Du kan finde inspiration og idéer til strikningen her: http://www.paapinden.dk/.

Hvis dit mellemnavn er Picasso, kan du lave mange flotte billeder på en rulle savsmuldstapet til 70 kr. Det gode ved tapetet er, at det er grundet, så man kan male med akryl og olie på det. Derudover ser næsten alle billeder bedre ud i ramme, så hvis du virkelig får malet noget godt, kan det godt betale sig at købe en ramme til. Hvorvidt det, du har malet, er pænt, kan være svært for dig og din mor at vurdere… Du skal med andre ord ikke udsætte forsvarsløse familiemedlemmer eller venner for dine første forsøg med penslen.

Spar på de faste udgifter

Ud over at forsøge at spare en masse penge på gaverne, er det også en god idé at se, om du kan sammenligne dig til besparelser. Tele- og bredbåndsudbydere kører måske også med juletilbud, som i sidste ende kan spare dig mange penge.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Thomas Andersen

Thomas har en kandidatgrad i kommunikation og digitale medier. Hans faglige baggrund i kommunikation afspejles i hans rolle på kommunikationsteamet hos Samlino.dk. Her bruger han sin erfaring til at undersøge og formidle om danskernes privatøkonomi. E-mail: thomas.andersen@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *