Skatteprocenter verden rundt

|Posted by | Alle opslag, Sparetips
Tags: ,

skat

Sammenlign mobilabonnement Find let det med mest udlandsdata

Indkomstskatter i hele verden

Indkomstskatter er hovedelementet i ethvert lands skattesystem, og er med til at finansiere hospitaler, skoler, transport og meget andet. Indkomstskat er den skat, du skal betale af din faste indkomster som for eksempel din løn. Der skelnes mellem den skat, som betales af din personlige indkomst og den skat, som virksomheder skal betale af deres indtjening.

Det beløb befolkningen betaler i skat, varierer meget fra land til land. I store lande som USA differentierer skatteprocenten sig endda fra stat til stat. Skatteprocenten kan ligeledes variere inden for et land, alt efter hvor stor ens lønindkomst er. Men hvilke lande betaler egentlig mest i skat, og hvilke lande betaler kun meget lidt i skat? Få et hurtigt overblik over hvor meget lande over hele verden hver især betaler i skat.

Bemærk at skatteprocenter kan variere afhængigt af hvor du bor og dit indkomstniveau.
Kilde: KPMG.com

Ifølge tal fra KPMG har Sverige den højeste skatteprocent. Tjente du som svensker 638.600 SEK i 2017, skulle du nemlig betale hele 61,85% i skat. Dog varierer skatten i Sverige afhængig af, hvor meget du tjener, og hvor du bor i landet. Bor du, for eksempel, i Göteborg, Stockholm eller Malmø kan du nemlig nøjes med at betale 58,69% i indkomstskat.

I Danmark afhænger indkomstskatten ligeledes af, hvor meget du tjener. Tjener du over 479.600 kroner, efter AM-bidrag er fratrukket, skal du nemlig betale topskat, hvilket er yderligere 15% i skat. Grundet dette, betaler du en højere skat af den sidsttjente krone, end den først tjente krone. Eksempelvis skal du ikke betale skat af de første 45.000 kroner du tjener. Er de tjent gennem erhvervsarbejde, skal du dog betale et AM-bidrag på 8%. Tjener du mere end bundfradraget på 45.000 kroner om året, skal du ligeledes også betale både bundskat og kommuneskat. Kommuneskatten varierer fra kommune til kommune, og der er derfor forskel på, hvor meget du skal betale i skat afhængigt af, hvor du bor.

Studser du over den høje danske skatteprocent? Selv folk der har været på arbejdsmarkedet og betalt skat i årevis synes, det er vanskeligt at finde rundt i. Måske er det især svært at gennemskue, hvad der er hvad, hvis man selv skal indtaste oplysningerne til SKAT. Hvis du er opmærksom på hvilke fradrag du har ret til, kan det have stor betydning for hvor meget, du skal betale i skat.

I følge KPMG sker udregningen af den danske skatteprocent på følgende måde*: Beskatning er baseret på intervaller af indkomst, og forskellige skattesatser gælder for de forskellige intervaller. Den højeste kombinerede sats i den almindelige ordning, som gælder for arbejdsindkomst og visse typer af investeringsindkomst, starter ved DKK479.600 efter AM-bidrag (2017). Generelt er aktieindkomst (udbytte og kapitalgevinster) beskattet i en særskilt ordning med en afgift på 27 til 42 procent, afhængigt af indkomstniveau, mens visse typer af investeringsindkomst beskattes i den almindelige ordningen ved skattesatser på op til 42 procent.
*Samlino.dk har oversat fra dansk til engelsk

Er du bange for at få et skattesmæk, når årsopgørelsen kommer? Hvis ja, så er det en god ide, at have nogle penge sparet op, så du ikke skal betale en masse penge i renter. Den bedste måde at spare penge på er ved, at minimere de faste udgifter. Du kan eksempelvis spare penge hver måned ved, at finde den rigtige bilforsikring. På vores side sammenligner vi selskaber såsom Nem Forsikring og IF Forsikring.

Andreas Pedersen

Om Andreas Pedersen

22-årige Andreas K. B. Pedersen sidder med Samlino.dks markedsføring og interesserer sig meget for forbrugertendenser samt digitalisering, som han studerer nærmere på Handelshøjskolen i København ved siden af sit arbejde hos Samlino.dk. Stil ham et spørgsmål i kommentarsporet herunder!

Comments

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *