Hold årets fest på budget

|Posted by | Aktuelt, Alle opslag, Sparetips, Tips og tricks
Tags: , , , , ,
Fest på budget

Foto: http://allthefreestock.com/

Fylder du rundt i år, og føler du dig nødsaget til at holde fødselsdagsfest, selvom pengene er små? Eller skal du holde fest i en anden forbindelse? Vi giver dig tips til, hvordan du holder en god fest uden at springe budgettet.

Indbydelser

Heldigvis har den teknologiske udvikling banet vejen for, at du kan sende dine fødselsdagsinvitationer ud ganske gratis. Opret en begivenhed på Facebook og inviter alle dem, du vil have med til festen, til begivenheden. Skulle der være et gammelt familiemedlem eller to, som ikke har en Facebook-profil, så grib telefonen og overlevér invitationen mundtligt. Din gamle farmor vil helt sikkert blive glad for dit (lidt for sjældne) opkald – bare forbered dig på at hun kan være svær at slippe af med igen.

På denne måde slipper du for at bruge en masse penge, på karton og blækpatroner, som kan bruges bedre andre steder.

Hvis du er ude i god tid, er der større chance for, at du kan finde nogle gode lokaler til en fair pris. På hjemmesider som eksempelvis selskabslokaler.dk kan du søge på selskabslokaler i hele Danmark. Du kan udfylde område, lokaletype, antal gæster og max pris, så du kun får de søgeresultater, som matcher dine behov.

Desuden bør du prøve at indgå en aftale med dem, der udlejer selskabslokalerne, om at du kan få nøglen dagen før og skal aflevere den tidligst eftermiddagen efter festen. På den måde undgår du at skulle stresse over borddækning m.m., og du har hele dagen efter festen til at rydde op. Tjek også op på hvem der har ansvaret for rengøring af lokalerne, så du undgår uforudsete omkostninger.

Det kan imidlertid være, at det sted, du bor, har nogle billige lokaler tilknyttet. Hvis det er en mindre fest, har du måske endda selv plads til gæsterne, hvorved du sparer udgifterne til leje af lokaler. Evt. kunne en løsning være at sætte et telt op i haven, hvis man satser på godt vejr. Her kan der også være mange penge at spare, hvis man vælger en billig leverandør af telte.

Mad og drikke

Maden kan udgøre en tung post på festbudgettet, men også her er der penge at spare. Hvis du har mod på selv at kaste dig ud i at lave fødselsdagsmenuen, så er det en rigtig god idé at tjekke tilbudsaviser og i høj grad købe sæsonvarer. Hvis menuen skal bestå af flere retter, kan det være en god idé at portionsanrette, da de fleste skejer mere ud, hvis der er buffet.

Undgå madspild ved at regne på hvor meget dine gæster kan spise. Som udgangspunkt skal man til en forret regne med 125-250 g. pr. person, mens man til hovedret skal regne med 175 g. kød (uden ben), 200-300 g. kartofler og grøntsager samt ca. 1 dl sauce pr. person. Til dessert regner man med 100-250 g. pr. person. De tal kan du gange med det forventede antal gæster, hvorved du bedre kan regne ud, hvor meget mad du skal købe.

Se også: Gratis budgetskema

Får du et stort antal gæster, kan mad udefra være den bedste løsning. Hvis du vælger den løsning, behøver du ikke at regne på mængden af mad, da man bestiller et vist antal kuverter, hvorved leverandøren af maden beslutter mængden af mad pr. gæst. Der findes masser af gode og billige catering-virksomheder på nettet. Hvis du selv har mulighed for at afhente maden, kan det i mange tilfælde være den billigste løsning. Undersøg derfor altid om du skal betale for at få maden bragt ud, inden du bestiller.

Når det kommer til drikkevarerne, så kan det godt betale sig at køre en tur over grænsen, hvis du får rigtig mange gæster. Alternativt kan du holde øje med tilbudsaviserne, så du undgår at betale mere end højst nødvendigt for drikkevarerne.

Bordpynt

Du behøver ikke at være hverken kreativ eller fingernem, for der er nemlig mange gode ideer til hjemmelavet bordpynt på nettet, som ikke kræver ret meget af dig. Du kan eksempelvis tage en tur i skoven og finde nogle stykker træ, som du kan skrive gæsternes navne på og bruge til bordkort. Et andet godt og simpelt tip til bordpynten er at opstille forskellige (vin)glas, i en klynge, med bundet i vejret. Sæt fyrfadslys ovenpå og dermed har du skabt den fineste bordpynt, stort set uden at have nogen udgifter forbundet med det. Hvis du har nogle gamle syltetøjskrukker eller lignende, så kan det se rigtig fint ud at placere udvalgte blomster fra haven i dem og fordele syltetøjsglassene rundt omkring på bordene.

Hvis du har brug for yderligere inspiration til bordpynten, så tjek eksempelvis Pinterest og diverse kreative blogs.

Tøj

Når du skal holde fest er det vigtigt, at du står skarpt! Det kan dog være ret dyrt at skulle ud og investere i for eksempel et helt nyt jakkesæt eller en kjole til festen, men der findes så mange gode mærker derude, hvor man nemt kan blive fristet af at købe noget fra f.eks. Trendays Moves, Zara, H&M eller andre mærker.

Derfor kan du med fordel kigge dine lokale genbrugsbutikker i gennem. Hvis du finder noget uden alt for meget slitage, kan du spare rigtig mange penge. Det samme kan du gøre i diverse facebookgrupper, hvor der sælges en masse forskelligt. Passer jakkesættet ikke, men prisen er god, skal du købe det alligevel! Det koster ikke mange penge at tage det til skrædder og få lagt ærmerne eller buksebenene op.

Er du i tvivl om hvordan et jakkesæt skal sidde, har Katoni.dk lavet en jakkesætsguide, der giver dig alt den info du har brug for, for at få det perfekte jakkesæt. 

Musik og underholdning

Ingen fest uden musik og underholdning! Hvad angår musikken er det vigtigt, at der er noget for alle. Lav din egen playliste med en blanding af nyt og gammelt. Sørg desuden for et godt anlæg som kan spille op til dans ud på de sene aftentimer. Vil du gerne have live musik til festen og bruge lidt ekstra penge på denne post, så kan vi anbefale musikdj.dk, som har en lang række DJs med forskellige specialer.

Når det kommer til underholdningen, kan den eksempelvis bestå i en sjov leg, som alle kan være med på. Det er altid sjovt med en quiz, hvor dine gæster skal besvare spørgsmål om værten. Et spørgsmål kunne være: Hvad foretrækker du at sove i, med svarmulighederne: pyjamas, undertøj, nøgen. Sørg for en lille gave til vinderen – eventuelt i form af en farverig cocktail, med sugerør, paraplyer og hele molevitten.

Nu mangler du bare at dress op, og så er du klar til at holde årets fest – uden at skulle leve på smalkost resten af året!

Hvis du gerne vil spare lidt penge op til den store fest, kan du nem og hurtigt spare en del penge hver måned. Du kan eksempelvis finde de billigste priser på bilforsikring via vores sammenligningsportal. Der inkluderer vi forsikringselskaber såsom Tryg forsikring og NEXT Forsikring.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Comments

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *