Skatteprocenter verden rundt

|Posted by | Aktuelt
Tags: ,

Indkomstskatter i hele verden

Indkomstskatter er hovedelementet i ethvert lands skattesystem og er med til at finansiere hospitaler, skoler, transport og meget andet. Indkomstskat skal betales af dem, som har et arbejde og dermed en fast indkomst. Der skelnes mellem den skat, som betales af din personlige indkomst og den skat, som virksomheder skal betale af deres indtjening.

Det beløb befolkningen betaler i skat, varierer meget fra land til land. I store lande som USA differentierer skatteprocenten endda fra stat til stat. Skatteprocenten kan ligeledes variere inden for et land, alt efter hvor stor ens lønindkomst er. Men hvilke lande betaler egentlig mest i skat, og hvilke lande betaler kun meget lidt i skat? Få et hurtigt overblik over hvor meget lande over hele verden hver især betaler i skat.

Vi har opdateret infografikken fra sidste år, så I kan følge med i udviklingen på verdensplan.

Skatteprocenter i hele verden - Hvor er der højt skattetryk?

Studser du over den høje danske skatteprocent? Selv folk, der har været på arbejdsmarkedet og betalt skat i årevis, synes, det er vanskeligt at finde rundt i. Måske er det især svært at gennemskue, hvad der er hvad, hvis man selv skal indtaste oplysningerne til SKAT. Hvis du er opmærksom på hvilke fradrag du har ret til, kan det have stor betydning for hvor meget, du skal betale i skat.

I følge KPMG sker udregningen af den danske skatteprocent på følgende måde*: Beskatning er baseret på intervaller af indkomst, og forskellige skattesatser gælder for de forskellige intervaller. Den højeste kombinerede sats i den almindelige ordning, som gælder for arbejdsindkomst og visse typer af investeringsindkomst, starter ved DKK 459,200 efter arbejdsmarkedsbidrag (2015). Generelt er aktieindkomst (udbytte og kapitalgevinster) beskattet i en særskilt ordning med en afgift på 27 til 42 procent, afhængigt af indkomstniveau, mens visse typer af investeringsindkomst beskattes i den almindelige ordningen ved skattesatser på op til 42 procent.
*Samlino.dk har oversat fra engelsk til dansk.

Er du bange for at få et skattesmæk, når årsopgørelsen kommer? Hvis ja, så er det en god ide, at have nogle penge sparet op, så du ikke skal betale en masse penge i renter. Den bedste måde at spare penge på er ved, at minimere de faste udgifter. Du kan eksempelvis spare penge hver måned ved, at finde den rigtige bilforsikring. På vores side sammenligner vi selskaber såsom Nem Forsikring og IF Forsikring.

Kristian Pitzner-Jørgensen

Om Kristian Pitzner-Jørgensen

Kristian Pitzner-Jørgensen er direktør for Samlino.dk. Hans kernekompetencer ligger inden for bank- og forsikringsbranchen, men når han ikke agerer talknuser i Excel, nyder han at at lytte til rockmusik eller at løbe en tur rundt om søerne. Find ham på LinkedIn.